Pick & Roll

Νοτιοανατολικός αλευρόμυλος

Σε έναν τόπο με ηλιόλουστα μέρη , αρκετή υγρασία, πρωτευουσιάνους και καλή μουσική (δηλαδή από το Ορλάντο και το Μαϊάμι, στην Ουάσινγκτον και την Ατλάντα) μόνο η δύσμοιρη Σάρλοτ μένει στην... απ' έξω. Ξεκινάει τη χρονιά σκεπτόμενη τα πλέι οφ και έχοντας υλικό για να φθάσει μέχρι εκεί. Aλλά δεν θα τα καταφέρει. Τόσο απόλυτα!

Γράφει ο Γιώργος Γαβριλάκης

Σε έναν τόπο με ηλιόλουστα μέρη , αρκετή υγρασία, πρωτευουσιάνους και καλή μουσική (δηλαδή από το Ορλάντο και το Μαϊάμι, στην Ουάσινγκτον και την Ατλάντα) μόνο η δύσμοιρη Σάρλοτ μένει στην... απ' έξω. Ξεκινάει τη χρονιά σκεπτόμενη τα πλέι οφ και έχοντας υλικό για να φθάσει μέχρι εκεί. Aλλά δεν θα τα καταφέρει. Τόσο απόλυτα!

Γιατί πολύ απλά το Ορλάντο πάει για το πρωτάθλημα. Για να κατακτήσει αυτό που δεν κατέκτησε πέρσι στους τελικούς με τους Λέικερς. Ο Ντουέιν Ουέιντ στο Μαϊάμι θέλει να πάρει το αίμα του πίσω. Μεταφορικά το λέω, δεν θα μπει σαν ποντίκι σε τράπεζα αίματος και θα ψάχνει τα μπουκαλάκια. Απλά θα ζητάει τη μπάλα! A, έχουμε και την Ουάσινγκτον. Τους πρωτευουσιάνους, ντε! Εκεί να δείτε γέλιο. Στοχεύει -και καλά κάνει- από τις 19 νίκες τις περσινής περιόδου να φθάσει τις 50! Για σταθείτε ρε παιδιά, δεν μοιράζονται τα κουκιά. Δεν βγαίνουν, αλλά όπως και να έχει ΕΓΕΝΕΤΟ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΘΙΣΤ.

ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ

Έφυγε ο βασικός τους γκαρντ. Ο περσινός βασικός τους γκαρντ. Και επιστρέφει ο προπέρσινος. Ο Τζαμίρ Νέλσον θα είναι στην πεντάδα, όπως πριν σκοτωθεί ο πατέρας τους, όπως πριν αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα και φυσικά πριν... βγάλει τον ώμο του. Τώρα τον έχει βάλει στη θέση του και ο Ντουάιτ Χάουαρντ δεν θα χρειάζεται να σκοράρει πολύ για να νικούν οι Μάτζικ. Ίσως σε ματς δεν θα χρειαστεί να σκοράρει καν (...που λέει ο λόγος) γιατί στην πόλη αντί του Ράφερ Άλστον (ο περσινός βασικός γκαρντ που λέγαμε;) και αντί του Χέντο Τούρκογλου (απώλεια, αλλά... δεν βαριέσαι;) βρίσκεται και ο Βινς Κάρτερ. Τι ο Κάρτερ γέρασε; Εντάξει, ο γέρος Κάρτερ πέρσι που πάλι γέρος ήταν και είχε 20+ πόντους μέσο όρο με τους Νετς. Και μέσα σε αυτή τη... μαγιά ο Ρασάρντ Λιούις, ο οποίος βέβαια θα χάσει τα πρώτα 10 ματς ώσπου να... πέσει η τεστοστερόνη του. Βρέθηκε θετικός, τιμωρήθηκε, αλλά θα επιστρέψει και θα τιμωρήσει.
Σημειώστε όμως και στο βιβλιαράκι σας, τρία παλικάρια που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στην άμυνα ο Πιετρούς που από πέρσι έδειξε τι μπορεί να κάνει. Ο πιο σημαντικός όμως είναι ο Ματ Μπαρνς. Ενας ψηλός, 2.08μ.. με φοβερό σουτ -ισάξιο του Ρασαρντ Λιούις- και με πολύ πιο πλούσια αθλητικά προσόντα. Τρίτος της παρέας ο Μπράντον Μπας. Στο Ντάλας δεν πήρε καμία ευκαιρία. Δεν ήταν δυνατόν να βγει ο Νοβίτζκι για να παίξει αυτός, αλλά δεν σημαίνει πως δεν έχει ταλέντο. Τώρα θα το δείξει. Μήπως τελικά το Ορλάντο είναι φαβορί για τον τελικό και μήπως ο ΛεΜπρον μαζί με τον Σακ θα έχουν πρόβλημα;

