Stoiximan Super League

Έφερε αισιοδοξία η Γ.Σ.

Φάνηκε φως στο τούνελ! Να βάλει χρήματα στην ομάδα από την Δευτέρα δήλωσε έτοιμος ο Ανδρέας Βγενόπουλος στη Γ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στο πλευρό του ο Αδαμάντιος Πολέμης ο οποίος θα λάβει μέρος στην ΑΜΚ με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που του αναλογεί. Σύμφωνα με πληροφορίες μπαίνουν άλλα δύο άτομα που δεν υπάρχουν στην υπάρχουσα σύσταση του ΔΣ. Διαβάστε στο www.sport-fm.gr όλα όσα προέκυψαν από την ΓΣ της ΠΑΕ.

Έχουν –πλέον- λόγους οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να χαμογελούν για το «αύριο» της ομάδας.

Όπως προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, υπάρχουν χρήματα έτοιμα να μπουν στα ταμεία αρχής γενομένης από την Δευτέρα. Αυτό δήλωσε και –ουσιαστικά- δεσμεύτηκε πως θα γίνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά την τοποθέτησή του στην ΓΣ…

Φυσικά και πρόκειται για μια αρκετά θετική εξέλιξη σχετικά με το μέλλον της ομάδας καθώς πρέπει να θυμίσουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να μπουν στα ταμεία περίπου 9.000.000 ευρώ καθώς ελλοχεύει η τιμωρία της UEFA.

Ποιες είναι όμως οι σημαντικότερες ειδήσεις προέκυψαν από τη Γενική Συνέλευση;

-Όπως προαναφέραμε χρήματα θα αρχίσουν να μπαίνουν στα ταμεία της ΠΑΕ από την Δευτέρα. Τα χρήματα αυτά –σύμφωνα με τον Ανδρεά Βγενόπουλο- θα πάνε απευθείας στους παίκτες έτσι ώστε να τακτοποιηθούν οι οφειλές προς αυτούς.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει επικοινωνία με τον Αδαμάντιο Πολέμη για να ορίσουν το ακριβές ποσό που θα βάλουν στην ομάδα. Τη Δευτέρα θα ενημερώσει τον Δημήτρη Γόντικα και δίνει τα χρήματα.

-Στο πλευρό του Ανδρέα Βγενόπουλου στην ΑΜΚ θα είναι και ο Αδαμάντιος Πολέμης. Στις σημερινές διαδικασίες δεσμεύτηκε ότι θα λάβει μέρος στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με χρήματα που αντιστοιχούν σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που του αντιστοιχεί από τις μετοχές τις οποίες κατέχει.

-Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 15.000.000 –φυσικά- και ψηφίστηκε, κάτι που βέβαια αναμενόταν. Επίσημα έγινε γνωστό ότι η ΠΑΕ χρειάζεται 8.955.000 ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα για τις άμεσες υποχρεώσεις της. Δηλαδή, και για να γλιτώσει την τιμωρία από την UEFA.

-Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης υποστήριξε ότι εκείνος και η ομάδα επιχειρηματιών που έχει συγκροτήσει, έχει έτοιμα 4 εκατομμύρια για να μπουν στην ομάδα. Μοναδική προϋπόθεση να μπουν τα χρήματα αυτά είναι να αναλάβει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ.

-Στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου –βάσει νόμου- έχουν προτεραιότητα οι μέτοχοι. Στη συνέχεια μπορούν να λάβουν μέρος κι όλοι όσοι θέλουν να μπουν ως νέοι μέτοχοι. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη ΓΣ υπάρχουν τουλάχιστον δύο άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν βάζοντας ένα σεβαστό ποσό χρημάτων.

-Πρόταση Ανδρέα Βγενόπουλου να δοθεί η δυνατότητα στους φίλους της ομάδας να μπουν στην ΠΑΕ, αποκτώντας 300 μετοχές και δίδοντας 99 ευρώ.

