Γιώργος Ζαχαριάδης

Πέστε του ΠΑΟ ότι θα χάσει και στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ

Εψαχνα να βρω αν τελικά ο ΠΑΟΚ ήταν χειρότερος από αυτόν που περίμενα, σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι (όπως αυτό στην Τούμπα) ή ο ΠΑΟ τον βοήθησε για να του επιστραφεί ό,τι χάθηκε, πριν από μέρες, στη Λιβαδειά. Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Εψαχνα να βρω αν τελικά ο ΠΑΟΚ ήταν χειρότερος από αυτόν που περίμενα, σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι (όπως αυτό στην Τούμπα) ή ο ΠΑΟ τον βοήθησε για να του επιστραφεί ό,τι χάθηκε, πριν από μέρες, στη Λιβαδειά.

Στην ουσία, αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχεί γενικότερα, είναι η εικόνα του ΠΑΟ, που μέχρι τώρα, στα πλέι-οφ, δεν έχει δικαιολογήσει τη συμμετοχή του. Δεν συζητώ ότι ο αντικειμενικός του στόχος, η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ, είναι χαμένη υπόθεση. Και έτσι όπως το πάει, στην τελευταία θέση θα τερματίσει.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Τιμητική λοιπόν η συμμετοχή του κι ας ξεκίνησε από ευνοϊκή αφετηρία, με ένα ωραιότατο τετράποντο, που το πέταξε στα σκουπίδια, μετά από τρεις αναμετρήσεις.

Ετσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ίσως να μην έχουμε δει τίποτε ακόμη. Γιατί όπως γίνεται αντιληπτό, ο ΠΑΟΚ πήρε τα πάνω του με τη νίκη και την πρωτιά στη βαθμολογία του μικρού πρωταθλήματος.

Βέβαια, κανείς δεν θα πρέπει να εφησυχάσει. Αν ήμουν Μπόλονι θα ένοιωθα περισσότερο ηττημένος, παρά νικητής, γιατί η εικόνα της ομάδας δεν διορθώθηκε, δεν γοήτευσε, ούτε καν ικανοποίησε κι ας κατάφερε να φτάσει -μάλλον εύκολα- στη νίκη.

Σε αγώνες χωρίς ποιότητα, όπου οι ομάδες έχουν σχεδόν καταρρεύσει μετά από όσα πέρασαν στη διάρκεια της περιόδου και έχουν απωλέσει ένα μεγάλο κομμάτι από το αρχικό του κίνητρο, έρχεται η κούραση να τους μετατρέψει σε μαρτύριο. Ειδικά για ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να διατηρήσουν τη φόρμα τους (κυρίως, λόγω ηλικίας) μέχρι το τέλος και είναι λογικό να κουράζονται πιο εύκολα από τους νεότερους συναδέλφους τους.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχώρισε οριστικά από τις υπόλοιπες ομάδες, ούτε υπάρχει λόγος να το κάνει με τόσο εμφατικό τρόπο. Δεν είναι υποχρεωμένος να ξεχωρίσει αποδεικνύοντας ότι απέχει πολύ από τους μνηστήρες της πρώτης θέσης, όπως είναι ο ΠΑΟ και εσχάτως η ΑΕΚ. Θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και θα απορρέει από την εμπειρία ορισμένων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων, τις οποίες έχει την τύχη να διαχειρίζεται ο Μπόλονι. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές του είναι χρήσιμοι για τις κρίσιμες στιγμές. Και με αυτούς, αν δεν διαταραχθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στις δύο ομάδες, θα καταφέρει να σταθεί απέναντι στον ΠΑΟ, στον επόμενο αγώνα, τον κυριακάτικο, στο ΟΑΚΑ.

Ό,τι κατάφερε στην Τούμπα ήταν το… μισό από αυτό που του χρειάζεται για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x