Γιώργος Ζαχαριάδης

Πολύ πιο κρίσιμη από το ντέρμπι η απόφαση στην υπόθεση Γκαρσία

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr με αφορμή την υπόθεση του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος είναι ενοχλημένος από την χρησιμοποίησή του από τον Γιώργο Δώνη.

Πιο σημαντικό είναι το πρόβλημα με τον Γκαρσία από ότι η απόδοση του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου και η ισοπαλία με τον Άρη. Η εικόνα της ομάδας του Γιώργου Δώνη ήταν μάλλον ανησυχητική σε ένα μεγάλο κομμάτι, ειδικά στο δεύτερο μέρος, όσο ο Άρης είχε τον έλεγχο και κρατούσε το ρυθμό που τον βόλευε. Προσπάθησε μεν, δεν δημιούργησε δα τόσο μεγάλα προβλήματα, αλλά, η ουσία είναι ότι ο Αρης κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με πέναλτι, το οποίο δεν ήταν όσο.. πέναλτι το χέρι του Κάτσε.

Σε αυτό το ντέρμπι, που ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια για τον φετινό Άρη, ο ΠΑΟΚ μπορεί σημείωσε γκολ, αλλά, δεν κερδίζεις το… Όσκαρ παραγωγικότητας αν σκοράρεις στην άμυνα των κιτρίνων. Ειδικά φέτος είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να βρεις δίχτυα κόντρα στην ευάλωτη άμυνα του Άρη.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Υπάρχει, όπως αναφέραμε αρχικά, ένα πρόβλημα το οποίο αν τελικά ο Γκαρσία αποφασίσει να το συζητήσει με τη διοίκηση, είναι σίγουρο ότι θα λάβει διαστάσεις μιας πολύ επικίνδυνης παγίδας για τον ΠΑΟΚ. Κι όχι τόσο για τον προπονητή, που μάλλον έχει πάρει τις αποφάσεις του και έχει αξιολογήσει τον ποδοσφαιριστή: Δεν μπορεί να σταθεί στην ομάδα που στήνει και τον έχει εκτός αποστολής. Μάλιστα, έτσι όπως κυλούν τα πράγματα, δεν φαίνεται να τον υπολογίζει μέχρι το τέλος της περιόδου.

Είναι προφανές ότι ο Γκαρσία βράζει μέσα στο ζουμί του εδώ και πολύ καιρό. Ο Δώνης έχει αποφασίσει κι αν ο Γκαρσία παραπονεθεί στη διοίκηση ότι ο προπονητής της ομάδας δεν του συμπεριφέρεται όπως του αξίζει, τότε υπάρχει ένα σημαντικό θέμα. Είναι κάτι σαν το «ή εγώ ή αυτός».

Λογικά, η διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσει υπέρ των αποφάσεων του προπονητή, αν και αμφισβητείται για την ικανότητά του στην καθοδήγηση της ομάδας, γεγονός που δεν σημαίνει τελικά ότι θα χάσει τη… μάχη με τον Γκαρσία.

Όπως είπε ο ίδιος ο Γκαρσία, «αν δεν με θέλουν να μου το πούνε…». Ε, λοιπόν, κάπως έτσι θα του πούνε, ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για τον Γκαρσία. Αλλωστε, θα πρέπει να το έχει αντιληφθεί.

Στο λίγο που αγωνίστηκε, έδειξε ότι δεν είναι ο Γκαρσία που γνωρίζαμε μέχρι πέρσι, προφανώς γιατί του κόστισαν οι τραυματισμοί.

Ενδεχομένως ο Γκαρσία να έχει ακόμη πολλά να προσφέρει, αλλά, ο ΠΑΟΚ ίσως να μην έχει χρόνο να τον περιμένει, χρησιμοποιώντας τον ως βασικό, όπως θα ήθελε, με σκοπό να αποκτήσει ρυθμό.

Η απόφαση της διοίκησης για το μέλλον του Γκαρσία στην ομάδα είναι ίσως η πιο κρίσιμη της φετινής περιόδου. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής εξακολουθεί να αποτελεί σύμβολο για τον κόσμο και ήδη, εδώ και πολύ καιρό, ακούγονται πολλά για την απουσία του. Τώρα, φαίνεται να βγαίνει στην επιφάνεια το θέμα και μάλιστα από τον ίδιο, που όπως είναι γνωστό, δεν σηκώνει πολλά.

Είναι πολύ δύσκολο ο κόσμος θα κατανοήσει τους λόγους (αν βέβαια είναι πραγματικοί) για τους οποίους η διοίκηση θα αναγκαστεί να τον αδειάσει, αν τελικά επιλέξει κάτι τέτοιο. Αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις. Άγνωστο που θα οδηγήσουν και πόσο θα επηρεάσουν την πορεία της ομάδας.

Τέλος, αν η διοίκηση επιλέξει μια συμβιβαστική λύση, είναι κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να οδηγήσει κάπου… Μάλλον θα χρειαστούν οριστικές αποφάσεις. Ετσι άλλωστε θα δείξει ότι η διοίκηση είναι ικανή να διοικήσει κι όχι να… μεσολαβήσει.

Σε κάθε περίπτωση, είτε τώρα, είτε λίγο αργότερα, ο Γκαρσία φεύγει κι ο ΠΑΟΚ παραμένει ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x