Γιώργος Ζαχαριάδης

Αυτό χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πάρει πρωτάθλημα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τους παίκτες-πρωταθλητές που θα δώσουν στον ΠΑΟΚ ένα καθαρό πρωτάθλημα, που ουσιαστικά έχει την αφετηρία του στη φετινή του παρουσία.

Η σύντομη ιστορία ενός πρωταθλήματος είχε δύο, το πολύ τρία σημεία για να κτίσει φωνάξει ο σπουδαίος ιδιοκτήτης το περιβόητο “μια πόλη μια ομάδα” και, δικαίως να του απαντήσουν οι συμπολίτες... “μια τζατζίκι, μια πατάτες...”.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Κάπως έτσι, επιγραμματικά και χωρίς περιστροφές, έληγε η σεμνή τελετή: Με τον ΠΑΟΚ να μένει από δυνάμεις, να φρενάρει το Νοέμβριο, (βαριά βαριά...) την πορεία των στόχων και να ανακουημπώνεται σε τροχιά πλέι-οφ αντί για πρωτάθλημα. Τελικά, όλοι νιώθουν ότι δεν άλλαξε τίποτε απολύτως, αναμένοντας στοϊκά το τέλος σε άλλη μια κούρσα μεγάλης διαφοράς με τον πρώτο και μόνιμο πρωταθλητή.

Φέτος, μέσα από μια πολύ ευχάριστη διαδρομή με αποτελέσματα που δεν είχε στο ρεπερτόριό του, σε προηγούμενες περιόδους, με ρεκόρ από νίκες και με συγκομοιδή που ήταν εντυπωσιακή, κάλυψε χαμένο έδαφος, ευρισκόμενος από την ενδέκατη θέση στις πρώτες και με πίστη ότι υπάρχει μέλλον.

Ίσως όχι για να φτάσει στην οριστική ανατροπή, αν βέβαια το... επιτρέψει ο Ολυμπιακός με τις στραβοτιμονιές του, αλλά, σε απόσταση από την κορυφή που θα του επιτρέψει να κτίσει την επόμενη χρονιά χωρίς να απλά ένας κομπάρσος, αλλά, διεκδικητής με όλη τη σημασία της έννοιας.

Κι αυτό είναι το μεγάλο όφελος, αν, επαναλαμβάνω, δεν συμβεί κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό κι αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει την ανοδική του πορεία, ο Ολυμπιακός υποχωρήσει εκ νέου και περισσότερο... Και βέβαια, αν υποχωρήσει κι ο... έτερος διεκδικητής και εξίσου αξιόλογος και σπουδαίος ως αντίπαλος, ο Πανιώνιος.

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που υπάρχει η ελπίδα, αλλά, δεν θα ξεφύγω από το παραπάνω, από αυτό που θα μείνει στο τέλος μιας χρονιάς σαν τη φετινή, ακόμη κι αν τελικά προκύψει ένας τίτλος, δηλαδή, το κύπελλο... που προφανώς να ενισχύσει τη θέση του ΠΑΟΚ, δεν το συζητώ...

Η αφετηρία της επόμενης χρονιάς είναι η καλύτερη δυνατή για να φτάσει σε τίτλο και μάλιστα καθορό τίτλο, δηλαδή με διαφορά, με λογική του επικρτέστερου χωρίς αμφιβολί. Δεν θα είναι εύκολο κάτι τέτοιο και εξαρτάται στο μεγαλύτερο ποσοστό από τη διάθεση του Σαββίδη να στηρίξει τη φετινή ομάδα με μεταγραφές που θα φέρουν την Τούμπα τη νοοτροπία ποδοσφαιριστών που γνωρίζουν από πρωταθλητισμό. Αυτό χρειάζεται πρώτα από όλα κι όχι άλλες καλές, καλούτσικες μεταγραφές.

Πρωταθλητές- ποδοσφαιριστές, που γνωρίζουν τι σημαίνει να διεκδικέις τίτλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x