NBA

Αμπρίνεζ: «Δεν συγκρίνεται με κανέναν ο Γουέστμπρουκ»!

Για τα συναισθήματά και τις προσδοκίες του, στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ, μίλησε ο Άλεξ Αμπρίνεζ σε συνέντευξή του. Τι είπε για τον Ράσελ Γούεστμπρουκ και την Μπαρτσελόνα.

Το όνειρό του θα κάνει πραγματικότητα ο Άλεξ Αμπρίνεζ φέτος, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα του θα ζήσει από κοντά το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Ο 23χρονος γκανρτ/φόργουορντ επελέγη το 2013 στο Νο32 του δεύτερου γύρου του ντραφτ από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ωστόσο πήρε φέτος την απόφαση να ταξιδέψει για την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Ο Ισπανός παίκτης έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ACB και μίλησε για τα πρωτόγνωρα συναισθήματα του και τις αλλαγές που βιώνει, τόνισε πως ο Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν συγκρίνεται με κανέναν, ενώ αναφέρθηκε και στην Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά

Πώς νιώθεις τώρα που είσαι στο ΝΒΑ;

«Είναι υπέροχο που είμαι στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ! Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Πως είναι να είσαι στην ίδια ομάδα με τους Ράσελ Γουέστμπρουκ, Βίκτορ Ολαντίπο και Στίβεν Άνταμς; Υπάρχει κάποιος παίκτης στην ομάδα που να θαυμάζεις;

«Αυτό είναι το ΝΒΑ κι εδώ υπάρχουν οι καλύτεροι παίκτες. Μαθαίνω πολλά από όλους. Θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω όποτε μου το ζητήσουν».

Υπάρχει κάποιος παίκτης στην Ευρώπη που να μπορεί να συγκριθεί με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ;

«Δεν υπάρχει κανένας παίκτης στην Ευρώπη σαν τον Γουέστμπρουκ! Είναι πολύ καλός. Ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ».

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου σαν ρούκι αυτή τη χρονιά;

«Ξέρω καλά πως η πρώτη χρονιά εδώ θα είναι δύσκολη. Εδώ παίζεις διαφορετικά από ότι στην Ευρώπη. Πρέπει να δώσω το 100% του εαυτού μου. Είναι πιθανό να μην αγωνιστώ πολύ στην αρχή της σεζόν, αλλά θα δουλεύω διαρκώς, ώστε να βοηθήσω την ομάδα στις σημαντικές στιγμές».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις μέχρι τώρα από την Οκλαχόμα;

«Είναι τελείως διαφορετικά από τη Βαρκελώνη. Είμαι ήσυχος τύπος και πιστεύω είναι η ιδανική πόλη για μένα. Ο τρόπος ζωής είναι διαφορετικός εδώ. Την πρώτη μέρα εδώ ήμουν πολύ μπερδεμένος. Εδώ πρέπει να οδηγείς για να πας οπουδήποτε. Στην Ισπανία απλά περπατούσες ή έπαιρνες το τρένο. Μου λείπει η Ισπανία, αλλά η Οκλαχόμα είναι υπέροχη πόλη με σπουδαίους ανθρώπους».

Τι έχεις μάθει από τους Ισπανούς παίκτες που έχουν εμπειρία στο ΝΒΑ; (αδέρφια Γκασόλ, Καλδερόν και Ρούμπιο). Έχεις μιλήσει με κανέναν από αυτούς;

«Μίλησα μαζί τους όταν ήμουν στην εθνική ομάδα. Μου είπαν ότι είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, αλλά όταν συνηθίσεις είναι τέλεια».

Αμφέβαλλες ποτέ όσον αφορά την απόφασή σου να έρθεις στο ΝΒΑ ή στους Θάντερ;

«Όχι, παρά το γεγονός ότι ήταν όντως μια δύσκολη απόφαση, καθώς δεν μου αρέσουν οι αλλαγές. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή ήταν πολύ σημαντική για μένα και μου πήρε χρόνο μέχρι να αποφασίσω, πριν από τρία χρόνια που επιλέχθηκα στο ντραφτ. Όμως, τώρα είμαι εδώ κι είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

Τι είναι αυτό που σου λείπει από την Ισπανία;

«Το φαγητό! Το ισπανικό φαγητό είναι το καλύτερο του κόσμου».

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου στην Μπαρτσελόνα;

«Όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, τη δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα! Ήταν απίστευτα! Κανείς δεν περίμενε να νικήσουμε, επειδή η Ρεάλ έπαιζε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν τρελό».

Τι είδους υποδοχή περιμένεις από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, όταν επιστρέψεις εκεί;

«Ελπίζω να μην είναι θυμωμένοι. Πιστεύω πως η επιστροφή μου θα είναι καλή. Θεωρώ πως οι οπαδοί καταλαβαίνουν πως είναι η ευκαιρία μου να παίξω στο ΝΒΑ».

Πως βλέπεις τη φετινή Μπαρτσελόνα;

«Έχουν κάνει μια πολύ καλή ομάδα. Είναι μια ομάδα φτιαγμένη για να νικάει! Αλλά η Ευρωλίγκα θα είναι πιο δύσκολη φέτος. Ομάδες όπως η Φενέρ έχουν αξιόλογο ρόστερ και πολλά λεφτά που οι ισπανικές ομάδες δεν έχουν. Είναι περίπλοκο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x