Κώστας Μιαούλης

Το Σάββατο να είναι έδρα το ΟΑΚΑ

Από τη Δευτέρα είχα ξεκαθαρίσει κι εγώ από αυτή τη στήλη, πως τα έσοδα από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα θα πρέπει να πάνε στους ποδοσφαιριστές και μόνο. Εμμέσως, τουλάχιστον όπως φάνηκε σε μένα, η ΠΑΕ δεσμεύτηκε για κάτι τέτοιο. Βέβαια είναι λογικό να υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις που τρέχουν, όπως για παράδειγμα, αυτή με τον τέως προπονητή.

Από τη Δευτέρα είχα ξεκαθαρίσει κι εγώ από αυτή τη στήλη, πως τα έσοδα από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα θα πρέπει να πάνε στους ποδοσφαιριστές και μόνο.

Εμμέσως, τουλάχιστον όπως φάνηκε σε μένα, η ΠΑΕ δεσμεύτηκε για κάτι τέτοιο.

Βέβαια είναι λογικό να υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις που τρέχουν, όπως για παράδειγμα, αυτή με τον τέως προπονητή.

Του Κώστα Μιαούλη

Από την άλλη, για να είμαι ειλικρινής, ακόμα και αν δεσμευόταν η διοίκηση πως θα πάνε όλες οι εισπράξεις σ τους ποδοσφαιριστές, διόλου σίγουρος δεν θα ήμουν, για ευνόητους λόγους.

Ωστόσο, είναι καθήκον για όλους να στηρίξουν αυτή την ομάδα, όχι μόνο σε αυτό το ματς, αλλά και σε εκείνα που θ’ ακολουθήσουν. Πέρα από το οικονομικό, γι’ αυτούς τους παίκτες αξίζει μια επιβράβευση: Να μην παλεύουν μπροστά σε λίγο κόσμο, αλλά μπροστά σε ένα θερμό κοινό που θα στηρίζει την δύσκολη προσπάθεια τους.

Χωρίς υπερβολή, μιλάμε πολλές φορές για τους «Ενωσίτες» της περιφέρειας και η αλήθεια είναι πως όταν κάτι ή κάποιος που αγαπάς δεν είναι κοντά, προφανώς τον εκτιμάς περισσότερο. Το πιο συγκινητικό στην όλη ιστορία είναι η διάθεση μαζικής κινητοποίησης που υπάρχει από τους ΑΕΚτζήδες των άλλων πόλεων που θα εκστρατεύσουν για να ενισχύσουν την ομάδα το Σάββατο.

Το δικό τους πνεύμα θα πρέπει να ξεσηκώσει όλους εμάς που κατοικούμε στο Λεκανοπέδιο, ώστε να βρεθούμε κοντά στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ. Στην πραγματικότητα ένα «3 στα 3» μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου θα δώσει άλλη ώθηση κι άλλη δυναμική στην ομάδα.

Κλείνω με την υπόθεση Μανωλά. Για την ώρα φαίνεται πως η κρίση εκτονώθηκε. Βέβαια ο Νίκος Κωστένογλου, δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει τον παίκτη μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, μιας και μετά θα έδινε δικαιώματα για ανάλογες συμπεριφορές που στη συνέχεια δεν θα μπορούσαν να τιμωρηθούν.

Πιστεύω πως αν έπρεπε το χειμώνα να γίνει μια προσθήκη, αυτή θα ήταν ενός αξιόπιστου στόπερ. Διότι θα υπήρχε σαφώς μεγαλύτερος ανταγωνισμός από τη μια και η δυνατότητα, από την άλλη, ο Μανωλάς να μην «καίγεται» παίζοντας συνεχώς. Δεδομένα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση φέτος και αυτό δεν φαίνεται ν’ αλλάζει.

Αν η ΑΕΚ είχε μια επιπλέον λύση στο κέντρο της άμυνας, πιθανώς και μικρότερες απώλειες θα είχε -αλλά θα είχε ωθήσει και τον Μανωλά σε μια πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση και θεώρηση των πραγμάτων. Και κάποιοι που σπεύδουν να υπερασπιστούν τον τάδε παίκτη ή τον δείνα, οφείλουν να σκέφτονται πως η ηρεμία της ομάδας είναι πάνω απ’ όλα.

Κι ασφαλώς και η διοίκηση γνωρίζει καλά πως αν σκεφτεί να κάνει κάποια «ταρζανιά» όπως στην υπόθεση Τζεμπούρ και με τον Μανωλά, θα βρει τους πάντες εναντίον της. Θεωρώ πώς τουλάχιστον αυτό μπορούν να το αντιληφθούν στην ΠΑΕ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x