Κώστας Μιαούλης

Ψάχνουν ακόμα τι… καλό άφησε!

Έχει πολύ πλάκα που όσοι είχαν πιστέψει τόσο πολύ στον Μανόλο προσπαθούν, με εμφανή τα σημάδια εκνευρισμού -κι ευτυχώς χωρίς να μειώνουν το έργο του Κωστένογλου- να βάλουν κάπου στην εξίσωση και τον Ισπανό… σεφ. Δυστυχώς όμως, όσο περισσότερο προσπαθούν να το κάνουν αυτό, τόσο περισσότερο θα μένουν εκτεθειμένοι απέναντι στον κόσμο, που καταλαβαίνει πέντε πράγματα τα οποία δεν χρειάζεται να κάνει και ιδιαίτερη προσπάθεια για ν’ αντιληφθεί.

Έχει πολύ πλάκα που όσοι είχαν πιστέψει τόσο πολύ στον Μανόλο προσπαθούν, με εμφανή τα σημάδια εκνευρισμού -κι ευτυχώς χωρίς να μειώνουν το έργο του Κωστένογλου- να βάλουν κάπου στην εξίσωση και τον Ισπανό… σεφ.

Δυστυχώς όμως, όσο περισσότερο προσπαθούν να το κάνουν αυτό, τόσο περισσότερο θα μένουν εκτεθειμένοι απέναντι στον κόσμο, που καταλαβαίνει πέντε πράγματα τα οποία δεν χρειάζεται να κάνει και ιδιαίτερη προσπάθεια για ν’ αντιληφθεί.

Βλέπω, για παράδειγμα, την φιλότιμη προσπάθεια ν’ αποδοθούν τα εύσημα για τις μεταγραφές του Κάλα και του Χοσέ Κάρλος στον Χιμένεθ.

Μόνο που αυτοί οι οποίοι το υποστηρίζουν, θα πρέπει να βρουν και κάποιο ματς -με εκείνον στον πάγκο- που να έπαιξαν μπάλα οι δύο συμπατριώτες του.

Του Κώστα Μιαούλη

Το μόνο που με φιλότιμη προσπάθεια μπορεί να θυμηθεί κανείς από την φετινή χρονιά -κι αυτό από τον Χοσέ Κάρλος- είναι το δεκάλεπτο στο ματς με την Ντιναμό Τυφλίδος, όταν ο Ισπανός έπαιξε πίσω από τον επιθετικό και γι’ αυτό άλλωστε σημείωσε και το γκολ. Ο Κωστένογλου τον έφερε πίσω από τον επιθετικό και από την ώρα που έγινε το ματς με τον Παναθηναϊκό, εκεί που πέρασε σαν αλλαγή σε αυτή τη θέση, η ομάδα πάει ρολόι. Όταν ο «Κωστέ» αποφάσισε να παίξει 4-3-3 και να πάει τον Κάρλος στο πλάι με τον ΠΑΣ στην επανάληψη, θυμάστε την περασμένη εβδομάδα τι πήγε να συμβεί και τόνισα πως ήταν λάθος του.

Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο ίδιος ο μάνατζερ του Ισπανού ανέδειξε εμμέσως τον φταίχτη, λέγοντας ότι η άνοδος στην απόδοση του Κάρλος οφείλεται στο ότι παίζει στη θέση του, δηλαδή ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό. O Xιμένεθ είχε αποφασίσει ότι έπρεπε να χωρέσει τους πάντες και είχε αναγκάσει τον Κάρλος να παίζει πλάγια και συγκεκριμένα δεξιά. Μάλιστα, υπάρχει συγκλονιστική ομολογία του μετά το τέλος του πρώτου αγώνα με την Ντιναμό Τυφλίδος, όπου παραδέχεται ότι ο Κάρλος παίζει καλύτερα πίσω από τον επιθετικό, αλλά… έπρεπε να προσαρμοστεί για το καλό της ομάδας. Συγγνώμη, αλλά αυτός δεν είναι προπονητής…

Πιο πολύ απ’ όλα, βέβαια, θα πρέπει να θυμόμαστε την απαξίωση σε αυτό το πολύτιμο -σε νεαρούς ποδοσφαιριστές- ρόστερ που έχει η ΑΕΚ. Ό,τι απομένει στην «Ένωση» αυτή τη στιγμή είναι αυτό, αλλά είναι περιττό να θυμίσω τα συνεχή αρνητικά σχόλια του Χιμένεθ. Αυτό το υλικό ο Κωστένογλου το πήρε στα χέρια του και έφτασε να παίζει με έναν 33άρη, έναν 29άρη και όλους τους άλλους από 25 και κάτω σε ευρωπαϊκό αγώνα, ακόμα και με αυτή την Στουρμ -και να παίζει η ΑΕΚ ποδόσφαιρο. Σε αντίθεση με εκείνη την αθλιότητα που είδαμε στην 2η αγωνιστική του ομίλου απέναντι στην ίδια κακή ομάδα, στην οποία η ΑΕΚ έκανε δύο ευκαιρίες και κάποιοι… πανηγύριζαν.

Ασφαλώς οι πιο φανατικοί φίλοι του Μανόλο είναι λουφαγμένοι και μάλλον σε άβολη θέση που η ΑΕΚ τα πηγαίνει περίφημα. Σίγουρα θα έρθουν και οι στραβές για να βρουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να βρουν τα λάθη του «Κωστέ» που θα υπάρξουν. Όσο για τα σχόλια ότι το σερί έγινε με εύκολες ομάδες, θα υπενθυμίσω πως και άλλες φορές πηγαίναμε για σερί με το ίδιο εύκολες ομάδες, αλλά τα σερί εκείνα έμειναν στο… μιλητό.

Δεν λέω ότι ο Κωστένογλου έγινε σούπερ προπονητής. Είναι όμως ένας άνθρωπος που ψάχνεται πάνω στο αντικείμενο πολύ και παλεύει με τα λιγοστά μέσα που έχει ν’ αναδείξει μια ομάδα που να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά και ταλέντα. Ακόμα και αν έφευγε αύριο το πρωί, σε ανάδειξη παικτών περισσότερα έχει να επιδείξει από τον προκάτοχο του.

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι θα γράψω αύριο. Υπάρχει μια ελάχιστη ελπίδα για τον Λεονάρντο, ώστε τουλάχιστον να κάτσει στον πάγκο. Ο Καφές σίγουρα θα είναι κι αυτός στον πάγκο, διότι έχει χάσει μπόλικες προπονήσεις ενώ ο Λύμπε προφανώς θα παίξει κορυφή. Το κακό είναι πως η ΑΕΚ εσχάτως με την αγωνιστική της εικόνα απασχόλησε θετικά και τώρα φοβάμαι, πως θ’ αρχίσουν οι… πιστολιές!!!

ΥΓ: Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω με τον… προπονηταρά και τους νοσταλγούς του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x