Διονύσης Δεσύλλας

Σπουδαία… Παναθηναϊκή ανατροπή στο πιο κρίσιμο σημείο!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη (2-1) του Παναθηναϊκού επί του Άρη και τα πολλαπλά οφέλη που έχει αυτό το «διπλό» για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Με τρομερά ψυχικά αποθέματα, με καθαρό μυαλό, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίρνει ρίσκα και να του βγαίνουν με τις αλλαγές που πραγματοποίησε, ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. 2-1 τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τρεις πολύτιμοι βαθμοί μπαίνουν στο «σακούλι» και φυσικά οι πράσινοι επαναφέρουν το καλό κλίμα και την ηρεμία που είχε χαθεί στο δεύτερο γύρο.

*Μπορεί το «τριφύλλι» να δέχθηκε γκολ νωρίς από τον Οντουμπάτζο (ξανά στην πρώτη επίσκεψη αντιπάλου, η πράσινη εστία παραβιάστηκε), αλλά διαχειρίστηκε με μαεστρικό τρόπο τη συνέχεια. Σκόραρε πρώτα με τον Μαντσίνι, στην επιστροφή του ως αντίπαλος στην έδρα του Άρη, είχε σωστές επιλογές και καθοδήγηση από τον πάγκο και εν τέλει κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο αποτέλεσμα μέσα σε μια έδρα που παραδοσιακά τον δυσκόλευε.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην επανάληψη άλλαξε σταδιακά όλη του τη μεσοεπιθετική γραμμή, περνώντας όποιον είχε διαθέσιμο από τον πάγκο. Και πολύ καλά έκανε. Ο Παναθηναϊκός είχε φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι, είχε φροντίσει να προειδοποιήσει δυο φορές με Ιωαννίδη και Παλάσιος και «χτύπησε» στο κατάλληλο σημείο! Με γκολ του Αργεντινού στο τελευταίο πεντάλεπτο σφραγίστηκε η ανατροπή και η μεγάλη νίκη για το «τριφύλλι» που συνεχίζει στην κορυφή παίρνοντας ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη.

*Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Πως αλλιώς μπορείς να κάνεις ανατροπή στη Θεσσαλονίκη. Το είχε κάνει στον πρώτο γύρο στην Τούμπα, το είχε κάνει νωρίτερα στη Λεωφόρο επί της ΑΕΚ, το κάνει και τώρα κόντρα στον Άρη. Η νίκη αυτή και με τον τρόπο που ήρθε θα φέρνει πολλά περισσότερά κέρδη στον Παναθηναϊκό, πέρα από τους σημαντικούς τρεις βαθμούς.

* Οι πράσινοι «αγοράζουν» ξανά ηρεμία και κοιτάζουν ξανά με ανεβασμένη ψυχολογία τη συνέχεια. Η νίκη αυτή τους ανεβάζει κατά πολύ το ηθικό. Άλλωστε, η... Παναθηναϊκή ανατροπή ήρθε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης σήμερα, ο Παναθηναϊκός θα έβαζε πολλούς μπελάδες στο κεφάλι του. Τώρα, επανέρχεται σε μια... κανονικότητα πρώτου γύρου και από αύριο κατεβάζει το κεφάλι, συνεχίζει τη σκληρή δουλειά και κοιτάζει τις επόμενες υποχρεώσεις.

Παλάσιος λύτρωσε τον Παναθηναϊκό και επέστρεψε έπειτα από καιρό στα γκολ. Έγινε καθοριστικός σε παιχνίδι του «τριφυλλιού» κι αυτό μπορεί να τον... ξεμπουκώσει, μετά το ντεφορμάρισμα που πέρασε. Ο Ιωαννίδης έχει κάνει μια ακόμη υπέροχη ενεργεία για την ασίστ στον Μαντσίνι, ο οποίος έβαλε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας και γενικότερα είχε καλή εμφάνιση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x