Διονύσης Δεσύλλας

Η πρεμιέρα σε Θεσσαλονίκη και… Βαρκελώνη!

Αφού μάθαμε ότι σ’ αυτή τη χώρα μπορούμε, τελικά, να διοργανώσουμε ένα μίνι πρωτάθλημα, αφού δόθηκε το ok για την έναρξη των πλέι οφ, αλλά με όρους και αφού ο οποιοσδήποτε υγιής φίλαθλος δεν έχει την παραμικρή όρεξη να ασχοληθεί με ποδόσφαιρο, με όλα όσα γίνονται, ήρθε ο καιρός να ασχοληθούμε με τα αγωνιστικά του Παναθηναϊκού, ενόψει της «μάχης» που θα δώσει για την πολυπόθητη δεύτερη θέση.

Αφού μάθαμε ότι σ’ αυτή τη χώρα μπορούμε, τελικά, να διοργανώσουμε ένα μίνι πρωτάθλημα, αφού δόθηκε το ok για την έναρξη των πλέι οφ, αλλά με όρους και αφού ο οποιοσδήποτε υγιής φίλαθλος δεν έχει την παραμικρή όρεξη να ασχοληθεί με ποδόσφαιρο, με όλα όσα γίνονται, ήρθε ο καιρός να ασχοληθούμε με τα αγωνιστικά του Παναθηναϊκού, ενόψει της «μάχης» που θα δώσει για την πολυπόθητη δεύτερη θέση. Μια δεύτερη θέση, που εκτός του ότι είναι θέμα πρεστίζ για ένα μεγάλο σύλλογο, μπορεί να φέρει και πολλά χρήματα (Τσάμπιονς Λιγκ), σε καιρούς που όλοι μας ψάχνουμε τους… χρηματοδότες με το τουφέκι.

Στην πρεμιέρα του «τριφυλλιού», στην Τούμπα (το πιο δύσκολο παιχνίδι για τα πλέι οφ, όπως και γενικά ο πρώτος γύρος…), ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, λόγω των απουσιών (Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Λέτο). Ετσι, λοιπόν, θα επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Σιμάο, που αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή σαν καθαρός «κόφτης», μπροστά από τα στόπερ, έχοντας δίπλα του τους Ζιλμπέρτο (δεξιά) και Νίνη (αριστερά). Η επιθετική τριπλέτα θα απαρτίζεται από τους Σισέ, Χριστοδουλόπουλο και Μαρίνο. Στο κέντρο της άμυνας θα παίξει ο Κατσουράνης, έχοντας δίπλα του τον Σαριέγκι. Δεξί μπακ θα είναι ο Βύντρα και αριστερό ο Ιωαννίδης.

Ο Πορτογάλος έχει ζητήσει πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή. Θεωρεί (και δεν έχει άδικο) ότι τα χαφ του δικεφάλου του βορρά, μπορεί να είναι ποιοτικά, αλλά διακρίνονται από την έλλειψη ταχύτητας. Ετσι, λοιπόν, με γρήγορες πάσες και με πίεση, το «τριφύλλι» έχει πιθανότητες να «κόψει στη μέση» τους Θεσσαλονικείς, να κάνει το παιχνίδι του και να φύγει με αποτέλεσμα από την Τούμπα. Όλα αυτά στη θεωρία. Τα υπόλοιπα επί χόρτου…

Ωρα για μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός, η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ευρώπης, τα τελευταία 15 χρόνια, μπαίνει σήμερα στη «μάχη» ενός ακόμη φάιναλ 4 και κάνει τον κόσμο του να φουσκώνει με υπερηφάνια. Καλή επιτυχία σ’ αυτή την τεράστια ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ας ευχηθούμε, το βράδυ της Κυριακής να φωνάζουμε όλοι μας «φέρτε βελόνι και κλωστή να ράψουμε το έκτο»!

Δείτε την εκπομπή «Στο δρόμο για το έκτο», με τους Τόλη Κοτζιά και Χρήστο Ρομπόλη στη WEB TV του NovaΣΠΟΡ FM και του sday.gr

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x