Γιώργος Ζαχαριάδης

Απαγορεύεται να χάσει κι άλλη χρονιά ο ΠΑΟΚ

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τα ταχύρρυθμα, το Σαββιδέικο και την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, μετά από το πρωτάθλημα που χάθηκε.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Το ευχάριστο είναι ότι τα… ταχύρρυθμα είναι ωφέλιμα και το Σαββιδέικο μαθαίνει την ιστορία του ποδόσφαιρου όπως την έχουν γράψει ένα σωρό ήρωες (Σπάθας κι άλλοι)… Ειδικά ορισμένοι διαιτητές, συνθέτουν το ανθολόγιο του ελληνικού πρωταθλήματος (ή του κυπέλλου). Σύμφωνα με τις πυκνές αναρτήσεις του Γιώργου ή Γιωργάκη, είναι προφανές ότι έχει πάρει μαθήματα και όλα όσα έχουν ταλαιπωρήσει τον ΠΑΟΚ, τον έχουν απασχολήσει. Οι σύμβουλοί του απομόνωσαν τα highlights και τον τροφοδοτούν με πληροφορίες για να γίνει πιο πειστικός στις αναρτήσεις του.

Είναι χρήσιμες για όλους μας, για να κατανοήσουμε πως σκέφτεται ή πως αναπτύσσεται στο ΠΑΟΚτσήδικο περιβάλλον και, ενδεχομένως, με αυτή την προπαιδεία, θα στηρίξει τις επιλογές για το αύριο.

Το φροντιστήριο είναι απαραίτητο και πιο χρήσιμο είναι να σταθεί στα χρόνια της διακυβέρνησης του μπαμπά Ιβάν και της δικής του, εφόσον έχει οριστικά πλέον ενεργό ρόλο και όχι κάτι λιγότερο.

Δεν είναι ο Γιώργος Σαββίδης και οι αρμοδιότητες το θέμα μας. Είναι οι αποφάσεις της οικογένειας που ματώνει μεν, αλλά, είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά στο τέλος και χάνεται η μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Είναι, λοιπόν, απόλυτη ανάγκη να βρεθεί ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της καθημερινότητας, μακριά από το πνεύμα και το… τρολάρισμα των αντιπάλων, το διάλογο με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ώστε να αποκτήσει χαρακτήρα η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων. Η καθημερινότητα, οι μικρές επιλογές που οδηγούν σε μεγαλύτερες, με ασφάλεια, είναι μια παράμετρος που θα πρέπει να απασχολεί. Κι αν προσπαθεί κάποιος να μας πείσει ότι αυτός ακριβώς συνέβαινε μέχρι σήμερα, δεν είναι τα αποτελέσματα που θα τον δικαιώσουν.

Θα είναι πολύ ευχάριστο αν τυχόν εκείνη η μεταγραφή που έλεγε τις προάλλες ο Σαββίδης, δεν είναι ο Πέδρο Κόντε και είναι κάτι πιο ουσιαστικό, πιο μεγάλο. Που θα αλλάξει τη μορφή της ομάδας στο σημείο που θα τοποθετηθεί.

Θα είναι ευχάριστο να τραβήξει ήδη μια γραμμή στην τακτική του… απαντούμε σε όλα όσα αναφέρουν οι οχθροί μας και δεν αφήνουμε να πέσει τίποτε απολύτως χάμω. Ούτε αυτή οδήγησε σε επιτυχία, ούτε γκαρίζοντας θα ακουστεί ο ΠΑΟΚ εκεί που στοχεύει να φτάσει η φωνή του.

Ο ΠΑΟΚ της επόμενης περιόδου, ακόμη κι αν είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα και παραμείνει κυπελλούχος δεν φαίνεται να έχει άλλα περιθώρια να υποχωρήσει από την κορυφή και θα είναι πολύ πιο δύσκολος ο δρόμος. Θα κάνει καινούργια αρχή κι ο Ολυμπιακός κι η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί παρά να τους ανταγωνιστεί και να μεγαλώσει όποια απόσταση (αν είχε τελικά) κι από τους δύο. Ποιος σκέφτεται ότι και η επόμενη χρονιά, για διαφορετικούς από τους φετινούς λόγος, θα πάει πάλι στράφι; Απαγορεύεται.

Κι αν ο Σαββίδης πρότεινε στον Μελισσανίδη να ξαναγίνει ο τελικός, που κρίθηκε σε ένα πέναλτι (το οποίο δεν δόθηκε στον Κρέσπο) και σε ένα οφσάιντ που δεν είδε στο τελευταίο του παιχνίδι ο αρμόδιος επόπτης, δε λέει τίποτε απολύτως. Πολλά σφυρίγματα, πολλές στραβές, που ευνόησαν και τον ΠΑΟΚ, από τότε μέχρι σήμερα, δεν έγιναν αιτία για να προτείνει την επανάληψη του αγώνα. Ούτε και θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κάθε λάθος διαιτητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x