Pick & Roll

Όλα πάνε καλά

Οι υποχρεώσεις των τριών ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκαν για την ένατη αγωνιστική και πλέον απομένει ένα ματς για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Οι υποχρεώσεις των τριών ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκαν για την ένατη αγωνιστική και πλέον απομένει ένα ματς για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός μετά την εκτός έδρας νίκη του επί της Εφές Πίλσεν και τη νίκη της Ορλεάν επί της Μάλαγα «σφράγισαν» την πρωτιά του ομίλου τους. Η γενικότερη εικόνα της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν καλή σε αυτή την πρώτη φάση και το…κερασάκι στην τούρτα είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης που κάνει τον δρόμο προς το Παρίσι λιγότερο δύσβατο.

Ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην Πρόκομ, ασχέτως με το τι μαρτυρά το τελικό σκορ. Οι «πράσινοι» έχουν τον τρόπο να κερδίζουν παιχνίδια ακόμη και όταν δεν βρίσκονται σε καλή μέρα και αυτό έκαναν και απέναντι στους Πολωνούς. Ταυτόχρονα, οι «πράσινοι», οι οποίοι λογικά θα τερματίσουν δεύτεροι στο τέταρτο γκρουπ, ξέρουν και το πώς να παίρνουν νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ. Σε οποιαδήποτε έδρα της Ευρώπης. Οπότε, λίγο ανησυχεί το γεγονός πως δεν θα τερματίσουν πρώτοι. Ο καλός Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβάται κανέναν και τίποτα, κάτι που απέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο στους περσινούς προημιτελικούς της Ευρωλίγκας απέναντι στη Σιένα όταν και έκανε…πλάκα στην έδρα των Ιταλών. Οπότε και για τον Πρωταθλητή Ευρώπης και νταμπλούχο Ελλάδος Παναθηναϊκό, η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί χωρίς πονοκεφάλους.

Το Μαρούσι έχει ξεπεράσει ήδη τον εαυτό του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ για να βρεθεί στο TOP-16. Κάτι που ούτε καν τολμούσαν να σκεφτούν οι άνθρωποι της «ομάδας των βορείων προαστίων» μόλις έγινε η κλήρωση. Ακόμη και με ήττα, όμως, η παρέα του Κώστα Καϊμακόγλου θα έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, φτάνει η Ρόμα να μην κερδίσει την Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Μακάρι η τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης να επιφυλάσσει το καλύτερο δυνατό φινάλε και για τις τρεις ελληνικές ομάδες και να έχουμε τριπλή εκπροσώπηση και το TOP-16. Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό μπάσκετ το χρειάζεται. Μακάρι λοιπόν η ευχή μας να γίνει πραγματικότητα.

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο antonis33@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x