Γιώργος Ζαχαριάδης

ΠΑΟΚ, χειρότερα δεν γίνεται!

Ως πρώτος στη βαθμολογία, μετά από τους αγώνες του πρώτου γύρου των πλέι-οφ, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι, ακόμη και με την φτωχή του εικόνα στο γήπεδο, χωρίς δηλαδή να έχει παρουσιάσει κάτι το εξαιρετικό, θα μπορούσε να φτάσει στον αντικειμενικό του στόχο, που δεν ήταν άλλος από την κορυφή στο μίνι πρωτάθλημα. Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Ως πρώτος στη βαθμολογία, μετά από τους αγώνες του πρώτου γύρου των πλέι-οφ, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι, ακόμη και με την φτωχή του εικόνα στο γήπεδο, χωρίς δηλαδή να έχει παρουσιάσει κάτι το εξαιρετικό, θα μπορούσε να φτάσει στον αντικειμενικό του στόχο, που δεν ήταν άλλος από την κορυφή στο μίνι πρωτάθλημα.

Τελικά, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Ολοκληρώθηκε μια χρονιά με τη χειρότερη δυνατή κατάληξη, η οποία μάλιστα υποχρεώνει τον ΠΑΟΚ να ξεκινήσει την επόμενη από πολύ νωρίς. Κι αυτό είναι ίσως πιο δυσάρεστο από ότι η τελευταία θέση των πλέι-οφ.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Μοιάζει με κατάρα για μια ομάδα να ξεκινά νωρίς νωρίς η προετοιμασία, σε λιγότερο από ένα μήνα κι όσο θα παίζεται ακόμη το EURO, θα σχεδιάζει για τον πρώτο αγώνα στο Europa League, στα μέσα του Ιούλη.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι αυτό απασχολεί περισσότερο από όσα ουσιώδη θα πρέπει να γίνουν αιτία για βαθύ στοχασμό, μετά την τραγική εικόνα του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ.

Ήδη συζητούν για αυτό που άφησαν πίσω τους και δεν αντιπροσωπεύει ούτε τον ΠΑΟΚ ως ομάδα, ούτε όλους αυτούς που θέλουν να λέγονται ποδοσφαιριστές-ηγέτες, προπονητές υψηλής εμπειρίας και τέλος, παράγοντες που υποσχέθηκαν ότι θα αλλάξουν τις ισορροπίες και θα φτιάξουν καλύτερο ΠΑΟΚ από αυτόν που παρέλαβαν πριν από μερικά χρόνια. Και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν αυτό το λάθος.

Θα μπορούσε κανείς να βγάλει μολύβι και χαρτί και να υπολογίσει τελικά αν αυτή η τελευταία θέση των πλέι-οφ είναι η χειρότερη του ΠΑΟΚ για τα τελευταία χρόνια της υποτιθέμενης επανάστασης, με την παρουσία του Ζαγοράκη και του Βρύζα, αλλά, μάλλον δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Υπάρχει η συνολική εικόνα της ομάδας που τέλειωσε το φετινό πρωτάθλημα. Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι είχε –τελικά- το θράσος να διεκδικήσει την πρώτη θέση στα πλέι-οφ, ενώ απείχε ένα σωρό βαθμούς από ένα διαλυμένο ΠΑΟ, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μην το ξεχνάτε αυτό. Και ευχαριστώ το φίλο μου το θύμισε. Η ΑΕΚ, κι αυτή είναι διαλυμένη. Είναι όμως κι αυτή πάνω από τον ΠΑΟΚ. Για τον Ατρόμητο καλύτερα να μην το αναλύσουμε, έγινε ο εφιάλτης του φετινού ΠΑΟΚ.
Θέλω να καταλήξω στο εξής:

Πέρα από όσα μπορεί να συνέβησαν με ένα ή δύο λάθη της διαιτησίας, τα οποία δεν θα τα χρησιμοποιήσω –σε καμία περίπτωση- για να δικαιολογήσουν την κατάληξη του ΠΑΟΚ, όπως κάνουν όσοι διατηρούν νοοτροπία ομάδας της… γειτονιάς, υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να απασχολήσουν τους διοικούντες.

Αν τυχόν κανείς περιοριστεί σε δικαιολογίες με βάση τα λάθη της διαιτησίας, το αντιλαμβάνεται κι ο πιο αδαής, το παιχνίδι χάθηκε.

Ελπίζοντας ότι αυτά τα λάθη δεν θα προβληματίσουν καν, διότι δεν ήταν ο σοβαρότερος λόγος της απογοητευτικής κατάληξης στα πλέι-οφ.

Θα υπάρχει κάποιος που συγκράτησε στο μυαλό του όσα συνέβησαν από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία αυτής της χρονιάς και αφορούν αποκλειστικά την ομάδα και τη συμπεριφορά της. Θα εντοπίσει τα σημεία που έγιναν λάθη ή έστω τα σημεία που η χαλάρωση στοίχισε στον ΠΑΟΚ καλύτερες συνθήκες εκκίνησης στα πλέι-οφ. Θα βρει ποιος φταίει που δεν υπάρχουν λύσεις στον πάγκο και οι βασικοί ξεζουμίστηκαν. Θα απαντήσει στο εύλογο ερώτημα γιατί υπήρχαν τόσοι πολλοί τραυματισμοί που κατάντησαν ανέκδοτο…

Υπάρχουν λοιπόν πολλά που θα πρέπει να γίνουν αιτία προβληματισμού και αν τυχόν τα προσπεράσεις χωρίς προηγουμένως να έχεις δείξει την απαιτούμενη προσοχή, πολύ σύντομα θα τα βρεις και πάλι μπροστά σου και θα είσαι πάλι απροετοίμαστος να δώσεις λύσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x