sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Θυμίζεις κάτι από Ζέκα… (video)

Αποτελεί διακαή πόθο του Ζεσουάλδο Φερέιρα, είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό, όσοι τον ξέρουν μιλούν για «ποδοσφαιρικό πολυεργαλείο», είναι 23 ετών. Τα κοινά με τον Ζέκα είναι πολλά για τον Ούγκο Βιέιρα, που ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το www.sport-fm.gr σας τον παρουσιάζει…

Αποτελεί διακαή πόθο του Ζεσουάλδο Φερέιρα, είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό, όσοι τον ξέρουν μιλούν για «ποδοσφαιρικό πολυεργαλείο», είναι 23 ετών. Τα κοινά με τον Ζέκα είναι πολλά για τον Ούγκο Βιέιρα, που ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το www.sport-fm.gr σας τον παρουσιάζει…

Του Διονύση Δεσύλλα

Ο επιθετικός της Ζιλ Βιθέντε είναι από το καλοκαίρι στο στόχαστρο του «τριφυλλιού». Ο προπονητής των «πράσινων» τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση, ποντάροντας πολλά στο ταλέντο του και τη δίψα που έχει για διάκριση και όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή θα γίνει είτε τον Ιανουάριο, είτε το καλοκαίρι, όταν και ο ποδοσφαιριστής μείνει ελεύθερος.

Από την τοπική Σάντα Μαρία, στη Ζιλ Βιθέντε

Ο Βιέϊρα είχε ένα και μοναδικό όνειρο από μικρό παιδί. Να γίνει ποδοσφαιριστής. Μεγαλωμένος κοντά στην Μπράγκα, λοιπόν, από τις αλάνες και τους δρόμους του χωριού του, αποφασίζει να… οργανωθεί και να παίξει στις ακαδημίες της τοπική Σάντα Μαρία. Με την ενηλικίωσή του, παίρνει τα ξένα! Μετακομίζει στη Γαλλία και φοράει τη φανέλα της Μπορντό. Εκεί, όμως, δεν προσαρμόζεται ποτέ και παίζει μόνο… στις προπονήσεις. Παίρνει, λοιπόν, τον δρόμο της επιστροφής για τα πάτρια εδάφη και την Εστορίλ. Επιστρέφει, στη συνέχεια, στην ομάδα του χωριού του, τη Σάντα Μαρία, όπου «πετάει»! Σημειώνει 43 γκολ σε μια αγωνιστική περίοδο, η ομάδα του ανεβαίνει στην τρίτη κατηγορία και ο ίδιος, παίρνει τα πάνω του!

Ακολουθεί, λοιπόν, η μεταγραφή του στη Ζιλ Βιθέντε. Εκεί από το 2009 μέχρι σήμερα έχει σκοράρει 10 φορές, έχοντας παίξει σε 43 παιχνίδια.

Παίζει παντού!

Σας γράψαμε και παραπάνω ότι ο Βιεϊρά μοιάζει αρκετά στην περίπτωση του Ζέκα. Ο νυν άσος του Παναθηναϊκού παίζει παντού στη μεσαία γραμμή. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Βιεϊρά στην επίθεση. Μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή, στη δεξιά και την αριστερή πλευρά, αλλά και πίσω από τον φορ, σε ρόλο περιφερειακό. Αυτό, ακριβώς, είναι που αρέσει πολύ στον Φερέιρα.

Ταχύτητα και… δυο πόδια

Δυο, επιπλέον, χαρακτηριστικά του Βιεϊρά είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ταχύ ποδοσφαιριστή, αλλά και ικανό να χρησιμοποιήσει και τα δυο του πόδια. Τα στατιστικά του δείχνουν ότι μιλάμε για έναν επιθετικό που δεν σκοράρει με το… τσουβάλι. Ισως, όμως, όπως σας γράψαμε και παραπάνω το γεγονός ότι μπορεί να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επιθετικής γραμμής, να δικαιολογούν το παραπάνω.

Δείτε βίντεο



Η καρτέλα του Βιέιρα

Ονοματεπώνυμο: Ούγκο Βιέιρα
Ημερομηνία γέννησης: 25 Ιουλίου 1988
Εθνικότητα: Πορτογάλος
Υψος/ βάρος: 1,72/ 70

Σεζόν Ομάδα Συμ/Γκολ
06/07 Μπορντό Β’ 0/0
07/08 Εστορίλ 0/0
08/09 Σαν. Μαρία -
09/10 Ζιλ Βιθέντε 11/3
10/11 Ζιλ Βιθέντε 23/6
11/12 Ζιλ Βιθέντε 9/1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x