Διονύσης Δεσύλλας

Αν βρει σταθερότητα, γίνεται φαβορί

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να βάλει, έστω και τώρα, ένα τέλος στο «μια κρύο, μια ζέστη» αν θέλει να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Γράφει στο sportfm.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού φέτος, το οποίο θίξαμε και σε προηγούμενο κείμενο, είναι η αστάθεια. Οι «πράσινοι» χαρακτηρίζονται από το… «μια κρύο μια ζέστη» κι αυτό είναι και η μεγαλύτερη πληγή τους τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της.

Θυμήσου φίλε του Παναθηναϊκού πόσες φορές είδες φέτος την ομάδα σου σε ένα ματς να σε χαροποιεί και μετά από μια εβδομάδα να… δακρύζεις από την κακή απόδοση που είχε στο γήπεδο. Ή να είναι σούπερ για 30 ή 40 λεπτά και μετά να έχει μια ανεξήγητη καθίζηση. Το πρόβλημα αυτό, φυσικά, δεν λύθηκε με αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Και το 1-1 στη Νέα Σμύρνη, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σ’ αυτή την έλλειψη σταθερότητας. Καλός για 30 λεπτά ο Παναθηναϊκός, «εξαφανισμένος» (παρά το καταπληκτικό γκολ του Λέτο) στα υπόλοιπα 70 και κάτι μαζί με τις καθυστερήσεις.

Το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τη συνέχεια των πλέι οφ και δεν αμφιβάλλει κανείς δεν υπάρχει περιθώριο για νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο πρώτος γύρος στη διαδικασία είναι και ο πιο σημαντικός. Πολλές φορές απ’ αυτά τα τρία ματς «καθαρίζεις», ενόψει της συνέχειας…

Η νίκη είναι αναγκαία για το «τριφύλλι». Αν την πάρει κάνει ένα πρώτο βήμα για να γίνει φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Για να συμβεί, όμως, θα πρέπει και σήμερα και στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός να βρει σταθερότητα. Αλλιώς, τα πράγματα θα είναι ρευστά και πιθανότατα, «σκούρα». Ο Αντρέα Στραματσόνι και οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να βρουν το… φάρμακο άμεσα. Περιθώρια χρονικά δεν υπάρχουν, εδώ που έχουμε φτάσει.

Ο Ιταλός αναμένεται να προχωρήσει σε μια- δυο αλλαγές στην 11άδα στο παιχνίδι με τον «δικέφαλο του βορρά». Ισως δούμε τον Κουτρουμπή ως αμυντικό χαφ, κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει στόπερ ο Ταυλαρίδης και θα μείνει εκτός ο Λουντ. Δεν αποκλείεται, επίσης, να ξεκινήσει ο Αμπέντ αντί του Εβαντζελίστα. Σε ό, τι έχει να κάνει με το δίδυμο Μπεργκ – Λέτο, δεν φαίνεται να «σπάει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x