Ελλάδα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Το τελευταίο του εύκολο απόγευμα στο ΣΕΦ πέρασε ο Ολυμπιακός που νίκησε άνετα με σκορ 92-65 το Περιστέρι στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους δύο πολύ σημαντικά και δύσκολα ματς κόντρα σε Νανσί (Ευρωλίγκα) και Παναθηναϊκό (πρωτάθλημα) Τετάρτη και Κυριακή αντίστοιχα, κάτι που έπαιξε ρόλο στο να κατεβάσουν ταχύτητα προς το τέλος του αγώνα.

Το τελευταίο του εύκολο απόγευμα στο ΣΕΦ πέρασε ο Ολυμπιακός που νίκησε άνετα με σκορ 92-65 το Περιστέρι στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους δύο πολύ σημαντικά και δύσκολα ματς κόντρα σε Νανσί (Ευρωλίγκα) και Παναθηναϊκό (πρωτάθλημα) Τετάρτη και Κυριακή αντίστοιχα, κάτι που έπαιξε ρόλο στο να κατεβάσουν ταχύτητα προς το τέλος του αγώνα.

Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση από την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη που είχε σε πολύ καλή μέρα τους Γιαννόπουλο και Ρόμπι. Από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» κορυφαίοι ήταν οι Πρίντεζης, Χάινς, Σπανούλης και Λούκας, οι οποίοι και ήταν οι… πρωτεργάτες της αγωνιστικής βελτίωσης της ομάδας τους στο δεύτερο δεκάλεπτο, μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα.

Το ματς:

Το μυαλό ακόμα στην Καντού

Σε ρόλο οργανωτή αλλά και εκτελεστή ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε το ματς με το Περιστέρι όπως ακριβώς τελείωσε εκείνο με την Καντού… δηλαδή με φόρα. Ωστόσο ήταν απελπιστικά μόνος και έτσι οι φιλοξενούμενοι με Ρόμπι και Γιαννόπουλο έβρισκαν λύσεις και έφτασαν στο +4 (11-15). Η επιστράτευση του Χάινς άλλαξε την εικόνα των «ερυθρολεύκων» σε άμυνα και επίθεση άμεσα. Με την βοήθεια και του Άντιτς, έκαναν ένα γρήγορο 12-0 και έβαλαν τα πράγματα σε μία… τάξη. Το καλάθι που πέτυχε στην εκπνοή ο Λούκας έκανε το σκορ στο τέλος της περιόδου 25-18.

Ο Χάινς έφερε αφύπνιση

Το πολλά σουτ του Ολυμπιακού έξω από τα 6.75 συνεχίστηκαν και μάλιστα με πολύ καλό ποσοστό ευστοχίας. Η διαφορά στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ανέβηκε στους 9 (30-21). Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και το 35-23, στο 3ο λεπτό της περιόδου που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους, έδειχνε ότι το ματς ήταν πολύ κοντά στο να πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα. Το σχήμα του Ίβκοβιτς με Χάινς, Πρίντεζη και Λούκας στο παρκέ απέδιδε καλό και γρήγορο μπάσκετ και η διαφορά μεγάλωνε. Στην πορεία ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα και ο ρυθμός της ομάδας του για ένα διάστημα… κόπηκε. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 46-32 υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Υπόθεση για… δύο

Σπανούλης και Χάινς συνεργάζονταν άψογα στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού, παίζοντας πολύ καλά το πικ εν ρολ. Ο Πεδουλάκης βλέποντας την διαφορά να ανεβαίνει στους 20 πόντους (60-40) εφάρμοσε άμυνα ζώνης με προσαρμογές προκειμένου να σταματήσει τους δύο – κυρίως – «ερυθρόλευκους». Επιθετικά το Περιστέρι, διαβάζοντας σωστά την άμυνα του Ολυμπιακού, έβγαζε αρκετά miss match και διατηρούσε μία αξιοπρεπή εμφάνιση παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Το 76-54 δεν άφηνε ερωτηματικά για τον νικητή.

Άντε να…τελειώνουμε

Η διαφορά που είχε πάρει ο Ολυμπιακός είχε μετατρέψει το τελευταίο δεκάλεπτο σε περίοδο διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πάτησαν γκάζι αλλά και από την άλλη μεριά το Περιστέρι δεν πιεζόταν ιδιαίτερα, καθώς όλα είχαν κριθεί. Ο Πεδουλάκης δοκίμαζε στο παρκέ πράγματα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος ενώ από την μεριά των Πειραιωτών ο Ίβκοβιτς με το μυαλό στην Νανσί και τον Παναθηναϊκό, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ρισκάρει και να «ζορίσει» ιδιαίτερα τους παίκτες του. Το τελικό 92-65 έδειχνε ξεκάθαρα την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Tα δεκάλεπτα: 25-18, 46-32, 76-54, 92-65

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς):Χάινς 8, Λούκας 9, Άντιτς 7, Σπανούλης 13, Πελεκάνος 12, Παπαδόπουλος 3, Γκετσεβίτσιους 5, Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 2, Σλούκας 6

Περιστέρι (Πεδουλάκης):Παπαντωνίου 3, Καυκής, Ψαρόπουλος, Πούλκο 5, Γιαννόπουλος 16, Αντωνόπουλος 6, Μπόατενγκ 8, Σκοτ 3, Πέτρουλας 10, Ρόμπι 11, Τσιλούλης, Μότσνικ 3

Γήπεδο: ΣΕΦ

Διαιτητές: Κορομηλάς-Παφίλης-Κατραχούρας

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας για την 4η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ:

Σάββατο (12/11)

Ίκαρος Καλλιθέας-Κολοσσός Ρόδου 84-93
Καβάλα-ΑΓΟΡ 60-57
Ηλυσιακός-Μαρούσι 62-60
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 51-58
ΚΑΟΔ-Άρης 84-81

Κυριακή 13/11
19:00 Ολυμπιακός-Περιστέρι 92-65
Ρεπό: Παναθηναϊκός

Βαθμολογία μετά από 4 αγωνιστικές

Ολυμπιακός 8
Κολοσσός Ρόδου 8
Καβάλα 7
Πανιώνιος 7
*Παναθηναϊκός 6
Ηλυσιακός 6
ΚΑΟΔ 5
ΠΑΟΚ 5
*ΑΓΟΡ 4
*Περιστέρι 5
Ίκαρος 4
Άρης 4
*Μαρούσι 3

* Περιστέρι, ΑΓΟΡ, Μαρούσι και Παναθηναϊκός έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο καθώς έχουν πάρει το ρεπό τους.

Το πρόγραμμα της επόμενης (5ης) αγωνιστικής:

Σάββατο 19/11

17:00 Περιστέρι-Καβάλα (ΚΓ «Ανδρέας Παπανδρέου»)
17:00 Πανιώνιος-ΚΑΟΔ (ΚΔΓ Νέας Σμύρνης)
17:00 Άρης-Ίκαρος Καλλιθέας (Αλεξάνδρειο, ΕΤ-3)
19:00 Μαρούσι-ΠΑΟΚ (Κλειστό Αγίου Θωμά)

Κυριακή 20/11

19:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (ΝΕΤ)

Ρεπό: Κολοσσός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x