Γιώργος Ζαχαριάδης

Κλείνουμε τα μάτια σε σημαντικότερα προβλήματα

Δεν γνωρίζω αν τα συνηθίζει τα ρατσιστικά ανέκδοτα, αλλά, τα ανέκδοτα -πάσης φύσεως- στο twitter, μάλλον είναι συχνά. Το θέμα είναι τελικά αν εκπροσωπείς την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς δεν μπορείς να μην πεις ανέκδοτο με ρατσιστικό περιεχόμενο; Περιμένεις μήπως να τελειώσουν για να το πεις; Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Δεν γνωρίζω αν τα συνηθίζει τα ρατσιστικά ανέκδοτα, αλλά, τα ανέκδοτα -πάσης φύσεως- στο twitter, μάλλον είναι συχνά.

Το θέμα είναι τελικά αν εκπροσωπείς την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς δεν μπορείς να μην πεις ανέκδοτο με ρατσιστικό περιεχόμενο;

Περιμένεις μήπως να τελειώσουν για να το πεις;

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Αναρωτιέμαι αν δεν ακολουθούσαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, θα είχε τιμωρηθεί η Παπαχρήστου; Όχι, βέβαια!

Ας συμφωνήσουμε ότι εφόσον πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο, μέλος της ολυμπιακής ομάδας, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική γιατί όσο καλοπροαίρετη κι αν ήταν, υπάρχουν ένα σωρό υποκριτές που περιμένουν στη γωνία για να αποδείξουν ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Είναι περίεργο που η ΕΟΕ αντέδρασε άμεσα, σε αντίθεση με χιλιάδες άλλες περιπτώσεις, πολύ πιο σοβαρές που έχουν σχεδόν ριζώσει στον αθλητισμό και δεν τους καίγεται καρφάκι. Κι όχι μόνο τους φρουρούς της Ολυμπιακής Ιδέας. Και ένα τσούρμο επαγγελματίες παράγοντες, ειδικά στο στίβο.

Το ντόπινγκ δεν τους απασχολεί, τα συχνά κρούσματα γνωρίζουν ότι αποτελούν… δείγμα δωρεάν και από πίσω κρύβεται το μεγάλο πανηγύρι. Στήνεται καθημερινά στα στάδια και στις προπονήσεις. Η πρόσβαση στην ντόπα είναι το ίδιο εύκολη όσο τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και όσοι πρωταθλητές αφορίστηκαν στο σκάνδαλο του 2004, μοιάζουν ερασιτέχνες μπροστά στη νέα γενιά της εγκληματικής οργάνωσης, στην καρδιά του ελληνικού στίβου, στις μικρές ηλικίες.

Ίσως να μην είναι εύστοχο που αντιπαραθέτουμε το ντόπινγκ στο ρατσιστικό ανέκδοτο της Παπαχρήστου, αλλά, μου φαίνεται ότι κλείνουμε τα αυτιά και τα μάτια σε σημαντικότερα προβλήματα και δείχνουμε το μπόι μας σε ανοησίες του ποινικοποιημένου twitter.

Αν λοιπόν είσαι αθλητής της ολυμπιακής ομάδας απαγορεύεται να πεις ένα ανέκδοτο, αν υπάρχει ρατσιστική χροιά; Αν και πιστεύω ότι τελικά και ο Πίου θα το άκουγε και θα μας χάριζε εκείνο το φωτεινό του χαμόγελο, όπως στη διαφήμιση.
Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε που γελάμε με τον Αφρικανό - παλτό που φέρνει ο πρόεδρος στην ομάδα.

Μετά από αυτό, την τιμωρία για το ανέκδοτο, ας απαγορεύσουν ανάλογες αναφορές σε Πολωνούς, Εβραίους, Πόντιους και Αρμένιους (ήρωες εκατοντάδων ανεκδότων).

Και αυτοί παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς. Δεν τους αξίζει ανάλογος σεβασμός;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x