Pick & Roll

Καλύτερα «θερινό σινεμά»

Οι εικόνες από την κλήρωση της Α1 έρχονταν μπροστά στα μάτια σαν deja vu . Τα ίδια χαμόγελα, ειλικρινά και μη, η ίδια αισιοδοξία, βάσιμη και μη, τα ίδια ευχολόγια, αλλά και τα ίδια προβλήματα με πέρυσι, πρόπερσι, αντιπρόπερσι…

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Οι εικόνες από την κλήρωση της Α1 έρχονταν μπροστά στα μάτια σαν deja vu . Τα ίδια χαμόγελα, ειλικρινά και μη, η ίδια αισιοδοξία, βάσιμη και μη, τα ίδια ευχολόγια, αλλά και τα ίδια προβλήματα με πέρυσι, πρόπερσι, αντιπρόπερσι…

Η μισή ομάδα του Παναθηναϊκού να βραβεύεται και η αντίστοιχη του Ολυμπιακού να δηλώνει πως φέτος στόχος είναι η επιστροφή στην κορυφή. Οι υπόλοιποι να κοιτούν τους δύο «αιώνιους» σαν εξωγήινους, αδυνατώντας έστω και να διανοηθούν πως μπορούν να βάλουν τέλος στον δικό τους δικομματισμό. Συμβιβασμένοι με τη μοίρα τους και με τη σκληρή πραγματικότητα πως για αυτούς το ταβάνι είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων η τρίτη θέση.

Οι αστέρες εκατομμυρίων ευρώ των δύο «μεγάλων» από τη μία και από την άλλη συνάδελφοί τους που δεν ξέρουν αν θα πληρωθούν αύριο. Ομάδες με μπάτζετ 35-40 εκατ. ευρώ, αλά και ομάδες που μάχονται για το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα (ΑΕΚ), συγχωνεύονται για να επιβιώσουν (Ολύμπια-ΑΕΛ) και ζητούν για μία ακόμη χρονιά την υπομονή και τη βοήθεια των φιλάθλων τους για να επιστρέψουν στα μεγαλεία του παρελθόντος (ΠΑΟΚ, Άρης).

Οι φορείς, ΕΣΑΚΕ και Πολιτεία, να μιλούν για συστράτευση όλων για το καλό του αθλήματος και τα μέλη του ΠΣΑΚ σεβόμενα την περίσταση να σιωπούν και να περιμένουν ακόμη-ένα χρόνο μετά τις δημόσιες δεσμεύσεις στη διάρκεια της κλήρωσης-να γίνουν δεκτά τα βασικά αιτήματά τους. Όλοι να μιλούν για την πάταξη της βίας χωρίς οι αρμόδιοι να έχουν κάνει το παραμικρό για αυτό και να βραβεύονται για fair-play οι μόλις τρεις ομάδες που δεν είχαν πάρε-δώσε με τον αθλητικό δικαστή.

Κάτι σαν τη μέρα της μαρμότας δηλαδή. Το έργο κάπου το έχουμε ξαναδεί και σε κάθε του επανάληψη χάνει κι άλλους θεατές, γιατί το trailer υπόσχεται πολύ περισσότερα από αυτά που τελικά θα δει το κοινό. Συγγνώμη, αλλά ο «θερινός κινηματογράφος», με τις επιτυχίες των Εθνικών ομάδων, την απουσία επεισοδίων, «στρατοπέδων» και σκοπιμοτήτων, το αγνό φίλαθλο πνεύμα και την ανάδειξη νέων ταλέντων είναι πιο ελκυστικός.

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x