Κώστας Μιαούλης

Άρχισε ο… Γολγοθάς!

Το παραμύθι για πολύ κόσμο τελείωσε από την 15η Σεπτεμβρίου. Έτσι, μετά το… λιβάνισμα και τα πανηγύρια για την πρόκριση σε βάρος του… μεγαθηρίου που λεγόταν Ντιναμό Τιφλίδος, περάσαμε στα δύσκολα χθες. Το αποτέλεσμα για τους λογικά σκεπτόμενους φίλους της ΑΕΚ αναμενόμενο. Για τους υπόλοιπους, δεν ξέρω, αυτό αποτελεί δικό τους πρόβλημα.

Το παραμύθι για πολύ κόσμο τελείωσε από την 15η Σεπτεμβρίου.

Έτσι, μετά το… λιβάνισμα και τα πανηγύρια για την πρόκριση σε βάρος του… μεγαθηρίου που λεγόταν Ντιναμό Τιφλίδος, περάσαμε στα δύσκολα χθες.

Το αποτέλεσμα για τους λογικά σκεπτόμενους φίλους της ΑΕΚ αναμενόμενο.

Για τους υπόλοιπους, δεν ξέρω, αυτό αποτελεί δικό τους πρόβλημα.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Θα κάνω την… έκπληξη σήμερα και δεν θ’ αρχίσω με τον προπονητή. Πριν, θα πρέπει να ξεκινήσω με όλους αυτούς που εδώ κι αρκετές ημέρες προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Λεονάρντο πρέπει να μπαίνει αλλαγή, διότι αγωνίζεται καλύτερα. Ε, ο άνθρωπος 4η φορά ξεκίνησε μέσα στο 2011 βασικός, έκανε παπάδες και κοίτα να δεις, ξαναέβαλε γκολ. Οπότε, καλό θα ήταν τουλάχιστον ν’ αναθεωρήσουν τις απόψεις τους γι’ αυτό το θέμα. Προφανώς και λόγω ταχύτητας και λόγω τεχνικής, από αυτόν πρέπει ν’ αρχίζει η ενδεκάδα.

Μετά θα πάω στην διοίκηση που έτσι κι αλλιώς, δεν έδωσε και μεγάλη βάση στη γνώμη του κόουτς για αυτούς που πήρε φέτος. Ο Κωνσταντόπουλος, που ήταν η μεγάλη τρύπα απόψε στην άμυνα, ήταν αποκλειστικά δική της επιλογή. Το μόνο που είχε τονίσει ο Χιμένεθ, γνωρίζοντας για την φυγή του Σάχα, ήταν πως δεν εμπιστευόταν τον Αραμπατζή, ειδικά στις απομακρύνσεις του. Επιλογή της ήταν ο Κωνσταντόπουλος, που είχαμε πάρει λίγο γεύση και με την Εθνική κόντρα στη Μάλτα, αν μπορεί για μεγάλη ομάδα.

Θεωρώ πως οποιαδήποτε κουβέντα για τον Σάχα είναι περιττή, γιατί είχαμε δει και τις δικές του…τρομερές εκκινήσεις στις σεζόν που είχε αγωνιστεί, όταν και δεχόταν τα γκολ βροχή. Ούτε ο Σάχα, ούτε ο Κωνσταντόπουλος είναι οι μοναδικοί τερματοφύλακες στον κόσμο.

Αν δεν μπορούν να βρουν, ας ρωτήσουν τον Πανόπουλο που βρίσκει τακτικά καλούς πορτιέρο για την ομάδα του και χωρίς πολλά χρήματα. Το δυναμικό της ομάδας, έτσι κι αλλιώς, γνωρίζαμε πως θα είναι φτωχό. Αυτό σημαίνει πως δεν κάνεις σωρηδόν μεταγραφές για να γεμίσεις το ρόστερ σου, αλλά οι κινήσεις σου πρέπει να είναι στοχευμένες, λιγότερες και περισσότερο ποιοτικές.

