Οι λίστες του 2011

Δεκέμβριος: Στην ουρά θα… κολλήσουμε;

Τόσα και τόσα περάσαμε τους προηγούμενους μήνες του 2011, τα… καμώματα του Δεκέμβρη θα μας πειράξουν; Εξάλλου δεν μας ήρθαν και άσχημα. Από την κλήρωση της Εθνικής στον ιδανικό όμιλο για το Euro2012 και από την κορυφή της Αλεξάνδρας Ασημάκη να πιάσεις; Ή από το «clasico» που μας κράτησε όλους στις τηλεοράσεις; Τεράστια απώλεια… για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό ο θάνατος του Σόκρατες που καταγράφεται στα πιο δυσάρεστα γεγονότα της χρονιάς που μας αφήνει…

Τόσα και τόσα περάσαμε τους προηγούμενους μήνες του 2011, τα… καμώματα του Δεκέμβρη θα μας πειράξουν;

Εξάλλου δεν μας ήρθαν και άσχημα.

Από την κλήρωση της Εθνικής στον ιδανικό όμιλο για το Euro2012 και από την κορυφή της Αλεξάνδρας Ασημάκη να πιάσεις; Ή από το «clasico» που μας κράτησε όλους στις τηλεοράσεις; Τεράστια απώλεια… για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό ο θάνατος του Σόκρατες που καταγράφεται στα πιο δυσάρεστα γεγονότα της χρονιάς που μας αφήνει…

Το γεγονός

Το περιμέναμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτόν τον μήνα. Ελπίζαμε όλοι να φέρει κάτι… Ρεχαγκελ-ικό στον δρόμο μας αλλά αυτό που συνέβη στις 2 Δεκεμβρίου στην κλήρωση για την τελική φάση του Euro 2012, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πολωνία, Τσεχία και Ρωσία πλαισιώνουν τον 1ο όμιλο και οι ελπίδες για κάτι καλό στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, αυξάνονται.

Οιωνοί; Ένα σωρό… και με άρωμα 2004. Τα παραδέχθηκαν εξάλλου στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 Καραγκούνης, Χαριστέας, Κατσουράνης και Σηφάκης.

Βέβαια, ο Δεκέμβριος δεν είχε μόνο Εθνική. Υπήρχαν, αρκετά πράγματα με μεγάλο ενδιαφέρον. Ένα από αυτά ήταν η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε την Άρσεναλ αλλά το «διπλό» της Μαρσέιγ στην έδρα της Ντόρτμουντ τον έστειλε στο Europa League

Εκεί, λίγες μέρες αργότερα έμαθε ότι θα αντιμετωπίσει την Ρούμπιν Καζάν ενώ ο δεύτερος εκπρόσωπός μας στην διοργάνωση ΠΑΟΚ, έπεσε… πάνω στην Ουντινέζε.

Το δικό της μερίδιο έχει η ΑΕΚ και ο Κωστένογλου… Οι κακές εμφανίσεις και η γκρίνια δίνουν την θέση τους στην αισιοδοξία για κάτι καλό φέτος, κάτι που πηγάζει από το νικηφόρο σερί της Ένωσης που την φέρνει προσωρινά στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας «κλείνει» και το Europa League με εντυπωσιακό «διπλό» επί της Στούρμ. Οικονομικά πάντως για τον σύλλογο… μία από τα ίδια καθώς οι Άραβες επενδυτές όπως ήρθαν στην επιφάνεια, απήλθαν.

Στον Παναθηναϊκό, το μοτίβο που είχε σχηματιστεί το προηγούμενο διάστημα συνεχίστηκε. Ο Τσάκας εξαφάνιζε… πρίγκιπες και εμφάνιζε… πριγκίπισσες αλλά «φως στο τούνελ» στα διοικητικά του Παναθηναϊκού δεν φάνηκε πριν μας αφήσει το 2011.

Τέλος, τα βλέμματα όλων για ένα βράδυ στράφηκαν στο «Μπερναμπέου» για το ντέρμπι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα και όταν όλα έδειχναν να ευνοούν την «βασίλισσα», οι «μπλαουγκράνα» απέδειξαν ξανά την ανωτερότητά τους.

Το πρόσωπο:

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 4 Δεκεμβρίου, η είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμο ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστη. Ένας ακόμα μεγάλος ποδοσφαιριστής «έφυγε», ο Σόκρατες! Στα 57 του χρόνια και έχοντας αντιμετωπίσει ήδη αρκετά προβλήματα υγείας, άφησε την τελευταία του πνοή υποκύπτοντας σε σηψαιμικό σοκ, όπως ανέφερε, το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ιδιαίτερα αναφορά αξίζει η Αλεξάνδρα Ασημάκη που αναδείχθηκε κορυφαία πολίστρια στον κόσμο για το 2011, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Πολύ μελάνι στον μήνα αυτό «χύθηκε» και για τον Μάρκο Πάντελιτς. Κάτι το «καρέ» απέναντι στην Κέρκυρα, κάτι τα τέρματα απέναντι σε Δόξα και Λεβαδειακό, επανέφερε την συζήτηση του… αν χωράει στην 11άδα του Βαλβέρδε ή όχι!

Αυτά λίγο-πολύ συνοψίζουν την ειδησεογραφία του Δεκεμβρίου… Ενός μήνα που πάντα, όσα βάρη και αν κουβαλάει, «καταπίνεται» ευκολότερα γιατί όλοι ξέρουμε ότι η χρονιά μετά από αυτόν μας αποχαιρετά… Περιμένοντας κάτι καλύτερο για το 2012, σας ευχόμαστε καλή χρονιά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x