Γιώργος Ζαχαριάδης

Να το καλοσκεφτεί αυτή τη φορά ο Ζαγοράκης και να είναι ξεκάθαρος

Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο, νοιώθει κανείς ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου κι ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής καταστροφής. Ότι αν τυχόν δεν καταφέρει να καλύψει τα ανοίγματα μιας κακοδιαχείρισης που ξεκινά από παλιότερες χρήσεις, συν τα χρέη που παραμένουν παγωμένα χωρίς κανείς να μας έχει εξηγήσει γιατί, θα έρθει μια στιγμή που θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του υποβιβασμού, επειδή θα τον επιβάλλει η ΟΥΕΦΑ κι όχι η ντόπια ποδοσφαιρική αρχή.

Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο, νοιώθει κανείς ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου κι ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Ότι αν τυχόν δεν καταφέρει να καλύψει τα ανοίγματα μιας κακοδιαχείρισης που ξεκινά από παλιότερες χρήσεις, συν τα χρέη που παραμένουν παγωμένα χωρίς κανείς να μας έχει εξηγήσει γιατί, θα έρθει μια στιγμή που θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του υποβιβασμού, επειδή θα τον επιβάλλει η ΟΥΕΦΑ κι όχι η ντόπια ποδοσφαιρική αρχή.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Κάθε προηγούμενο χρόνο, δεν ίδρωνε το αυτάκι κανενός. Τα «χαϊδολογήματα» ήταν βολικά και κυρίως προβλέψιμα, οπότε κανείς δεν φοβήθηκε για το αύριο αυτής της ομάδας. Φτάνουμε, όμως, στις μέρες μας και νοιώθουμε την ανάσα των δεινοσαύρων που μπήκαν σπίτια μας, έχουν βάλει χέρι στην τσέπη μας και παίρνουν όσα θέλουν χωρίς διακρίσεις και σε λίγο καιρό θα το κάνουν με την ίδια ευκολία και στο ποδόσφαιρο. Κι ο ΠΑΟΚ δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όπως αντιλαμβάνεστε, για τη μέχρι τώρα οικονομική του λειτουργία. Φαίνεται άλλωστε ξεκάθαρα από τον πρόσφατο ισολογισμό του.

Με σκοπό λοιπόν να αποφευχθεί ο... αρμαγεδώνας που θα αφανίσει ή τουλάχιστον θα τραυματίσει τον ΠΑΟΚ σε βαθμό που θα χρειαστεί πολύ καιρό να συνέλθει, σε κάθε επίπεδο, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση εφαρμογής μιας εκκαθάρισης. Μόνο που αυτή τη φορά, δεν θα είναι εκκαθάριση σαν τις προηγούμενες, αλλά, θα αγγίξει τους βασικούς ποδοσφαιριστές και ειδικά όλους αυτούς που ακούτε τις τελευταίες μέρες να βγάζουν γλώσσα.

Θα πρέπει να είμαστε (και εμείς που παρακολουθούμε τις εξελίξεις και οι φίλοι της ομάδας) προετοιμασμένοι για εντυπωσιακές αλλαγές. Ειδάλλως, τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα όσο περιλαμβάνουν όροι σαν τον υποβιβασμό και την οικονομική εξαθλίωση με ανάλογες συνέπειες.

Πρακτικά λοιπόν, όσο ακούτε και όσα συμβαίνουν για ποδοσφαιριστές - περαστικούς, σαν τον Λεονάρντο, Σπαντάτσιο και τον Αρίας, είναι απλά ορεκτικά. Ακολουθούν αλλαγές που επιβάλλονται και θα πρέπει να γίνουν σε ένα μεγάλο μέρος τους μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου γιατί κάπως έτσι θα καταφέρει αυτή η ομάδα να βρει τρόπο ώστε να ταιριάξει στα στάνταρντ της ΟΥΕΦΑ.

Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ή κάποιοι άνθρωποι που θα δώσουν τόσα πολλά χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΠΑΟΚ και όλα τα παραπάνω είναι μπουρδολογίες τις οποίες δεν θα πρέπει να δώσετε καμία σημασία.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο Ζαγοράκης, στην επικείμενη εμφάνισή του, θα είναι αινιγματικός κι όχι όσο ξεκάθαρος θα ήθελε. Ίσως να μην χρειαστεί να αποκαλύψει πλήρως τα σχέδια για την προσπάθεια ανάκαμψης ενόψει του καλοκαιριού όταν θα έρθει η... ποδοσφαιρική τρόικα να ελέγξει τις ελληνικές ομάδες για τα ανδραγαθήματά τους. Δεν ήταν ποτέ αυτός που μίλησε ξεκάθαρα. Ναι, ήταν ειλικρινής. Δεν ήταν όμως ποτέ όσο ξεκάθαρος χρειάστηκε για να μην νομίζουν οι ΠΑΟΚτσήδες ότι όλα τα προβλήματα είναι λυμένα ή ότι ο ίδιος μπορεί να βρει για όλα λύσεις.

Αυτή τη φορά, στη συνέντευξη Τύπου της ερχόμενη Τρίτης, ας το καλοσκεφτεί.

Δεν γνωρίζω αν έχετε ακούσει πως διακωμωδούν τους πολιτικούς απομονώνοντας ορισμένες ατάκες τους που αφορούν σε νέα μέτρα που ΔΕΝ θα εφαρμοστούν αλλά τελικά εφαρμόζονται... Κάπως έτσι θα του συμπεριφέρονται και του προέδρου Θόδωρου αν τυχόν δεν τα πει όλα, όπως ακριβώς είναι.

ΥΓ. Κακώς δεν έφυγε ο Μπόλονι. Κακώς τον κρατούν στον ΠΑΟΚ ενώ δηλώνει ότι έχει πρόταση από τη Σαουδική Αραβία. Ο Ρουμάνος δεν είναι εδώ. Κι αν η ομάδα προχωρά με το ρυθμό που απέκτησε στην Ευρώπη, είναι επίτευγμα αποκλειστικά των ποδοσφαιριστών. Ο Μπόλονι αδημονεί πότε θα ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας για να φύγει. Δεν ήρθε ποτέ ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Ήταν, είναι και θα εξακολουθεί να είναι επισκέπτης στον ΠΑΟΚ.

Κι αν νομίζει ο ίδιος και ένας-δυο ποδοσφαιριστές με μεγάλη γλώσσα ότι οι δημοσιογράφοι φταίνε που δεν πληρώνονται ή οι δημοσιογράφοι φταίνε που θα μειωθούν οι απολαβές τους επειδή ο ΠΑΟΚ δεν έχει να τους πληρώσει, είναι για λύπηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x