Η διοίκηση διάλεξε να ξεκινήσει με την ανανέωση τριών παικτών που πλέον είναι σε προχωρημένη ηλικία, έχουν ταλαιπωρηθεί και που θα έπρεπε να τουλάχιστον να μην έχουν τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα αποτελέσματα, ειδικά με τον Λύμπε είναι φανερά, όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο Δέλλας θεωρώ πως -με πιο προσεκτική διαχείριση- ίσως να βγάλει και φέτος τη σεζόν με αξιοπρέπεια.

Ένα άλλο θέμα που θα θίξω είναι οι τακτικές αποβολές και μάλιστα για τσαμπουκάδες. Κανένας από τη διοίκηση ή τον προπονητή δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Ο Μάκος δέχτηκε μια «καμπάνα» (που πήγε τελικά στις τρεις αγωνιστικές με την έφεση), αλλά κανένας δεν φρόντισε να τραβήξει το αυτί κανενός.

Ο Γιοβάνοβιτς, θα έπρεπε να δεχτεί κόκκινη στη συγκεκριμένη φάση, αλλά ο Μανωλάς την κίτρινη που ήταν δεύτερη θα την έτρωγε έτσι κι αλλιώς, μιας και ξεκίνησε τη μανούρα κι είχε δεχτεί άλλη μια νωρίτερα. Όταν όμως οι ποδοσφαιριστές βλέπουν τον ίδιο τον προπονητή να μανουριάζει τακτικά (θυμηθείτε το εκτός έδρας με την Ντιναμό Τιφλίδος) τι παράδειγμα θα πάρουν; Η ΑΕΚ, είναι που είναι φτωχή σε ρόστερ, αν αρχίσει να χάνει με κόκκινες σε κάθε παιχνίδι κι από έναν παίκτη, δεν θα συμπληρώνει ούτε ενδεκάδα.

Καταλήγω με τον προπονητή. Ουδεμία έκπληξη μου προκάλεσε πως ακόμα και αν είναι αγωνιστικά σε μεγάλη πτώση, ο Χιμένεθ επιμένει με τον Λυμπερόπουλο και δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Τα ίδια έκανε στη Γεωργία, στην ίδια λούμπα έπεσε και ο Σάντος, αλλά ο Μανόλο τίποτα. Το ότι ξεκίνησε, ως όφειλε, τον Λεονάρντο τον καθιστούσε επιρρεπή να μας παρουσιάσει μια άλλη έκπληξη, που είχε αυτή τη φορά θύμα τον Χοσέ Κάρλος.

Στο θέμα του τερματοφύλακα, από τη στιγμή που ο Κωσταντόπουλος είναι και ανέτοιμος, αλλά πάνω απ’ όλα δεν ενέπνευσε καμία εμπιστοσύνη ούτε στα προηγούμενα ματς, όφειλε να βάλει τον Αραμπατζή, άσχετα με το τι έγινε το καλοκαίρι. Τώρα για την ειδική προετοιμασία που έκανε για την άμυνα…τα είδατε μόνοι σας. Πάλι καλά που οι Βέλγοι δεν φόρτσαραν στην επανάληψη!!!

Υ.Γ. Ο Λυμπερόπουλος στις δηλώσεις του έκανε λόγο για μια ομάδα χωρίς ταυτότητα. Άραγε την ταυτότητα ποιος τη δίνει σε μια ομάδα, σενιόρ;

YΓ1: Επειδή στην πιάτσα κυκλοφορούν και πολλά... κουτοπόνηρα "σαϊνια", θέλω να τους θυμίσω πως την δικαιολογία για τη μη ύπαρξη παιχνιδιών στα πόδια των ελληνικών ομάδων, την ανέφερα, αλλά δεν το θεώρησα δικαιολογία, ούτε για τον Ολυμπιακό. Όσοι άκουσαν την εκπομπή μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα θυμούνται. Κι επιπλέον συγκριτικά με τους "ερυθρόλευκους" η ΑΕΚ είχε και δύο επίσημα ματς ήδη στα πόδια της. Απλά θυμίζω πως ο πρώτος που είπε να μην το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία, ήταν ο Χιμένεθ, την παραμονή του ματς, οπότε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x