Γιώργος Ζαχαριάδης

Αφήστε τις μεταγραφές και τελειώνετε με τα Γιάννενα

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sportfm.gr για τις μεταγραφές, τη βελτίωση του ΠΑΟΚ, την αντιμετώπιση της διαιτησίας και τον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Τελικά πόσα πράγματα έχουν αλλάξει στον ΠΑΟΚ, από την ημέρα που ήρθε αυτός ο άνθρωπος (ο Ιβάν Σαββίδης) και αποφάσισε ότι θα οδηγήσει τον ΠΑΟΚ, αργά ή γρήγορα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θα παίξει στο champions league, θα υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο, του κυπελλούχου, θα καταξιωθεί στον ευρωπαϊκό χώρο κι αυτό δεν θα το κάνει με αναπάντεχους αποκλεισμούς, αλλά, με περήφανες προκρίσεις.

Να μην πάμε μακριά, πόσο άλλαξε η εικόνα και πόσο άλλαξε στην ουσία του ο ΠΑΟΚ, από το ξεκίνημα της περιόδου, όταν δεν έπειθε ότι είναι όσο ποιοτικός διαφήμισε και βρισκόταν σε… οπτική επαφή με την κορυφή.

Άλλαξε επειδή ο Λουτσέσκου έγινε Μουρίνιο; Άλλαξε διότι υπάρχουν νέα πρόσωπα στην ομάδα που έχουν αναβαθμίσει την αγωνιστική του εικόνα;
Το δεύτερο με ενδιαφέρει πολύ. Διότι και η άμυνα, κυρίως η άμυνα του Βαρέλα είναι απόλυτα βελτιωμένη και ο Πασχαλάκης είναι εκεί με όση μαεστρία και τύχη διαθέτει για να κρατά το μηδέν και συνάμα, αυτός ο Πέλκας είναι στα καλύτερά του και όταν λείπει η ομάδα δείχνει ότι της λείπει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι.

Αυτά τα τρία πρόσωπα είναι που διαμορφώνουν νέο σκηνικό, αν φυσικά περιοριστούμε στο αγωνιστικό κομμάτι κι όχι σε… εξωγενείς παράγοντες. Όπως θα γνωρίζετε, δεν ευνοώ τέτοιες συζητήσεις, ειδικά συζητήσεις για τη διαιτησία και πόσο ευνοείται ο ΠΑΟΚ ή γενικότερα οι πρωτοπόροι, διότι δεν βλέπω να οδηγούμαστε πουθενά.

Ότι υπάρχει μια αντιμετώπιση που τη λες και… «ευχάριστη», δεν θα την απορρίψω. Είναι βέβαια και ορισμένες στιγμές που το αποσύρεις όλο αυτό και δεν σκέφτεσαι αν ο Μάτος έπρεπε να είχε αποβληθεί σε κανάδυό παιχνίδια ή υπάρχει ένα ευνοϊκό σφύριγμα στο κέντρο του γηπέδου. Βλέπεις και τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και διαπιστώνεις ότι δεν σε αντιμετωπίζουν ίσα και δίκαια και υπάρχει ένα θέμα…

Γενικότερα, ενδιαφέρει και ποια είναι η αντιμετώπιση του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ, σε συνάρτηση πάντα με τον ΠΑΟΚ και αυτά είναι που φαίνεται να απασχολούν τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο όσο και στο παρασκήνιο.

Το παρασκήνιο, λοιπόν, ή τέλος πάντων οι… δημόσιες σχέσεις και οι πιέσεις που μπορεί να ασκήσει ο ΠΑΟΚ σε διαιτησία και γενικότερα στον ποδοσφαιρικό μηχανισμό που δουλεύει για το πρωτάθλημα, είναι πλέον μια υπόθεση που δεν είναι χαμένη, αλλά, αντίθετα δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να διεκδικήσει τον τίτλο.

Είναι ευχάριστο επίσης, ότι αντιμετωπίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις ως μεγάλη ομάδα κι αυτό είναι μια κατάκτηση και ένα δικαίωμα που αποκτά ο ΠΑΟΚ με την ομάδα του, την απόδοσή του και το μέγεθος που έχει πλέον με τον Σαββίδη στη θέση του ηγέτη.

Οι μεταγραφές δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι θα είναι τόσο καθοριστικές που θα κρίνουν τον τίτλο, δίνοντας τις λύσεις που θα ήθελε ακόμη κι ο πιο αδαής για να φτιάξει σούπερ ομάδα και να τους κερδίσει όλους μέχρι το τέλος. Δεν μπορεί να γίνει αυτό και όλοι το κατανοούμε. Πιο πολύ θα θέλαμε όλοι μας να κατανοήσουμε πως η ομάδα που έχει οικονομικές δυνατότητες και ξοδεύει ένα σκασμό λεφτά Γενάρη μήνα, γιατί αντιμετωπίζε8ι με αμηχανία τις μεταγραφές και δεν αποκτά παίκτη ή παίκτες έτοιμους από την 1η του έτους.

Θα συμφωνήσω και θα το συγκρατήσω, ότι ο Λουτσέσκου δεν θέλει να διαταράξει την ισορροπία της ομάδας που κερδίζει και θα περιμένω τα αποτελέσματα.

Επίσης, θα περιμένω να δω τι θα κάνει στα Γιάννενα γιατί αυτό μοιάζει με… τελικό μέχρι τον επόμενο και είναι πιο σημαντικό από το αν ο Μουλέν κι ο Δελέν θα βοηθήσει άμεσα και θα αναπληρώσει το σπουδαίο κενό του Τσίμιροτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x