Νίκος Κατσαρός

Ο ΠΑΟ στα χνάρια της ΑΕΚ

Ολα όσα είπε ο κ. Αλαφούζος σχετικά με τον Φερέιρα, (αν πέτυχε δηλαδή ή όχι, πως και γιατί έφυγε), θεωρώ ότι έχουν μόνο... ιστορική σημασία. Αυτά που είπε επίσης για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, πως ήταν δηλαδή όταν την παρέλαβε και πως προσπάθησε να την κρατήσει στη ζωή, είναι λόγο ως πολύ γνωστά. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Ολα όσα είπε ο κ. Αλαφούζος σχετικά με τον Φερέιρα, (αν πέτυχε δηλαδή ή όχι, πως και γιατί έφυγε), θεωρώ ότι έχουν μόνο... ιστορική σημασία. Αυτά που είπε επίσης για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, πως ήταν δηλαδή όταν την παρέλαβε και πως προσπάθησε να την κρατήσει στη ζωή, είναι λόγο ως πολύ γνωστά.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός

Η ουσία της συνέντευξης περικλείεται - κατά την γνώμη μου - στην απάντηση που έδωσε, όταν ρωτήθηκε από τον συνάδελφο Χρ. Κοντό, αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που δεν εμφανιστεί επενδυτής, μειωθούν ακόμη περισσότερο τα διαρκείας και δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τραπεζικό δάνειο για την ΠΑΕ.

Η απάντηση του κ. Αλαφούζου ήταν ότι αν συμβούν όλα αυτά η εταιρεία θα λειτουργήσει με τα έσοδα που θα έχει, θα μειώσει δηλαδή ανάλογα τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και όλα τα άλλα έξοδα. ΄

Με απλά λόγια ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί του χρόνου στη θέση (όχι απαραίτητα την βαθμολογική) που είναι εφέτος η ΑΕΚ. Αυτή η στιγμή το σενάριο αυτό είναι το μόνο ορατό στον ορίζοντα, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Ουσιαστικά ο κ. Αλαφούζος - το είπε καθαρά - ότι η ομάδα θα έχει την δυναμικότητα που θα της προσδώσει η οικονομική στήριξη των οπαδών της. Μια στήριξη, που όπως αποδείχτηκε τουλάχιστον εφέτος, ήταν περιορισμένη, λόγω της οικονομικής κρίσης κυρίως, αλλά και άλλων παραγόντων.

Η ανάθεση άλλωστε της ομάδα στον Χουάν Ρότσα υπακούει σ' αυτόν τον σχεδιασμό, αφού αυτός είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναδείξει ή να αξιοποιήσει νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Γι' αυτό ο κ. Αλαφούζος επανέλαβε ότι με τον Ρότσα παραμένει σε ισχύ ο σχεδιασμός που άρχισε με τον Φερέιρα, ο οποίος προβλέπει την δημιουργία μιας ομάδας που θα χρειαστεί δύο με τρία χρόνια για να είναι σε θέση να διεκδικήσει πάλι τίτλους.

Οσο για το πρωτάθλημα που τρέχει, ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την βελτίωση της εικόνας του Παναθηναϊκού, έτσι ώστε να μην φεύγουν οι οπαδοί κάθε εβδομάδα από το γήπεδο απογοητευμένοι έως και εξοργισμένοι από το θέαμα που βλέπουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x