-Ο Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα προχωρήσει ό,τι και να γίνει στην ομάδα. Κατέθεσε και τις παρακάτω προτάσεις.
1. «Ας τελειώσουν τα ψέματα. Ακόμη και το απόγευμα ας συναντηθώ με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να μου δώσει εγγυήσεις για τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ και θα αναλάβει μόνος του την ομάδα και βάζοντας όλο το ποσό της ΑΜΚ. Πρόκειται για κάτι που το έχει δηλώσει και στο παρελθόν ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

2. Εφόσον ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν ανταποκριθεί στη παραπάνω πρόταση, τότε ο Ανδρέας Βγενόπουλος κάλεσε τον Δημήτρη Γόντικα να επικοινωνήσει με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, για να οριστεί ένας δικηγόρος κοινής αποδοχής. Αυτός θα αναλάβει να εξετάσει εάν προκύπτουν νομικές παρατυπίες για το θέμα του γηπέδου και της ΓΗΠΕΛ. Εάν όλα είναι νόμιμα τότε ο κΒγενόπουλος να προχωρήσει μόνος του.

-Ο Ανδρέας Βγενόπουλος –κατά την τοποθέτησή του στην ΓΣ- εξέφρασε τη θλίψη του για την απουσία μετόχων, στεκούμενος σε αυτή του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σε αυτή κάλεσε τον κ.Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει –εφόσον το επιθυμεί- αλλά με σωστό τρόπο καθώς ακόμη κατέχει το ρόλο του μετόχου.

Επίθεση Βγενόπουλου σε Βαρδινογιάννη
Αιχμές κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη άφησε ο Ανδρεάς Βγενόπουλος στην τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο μέτοχος των πράσινων δήλωσε πως είναι θλιβερό το γεγονός που απέχουν κάποιοι μέτοχοι από τις διαδικασίες. «Πρέπει να αποχωρίσει αλλά με σωστό τρόπο», τόνισε ο Ανδρεάς Βγενόπουλος καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει νομικό θέμα γιατί ακόμη είναι μέτοχος.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε και στον Βλάση Τσάκα σχολιάζοντας: «Πρέπει να αναζητήσουμε εάν υπάρχει βαριά αμέλεια ή ενδεχόμενος δόλος»

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μίλησε στη συνέχεια και αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Πολύ ωραία τα είπε ο φίλος μου Ανδρέας, μας άνοιξε τα μάτια, μας είπε πράγματα που δεν ξέραμε αν κι μέλη Δ.Σ. Ο Ανδρέας είναι ένας θεματοφύλακας ιδεών και αξιών του Παναθηναϊκού. Είναι καλό που ο φίλος μου ο Ανδρέας μας βοηθάει σε ορισμένα πράγματα που είμαστε τελείως αδαείς. Εγώ όμως έχω έρθει εδώ για να δούμε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Πήρα το λόγο για να μην φανεί ότι είμαι ρίψασπις», τόνισε. Διαβάστε εδώ όλα όσα είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.


Φραστική επίθεση στον Μάνο Μαυροκουκουλάκη

Την... αποχώρηση του Μάνου Μαυροκουκουλάκη έκανε δύσκολη το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς περικύκλωσε το όχημά του και του επιτέθηκε φραστικά. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Θερμή υποδοχή οπαδών στον Βγενόπουλο

Δεκτός με ενθουσιασμό και χειροκρότημα έγινε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, όταν μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, έκανε την εμφάνισή του. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Διαβάστε τις σημαντικότερες εξελίξεις κατά την διάρκεια της ΓΣ.

13:00
Βγενόπουλος: «Και το απόγευμα ας έχω συνάντηση με τον κ.Βαρδινογιάννη και να αναλάβω αρκεί να πει ότι αναλαμβάνει το θέμα της ΓΗΠΕΛ»

12:58:
Πολέμης: «Μπαίνω με περισσότερα χρήματα από αυτά που μου αναλογούν». Σιγουριά ότι θα μπουν άλλα δύο άτομα στην ΑΜΚ, τα οποία δεν υπάρχουν στην υπάρχουσα σύσταση.

12:50
«Θέλω να πω ότι τουλάχιστον άλλα δύο άτομα θα συνεισφέρουν. Κύριε Πολέμη μέσα στο Σαββατοκύριακο να μιλήσουμε τηλεφωνικά για να συνεννοηθούμε το σύνολο του ποσού. Τη Δευτέρα έχοντας το συνολικό ποσό, να μιλήσουμε με τον κ. Γόντικα και θα ήθελα προσωπικά μια διαβεβαίωση ότι αυτά τα χρήματα θα πάνε στους ποδοσφαιριστές. Δεν σας κρύβω ότι έχω ενστάσεις για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων», τόνισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

12:32:
Αιχμές κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη άφησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην τοποθέτησή του. «Θλίβομαι από την απουσία κάποιων μετόχων και κυρίως του κου.Βαρδινογιάννη», τόνισε.