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ

Έξι παίκτες επιπέδου all-star σε ένα ρόστερ. Πάμε... Μάικ Μπίμπι, Τζαμάλ Κρόφορντ, Τζο Τζόνσον, Τζος Σμιθ, Μάρβιν Ουίλιαμς, Αλ Χόρφορντ. Τι; Δεν σου γεμίζουν το μάτι; Είσαι άσχετος. Αυτοί οι έξι μπορούν να προσφέρουν πάνω από 50 νίκες στους Χοκς. Πέρσι, χωρίς τον σούπερ σκόρερ Κρόφορντ και με τον Μάρβιν Ουίλιαμς για μεγάλο διάστημα τραυματία, έφθασαν τις 47.

* Η «καλή μουσική» της εισαγωγής αφορά την Ατλάντα, Τζόρτζια. Τον τόπο καταγωγής της αγαπημένης Τσάριλ Μάρσαλ. Γνωστής και ως... Cat Power!

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ

Η σταθερά είναι ο Ντουέιν Ουέιντ. Ο περσινός πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ. Αυτός ό,τι και να κάνει ο αντίπαλος είναι ασταμάτητος. Οι Χιτ όμως, έχουν τα νεύρα τους και πρέπει να ηρεμήσουν. Θα χαλαρώσουν αν ο Μάικ Μπίσλεϊ, η τελευταία επένδυσή τους, κόψει τα ναρκωτικά. Το καλοκαίρι πήγε διακοπές σε κέντρο αποτοξίνωσης, τώρα λένε πως είναι μία χαρά. Μια χαρά είναι και ο Ζερμέιν Ο'Νιλ. Δεν πονάει πουθενά και επιφυλάσσεται για μία καλή σεζόν.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΠΟΜΠΚΑΤΣ

Το καλοκαίρι με τις αλλαγές στο ροστερ -λίγες και ουσιαστικές- η ομάδα δεν έχουμε ιδέα αν έγινε καλύτερη, έγινε όμως, ομάδα... Λάρι Μπράουν. Ο κορυφαίος κόουτς έδιωξε με ανταλλαγή έναν ψηλό που παίζει με τα κιλά του (Εμέκα Οκαφόρ). Σπρώχνει κόσμο και εκμεταλλεύεται τα κυβικά. Στη θέση του πήρε έναν... μακρόστενο. Τον Ταϊσόν Τσάντλερ που κλείνει το μάτι στους περιφερειακούς, είναι έξυπνος και γενικά τον βολεύει στο παιχνίδι του. Ο Τζέραλντ Ουάλας είναι ο σταρ της ομάδας, αλλά και αυτός βαλμένος σε καλούπι. Ο Μπελ θα συνεχίζει να μαρκάρει με πάθος, ο Ντιό να κάνει όλες τις δουλειές, ο Φέλτον, ο οποίος ανανέωσε θα οργανώνει και αν τίποτα από αυτά δεν έχει αποτελέσματα στη χειρότερη περίπτωση οι Μπομπκατς θα αποκλειστούν από τα πλέι οφ τον τελευταίο μήνα!

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΟΥΙΖΑΡΝΤΣ

Πως γίνεται από τις 19 νίκες να βρεθούν σε επίπεδο πλέι οφ, που η απαιτήσεις είναι περί τις 42 νίκες; Ο Γκιλμπέρτ Αρίνας έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Είναι υγιής! Αυτό φθάνει....Τι δεν φθάνει; ΟΚ. Σωστό! Ξέχασες πως ο Κέιρον Μπάτλερ έχει 24+ πόντους 5+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ. Πως είναι ο μόνος μετά τον ΛεΜπρον που το κάνει αυτό; Βάλε και τον πιο σταθερό παίκτης της λίγκας, Αντουάν Τζέιμσον, βάλε και τον Ράντι Φόι που θα βοηθήσει τον Αρίνας, άρα καταλαβαίνεις τι γίνεται...

Υ.Γ: Κι επειδή pick n' roll με ένα άτομο δεν γίνεται, μπορείτε να μου κάνετε σκριν με μηνύματα, ιδέες και παρατηρήσεις στο g.gavrilakis@gmail.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x