Γενικά

Εντυπωσιακά στοιχεία για τα «παράθυρα»

Πολύ μεγάλη η απήχηση των «παραθύρων», σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Την έρευνά της για την απήχηση των προκριματικών των εθνικών ομάδων έδωσε στη δημοσιότητα η Wasserman Media Group, ένας από τους πιο αξιόπιστους οργανισμούς media παγκοσμίως. Όπως προκύπτει από αυτά:

-Στα τρία πρώτα Παράθυρα 939.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στα γήπεδα των αγώνων.

-Τα παιχνίδια προβλήθηκαν ζωντανά τηλεοπτικά σε 150 αγορές και ο κόσμος που συμμετείχε μέσω των social media ξεπέρασe το 1 δισεκατομμύριο φιλάθλους.

-Η ιντερνετική εκστρατεία μέσω του hasghtag #thisismyhouse δημιούργησε περισσότερες από 7,2 δισεκατομμύρια εμφανίσεις στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και 202 εκατομμύρια προβολές βίντεο.

-Τα τρία πρώτα παράθυρα δημιούργησαν σημαντική ώθηση στην προσέλκυση φιλάθλων μέσω των κοινωνικών δικτύων.

-Πριν το πρώτο Παράθυρο η εβδομαδιαία μέση αύξηση στις κοινωνικές πλατφόρμες της FIBA και του FIBA World Cup ήταν περίπου 56.000. Κατά τη διάρκεια των τριών Παραθύρων αυτός ο αριθμός έχει ενισχυθεί σχεδόν έξι φορές (300.000 κατά τη διάρκεια του τριών παραθύρων)

-Η έρευνα δείχνει ότι το 24% του κοινού των Προκριματικών αποτελείται από κόσμο που, ενώ δεν είναι φανατικοί φίλαθλοι μπάσκετ, ήθελαν να παρακολουθήσουν τις Εθνικές ομάδες τους και τους προσέλκυσε η κανονικότητα που έδειξαν οι Προκριματικοί.

-Επιπλέον, αυτοί οι «νέοι» φίλαθλοι είναι διαφορετικοί από τους υπάρχοντες σε επίπεδο Φύλου, ηλικίας (πιο ισορροπημένη και νεανική)

-Συνολικά, η έρευνα παρέχει σαφείς αποδείξεις ότι το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA

-Tο σύστημα των Προκριματικών προσεγγίζει τους υπάρχοντες φιλάθλους και αναπτύσσει τη βάση των οπαδών. Το κλειδί είναι η κανονικότητα των ανταγωνιστικών παιχνιδιών με τις ομάδες να έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν μέσα στο σπίτι τους, ενώ ο αντίκτυπος τροφοδοτείται από τη μαζική έκθεση στα social media, δημιουργώντας μία δυναμική που όπως φαίνεται θα μεγαλώσει όσο προχωρούν τα Παράθυρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x