«Είναι γνωστό ότι έχει αποφασίσει να αποχωρήσει. Σεβαστό και θεμιτό. Όμως η αποχώρηση θα πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο γιατί διαφορετικά πιστεύω ότι έχει σοβαρές ηθικές και νομικές ευθύνες. Ηθικές γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια εταιρία που ενσωματώνει 100 χρόνια ιστορία και νομικές γιατί εξακολουθεί να κατέχει ιδιότητα μετόχου», είπε –μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Βγενόπουλος.


12:27:
«Εγώ και η ομάδα μου έχουμε 4 εκατομμύρια ευρώ έτοιμα να βάλουμε», τόνισε ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης.

12:25:
Δεν έχει ψηφισθεί τι πρόκειται να γίνει με το θέμα του γηπέδου.

12:20
Ψηφίστηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το ακριβές ποσό που χρειάζεται η ομάδα μέχρι το τέλος του μήνα είναι 8.955.000 ευρώ.

11:33
Η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης συνεχίζεται. Περιμένουμε να γίνουν δηλώσεις μετά το τέλος της, από τους μετόχους και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο κ.Γιαννακόπουλος αποχώρησε πριν τη λήξη της συνεδρίασης διότι έχει κληθεί σε απολογία για τις δηλώσεις που είχε κάνει στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού Κυπέλλου Μπάσκετ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

11.31:
«Εγώ είπα μέσα αυτά που θέλετε να πείτε κι εσείς. Πονάω κι εγώ τον Παναθηναϊκό. Αν εσείς τον πονάτε μια, εγώ τον πονάω δέκα», είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στους οπαδούς που έτρεξαν επάνω του μόλις βγήκε από τα γραφεία της ΠΑΕ για να μάθουν τι έγινε.

11:27
Πριν από λίγα λεπτά αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. «Έχουν γίνει πολλά λάθη», είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς που τον πλησίασαν.

10:25
Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες χωρίς να δίνουν το «παρών» οι μέτοχοι κ.κ. Ζολώτας και Δάβαρης. Ο πρώτος, μάλιστα, αναμενόταν να βάλει χρήματα στην ΑΜΚ. Ωστόσο, ο κ. Ζολώτας εκτιμάται ότι εκπροσωπείται από τον Βγενόπουλο ή τον Πολέμη.

10:20
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εκπροσωπείται από το νομικό του σύμβουλο.

10:17:
Αυτή την στιγμή περίπου τριάντα οπαδοί της ομάδας βρίσκονται έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ. Λογικά οι περισσότεροι από αυτούς, αν όχι όλοι θα περιμένουν μέχρι και τη λήξη των διαδικασιών.

10:15:
Από τους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αυτός που έγινε αποδεκτός με χειροκροτήματα ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. «Μόνο εσύ μπορείς. Πες τους να βάλουν κανένα φράγκο στην ομάδα», του φώναξαν κάποιοι από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρίσκονται έξω από τα γραφεία.

10:11
Τελικά, την Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και οι δημοσιογράφοι. Η πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου για μια "ανοικτή" για τον Τύπο συνεδρίαση έγινε δεκτή.

10:10
Πριν από λίγο άρχισαν οι διαδικασίες.

10:08
Το "παρών" θα δώσει και ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ομάδας και πλέον μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι εάν θέλουν τα μέλη του ΔΣ μπορούν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση.

10:04:
Παρών και ο Αδαμάντιος Πολέμης.

10:01
Αμέσως μετά τον Θανάση Γιαννακόπουλο, στα γραφεία και ο Λεωνίδας Πολέμης

10:00
Παρών στα γραφεία και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

09:56
Πριν από λίγα λεπτά έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης και ο Γιώργος Λιβέρης. Φυσικά το μεγάλο ενδιαφέρον πέφτει στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αναμένεται να εκπροσωπηθεί και να μην δώσει το "παρών".

09:43:
Στα γραφεία βρίσκονται ήδη κάποιοι από τους μετόχους. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο του Μαρία Λομβάρδου έχουν φτάσει και περιμένουν την έναρξη των διαδικασιών.

09:40:
Έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ βρίσκονται πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x