Pick & Roll

Η «πισινή» για Χάισλιπ και Ολυμπιακό

Δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Μάρκους Χάισλιπ. Ο Αμερικανός διαθέτει στοιχεία που έλειπαν από το παιχνίδι της ομάδας και δεν αποτελεί μεταγραφή «μπάλωμα» αλλά προσθήκη πολυτελείας. Με μία υποσημείωση όμως: θα πρέπει να προσαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό στα «θέλω» του Ομπράντοβιτς και να αφομοιώσει τα πολύπλοκα και απαιτητικά συστήματά του

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

* Δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Μάρκους Χάισλιπ. Ο Αμερικανός διαθέτει στοιχεία που έλειπαν από το παιχνίδι της ομάδας και δεν αποτελεί μεταγραφή «μπάλωμα» αλλά προσθήκη πολυτελείας. Με μία υποσημείωση όμως: θα πρέπει να προσαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό στα «θέλω» του Ομπράντοβιτς και να αφομοιώσει τα πολύπλοκα και απαιτητικά συστήματά του. Δεν είναι λίγοι οι ξένοι (Ντελκ, Ουίνστον, Γιαβτόκας, Πρκάτσιν κ.α) που παρά το πλούσιο βιογραφικό τους δεν είχαν καταφέρει να κατανοήσουν την αγωνιστική φιλοσοφία του «Ζοτς». Το καλό με τον Χάισλιπ είναι πως διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία και οι προπονητές που έχουν συνεργαστεί μαζί του μιλούν για έναν σωστό επαγγελματία.

* Πάντως ουδείς μου βγάζει από το μυαλό πως η απόκτηση του Χάισλιπ έρχεται και σαν αντίδοτο στον Λίνας Κλέιζα. Μέχρι στιγμής με τον Λιθουανό στο «4» και τους Φώτση και Τσαρτσαρή να πραγματοποιούν μέτρια χρονιά, ο Ολυμπιακός είχε υπεροπλία στη συγκεκριμένη θέση. Πλέον επέρχεται μεγαλύτερη ισορροπία. Και μπορεί να ακούγεται υπερβολικό να γίνεται μεταγραφή για να υπάρχει το αντίπαλο δέος ενός παίκτη, αλλά δεν είναι αν αναλογιστεί κανείς πως οι «αιώνιοι» θα κονταροχτυπηθούν για τους δύο εγχώριους τίτλους κι ενδεχομένως για την Ευρωλίγκα.

* Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του παρουσιάζεται πολύ συγκεντρωμένος και αποφασισμένος σχεδόν για 40 λεπτά. Είναι σαφές πως ο Ομπράντοβιτς επιδιώκει το σταδιακό φορμάρισμα της ομάδας του μέσα από τα εύκολα ματς του πρωταθλήματος, πριν αρχίσουν τα δύσκολα.

* Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δείχνει ασταμάτητος όταν βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, ιδιαίτερα μέσα στο ΣΕΦ. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα συμπεριφερθεί στα καθοριστικά ματς που θα έρθουν, όταν οι άμυνες θα είναι πιο σφιχτές και τα περιθώρια για τρέξιμο πολύ πιο στενά. Μέχρι στιγμής μακριά από την έδρα του και σε σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους, όπως η Μάλαγα, η Παρτιζάν, η Λιέτουβος Ρίτας, η Εφές Πίλσεν (άσχετα αν κέρδισε στα τελευταία δύο) και ο Άρης αντιμετώπισε προβλήματα.

* Και κάτι τελευταίο: Η ομάδα που πριν από επτά και κάτι χρόνια κατακτούσε το πρωτάθλημα, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Ηλυσιακό είναι σε πολύ δυσχερή θέση, αλλά αυτό που τη δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο είναι η στάση μίας μερίδας οπαδών της. Οι επιθέσεις κατά του Αργύρη Πεδουλάκη-λες και... πρόλαβε να καταστρέψει την ομάδα σε δύο εβδομάδες-και τα επεισόδια εντός κι εκτός έδρας μόνο καλό δεν κάνουν σε μία ομάδα που μάχεται για την επιβίωση.

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x