Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο αφορισμός στον Γκαγκάτση και η δημοσκόπηση του Σαββίδη

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Ιβαν Σαββίδης λειτουργεί με τη μέθοδο της «δημοσκόπησης» για τις επιλογές του στη στελέχωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την επάνοδο του Β.Γκαγκάτση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με σκοπό να εκπροσωπήσει την ομάδα στα κέντρα των αποφάσεων και να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου, έγιναν αντικείμενο συζήτησης... Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Ιβαν Σαββίδης λειτουργεί με τη μέθοδο της «δημοσκόπησης» για τις επιλογές του στη στελέχωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την επάνοδο του Βασίλη Γκαγκάτση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με σκοπό να εκπροσωπήσει την ομάδα στα κέντρα των αποφάσεων και να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και ουσιαστικά διενεργήθηκε ένα γκάλοπ, από τον οποίο δεν υπήρχε περίπτωση να «»προκριθεί» ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Τον συνοδεύουν οι δικαστικές του περιπέτειες αλλά, κυρίως, η παρουσία του στην ΕΠΟ της ίντριγκας και της σπέκουλας, η οποία λειτουργούσε και εξακολουθεί να λειτουργεί με λογικές παρακράτους, προς όφελος των ισχυρών.

Κατά συνέπεια, το κλίμα ήταν έτσι κι αλλιώς δυσάρεστο και όταν μάλιστα ακούστηκε ότι κάποιοι, εκτός του Σαββίδη με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας, προσπαθούν να τον επιβάλλουν, τότε ήταν που οι αντιδράσεις σχημάτισαν ισχυρό μέτωπο για να αποκλειστεί η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ.

Σε αυτό το σημείο, επανέρχομαι και επιμένω ότι δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει βάλει ήδη ζεστά αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε αυτή την ομάδα, ασχέτως αν την αντιμετωπίζει ως αφετηρία για μεγαλύτερες δουλειές του στην Ελλάδα, στις επιλογές προσώπων, λειτουργεί με τη μέθοδο της δημοσκόπησης: ρίχνει ένα όνομα στην αγορά και μετρά τις αντιδράσεις. Αν είναι θετικές υπάρχουν πιθανότητες συνεργασίας, αν όχι, ελαχιστοποιούνται.

Κατά βάση δηλαδή, αποδέχεται το κριτήριο του κόσμου και δεν το διαμορφώνει, εξυπηρετώντας τα συμφέροντας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που ενδεχομένως να τα εξυπηρετούσε μια χαρά κι ο Γκαγκάτσης.

Από την άλλη, σκέφτεται κανείς ότι μετά από εκείνη τη μεγαλειώδη διπλή εμφάνιση, στις 12 Οκτωβρίου, έδωσε την εντύπωση ότι θα πολεμήσει κόντρα στο σύστημα. Ωστόσο, σε μια από τις πρώτες του κινήσεις, επιλέγοντας για συνομιλητή τον Γκαγκάτση, επιλέγει το σύστημα.

Σ΄ αυτό βέβαια, οφείλουμε να προσθέσουμε το εξής: αν τον επέλεξε με σκοπό να ενημερωθεί, επέλεξε τον κατάλληλο άνθρωπο. Αν τον επέλεξε για να συνεργαστεί ή έχει κάνει λάθος ή έχει αποφασίσει να κτυπήσει το σύστημα με τα όπλα του συστήματος.

Η προσωπική μου άποψη, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι δεν θα πρέπει να απαξιώνουμε τη συμμετοχή ανθρώπων, που στην προηγούμενη τους παρουσία στον ΠΑΟΚ, δεν είχαν τα ίδια εφόδια, δηλαδή ένα ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο ώστε να πατήσουν σταθερά στα πόδια τους και να διεκδικήσουν ακόμη και το κομμάτι που αναλογεί στο παρασκήνιο. Γιατί κάπου εκεί, στο παρασκήνιο, τοποθετείται το θέμα κι όχι στο αν ο Γκαγκάτσης θα εκπροσωπήσει τον ΠΑΟΚ σε τυπικές συνεδριάσεις της Σούπερλιγκ.

Περνώντας σε άλλο σκεπτικό, αν ο Γκαγκάτσης συνεργαζόταν τελικά επισήμως (δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ότι τελικά θα αναπτυχθεί συνεργασία χωρίς να υπάρχει επίσημος χαρακτήρας) κι αν δεχθούμε ότι δεν έχει τις δυνάμεις που απαιτούνται για να κοντράρει το σύστημα, θα είναι σαν να πετάς μια πέτρα στα σκατά. Σε αυτή την περίπτωση κινδυνεύσεις να λερωθείς, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν απώλειες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Διότι και τα σκατά θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και εσύ θα έχει λερωμένο το κουστούμι.

Το ενδεχόμενο να παρακάμψεις το σύστημα δεν εξετάζεται. Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συνηγορεί στο διαγωνιστικό κομμάτι, συμφωνώντας και ψηφίζοντας μονίμως όσα προτείνει το σύστημα και τελικά εμφανίζεται αδικημένος. Οπότε είναι λογικό να επιβάλλει αλλαγή πλεύσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x