Νίκος Κατσαρός

Η κρίση «γεννάει» και προπονητές

Οι ειδικοί στα οικονομικά υποστηρίζουν ότι η κρίση γεννάει ευκαιρίες. Πιθανόν να είναι κι έτσι. Το σίγουρο είναι ότι η κρίση στο ποδόσφαιρο "γεννάει"... ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές. Το εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας το αποδεικνύει.

Οι ειδικοί στα οικονομικά υποστηρίζουν ότι η κρίση γεννάει ευκαιρίες. Πιθανόν να είναι κι έτσι. Το σίγουρο είναι ότι η κρίση στο ποδόσφαιρο "γεννάει"... ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές. Το εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας το αποδεικνύει.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός

Τέσσερις από τις δεκαέξι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, ο Πανιώνιος, η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ, και ο Άρης στηρίχτηκαν στις εφηβικές τους ομάδες για να σχηματίσουν το εφετινό τους ρόστερ, ενώ, εκτός από πολύ λίγες (όπως ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης, η Βέροια) οι υπόλοιπες επανδρώθηκαν με ποδοσφαιριστές κυρίως μικρής ηλικίας που απέκτησαν από ομάδες μικρότερων κατηγοριών.
Με τέτοιες επιτυχημένες επιλογές ο Πλατανιάς, η Κέρκυρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, σχημάτισαν αξιόμαχες ομάδες και συγχρόνως απέφυγαν τα αλόγιστα έξοδα, που ήταν η κύρια αιτία για την οποία έφτασαν στο χείλος της οικονομικής εξαθλίωσης. Μπορεί λοιπόν να μην υπάρχουν πλέον λεφτά, υπάρχουν όμως Έλληνες ποδοσφαιριστές, καθόλου υποδεέστεροι από την πλειοψηφία των ξένων που περνούσαν κάθε χρόνο από τα γήπεδα μας και έφευγαν χωρίς να τους θυμάται κανείς μετά από λίγους μήνες.

Εκτός όμως από τους ποδοσφαιριστές, εφέτος έχουμε πρώτες εμφανίσεις και από μερικούς τεχνικούς που κάποιες ΠΑΕ πάνω στην απελπισία τους από την οικονομική τους δυσπραγία τους έριξαν απ' ευθείας στα βαθιά κι αυτοί όχι απλά κολύμπησαν αλλά επιδεικνύουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όπως για παράδειγμα ο μέχρι πριν από λίγους μήνες τερματοφύλακας του Πανιωνίου, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ή ο Καρίδας στη Βέροια και οι Πασσιαλής και Μπουγιουκλής στον Άρη. Το ίδιο ισχύει και για τους κάπως "παλαιότερους" Χριστόπουλο του ΠΑΣ Γιάννινα, Χατζηνικολάου του Πλατανιά και Μάντζιο της Κέρκυρας.

Σ' αυτή την κατηγορία βέβαια δεν περιλαμβάνονται οι "μπαρουτοκαπνισμένοι" πλέον Δώνης και Αναστόπουλος που έχουν καταξιωθεί μέσα από τη δουλειά τους σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Να θυμίσω τέλος ότι για πρώτη φορά, μετά από κάποιες δεκαετίες, μόνο τρεις ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟ και ΑΕΚ) έχουν ξένους προπονητές, αν θεωρήσουμε τον Μπάγιεβιτς Έλληνα, αφού και την υπηκοότητά έχει αλλά και ως προπονητής στην χώρα μας αναδείχτηκε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x