Διονύσης Δεσύλλας

Ακόμη πιο δύσκολη η «υποχρέωση» του ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να παλέψει για την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι, αλλά η απουσία του Τελάντερ το κάνει ακόμη πιο δύσκολο. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα

Εξ' αρχής ήταν το αουτσάιντερ στο ντέρμπι. Δεν ειναι δα και καμια σούπερ εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί το ξεκάθαρο φαβορί, θεωρητικά πάντα, για το μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Παίζει στην έδρα του, είναι πιο ποιοτικός σχεδόν σε όλες τις θέσεις και βρίσκει απέναντι του ένα σύνολο, που, εκτός των άλλων, διακρίνεται από μια τρομερή αστάθεια φέτος και από βδομάδα, σε βδομάδα παρουσιάζεται... άλλη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Η «υποχρέωση» του Παναθηναϊκού για «διπλό» και για την πρώτη, επιτέλους, νίκη σε φετινό ντέρμπι, που θα φέρει κάποια χαμόγελα στον κόσμο του ήταν δύσκολη. Γίνεται ακόμη δυσκολότερη με την απουσία του Ράσμους Τελάντερ, ο οποίος ανέβασε ξανά πυρετό και «κόπηκε» από τον Αντρέα Στραματσόνι. Ο καλύτερος και ο πιο σταθερός αμυντικός του «τριφυλλιού» και αυτός που είχε κάνει ένα πολύ δυνατό και ουσιαστικό δίδυμο με τον Ροντρίγκο Μολέδο θα απουσιάσει. Κι αυτό, αναμφίβολα, είναι τεράστιο πλήγμα για την ομάδα, που θέλει, πρώτα να διαφυλλάξει τα μετόπισθεν και μετά να βγει και να επιδιώξει να σκοράρει.

Ολα δείχνουν ότι ο... ξεχασμένος τον τελευταίο καιρό Ταυλαρίδης θα καλύψει το κενό. Εμπειρος και τσαμπουκάς, στοιχεία που χρειάζονται σ' αυτά τα παιχνίδια. Εχει, όμως, καιρό να παίξει και αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό το πως θα παρουσιαστεί στο μεγάλο παιχνίδι.

Ο Στιλ θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια και οι μπλάγιοι μπακ θα είναι οι Μέστο και Πράνιτς. Στα χαφ θα παίξουν Κουτρουμπής και Ζέκα, σε ελεύθερο ρόλο ο Βιγιαφάνιες και δίπλα του οι Αμπέντ και Καλτσάς ή Βλαχοδήμος. Μπροστά, ο άνθρωπος που θα αναλάβει τον ρόλο του... killer για την αντίπαλη άμυνα, αυτός από τον οποίο θα περιμένουν και τα περισσότερα οι συμπαίκτες του. Ο Μάρκους Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο αυριανό ντέρμπι όχι με βαθμολογικό άγχος. Η διαφορά, άλλωστε, είναι μεγάλη. Πηγαίνει με ένα άλλο... άγχος, που κάποιες φορές είναι και μεγαλύτερο, αλλά αν γίνει δημιουργικό και όχι καταστροφικό, μπορεί να φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι το άγχος της πρώτης επικράτησης σε ντέρμπι. Και τι ντέρμπι, ε. Απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, εντός και εκτός γηπέδων.

Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί και γίνεται το... σουπερ φαβορί, μετά την απουσία Τελάντερ. Μένει να φανεί αύριο στο γήπεδο, αν οι «πράσινοι» μπορούν να ανατρέψουν τα προγνωστικά και να φύγουν με μια σπουδαία νίκη, η οποία δεν θα αλλάξει τίποτα στο ουσιαστικό κομμάτι. Θα δώσει, όμως, χαρά στον κόσμο, την πρώτη για φέτος και ίσως στείλει ένα μήνυμα ελπίδας για του χρόνου. Είχε ξαναγίνει αυτό, τέτοια εποχή το 2014...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x