Διονύσης Δεσύλλας

Αντίδραση μεγάλης ομάδας και λύτρωση στο φινάλε με ΓΚΟΛΑΡΑ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη - πρόκριση (2-0) του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου και τη... λύσσα που έβγαλαν στο χορτάρι οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ.

*Η πρόκριση για τον Παναθηναϊκό ήρθε με...buzzer beater από τον Μλαντένοβιτς και το εκπληκτικό γκολ του Σέρβου μπακ, αλλά η συνολική εικόνα της ρεβάνς του τριφυλλιού με τον Ατρόμητο ήταν τέτοια που οι «πράσινοι» θα μπορούσαν νωρίτερα να είχαν «καθαρίσει» το ματς. Από το ξεκίνημα του αγώνα, οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ είχαν μια... λύσσα για την πρόκριση κι αυτό φαινόταν στο γήπεδο. Κυριάρχησαν στο ματς, απέναντι σε έναν φουλ αμυντικό Ατρόμητο, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και λυτρώθηκαν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

*Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν εξ' αρχής το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, δεν αγχώθηκαν βλέποντας τους Περιστεριώτες να στήνουν μια... γραμμή μαζινό από το πρώτο λεπτό και προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους δίχως βιασύνες, αλλά με υπομονή. Άνοιξαν το σκορ με τον Ρούμπεν στο 35' (πρώτο γκολ του Ισπανού με την πράσινη φανέλα σε κανονική ροή αγώνα), είχαν καλές ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα με κυριότερη την κεφαλιά του Ακαϊντίν και στην επανάληψη έγιναν ακόμη πιο επιθετικοί, ακόμη πιο κυριαρχικοί.

*Ο Ατρόμητος επέλεξε και στο δεύτερο ημίχρονο την ίδια τακτική και ο Παναθηναϊκός συνέχισε με περισσότερη ορμή, αλλά και καθαρό μυαλό. Χάθηκαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες με Μπακασέτα και Τσέριν, ο Γερεμέγεφ σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ και ο χρόνος περνούσε δίχως το πολυπόθητο τέρμα να έρχεται. Ήρθε στο φινάλε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο!

*Ο εξαιρετικός Μπερνάρ πέρασε με σκαφτή μπαλιά στον Μλαντένοβιτς μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 95' με απίθανο τρόπο! Με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά σε ένα σημείο που κανένας τερματοφύλακας στον κόσμο δεν μπορεί να αντιδράσει. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε η πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας. Μια πρόκριση που επαναφέρει την ηρεμία στο πράσινο στρατόπεδο και φυσικά της ανεβάζει κατά πολύ την ψυχολογία και το ηθικό. Ειδικά με τον τρόπο που ήρθε στο φινάλε και με το ξέσπασμα που ακολούθησε μετά το τέρμα του Σέρβου μπακ.



*Το σημερινό ματς ήταν από τα καλύτερα του «τριφυλλιού» στην εποχή Τερίμ. Οι «πράσινοι» είχαν από την αρχή του αγώνα μέχρι το τέλος δυο στοιχεία: Μάτι που γυαλίζει και αποφασιστικότητα για την πρόκριση, αλλά και υπομονή στο παιχνίδι τους. Όταν αυτά τα δυο συνδυάζονται, τότε είναι πολύ δύσκολο να μην πετύχεις τον στόχο σου, ακόμη κι αν χρειαστεί να περάσει ώρα. Με πολλούς ποδοσφαιριστές σε καλή μέρα, με τη μεσαία γραμμή να είναι εξαιρετική (ο Ρούμπεν επέστρεψε σε καλές εμφανίσεις), με τους εξτρέμ να τα πηγαίνουν πολύ καλά, με τον Μπερνάρ να βγάζει ποιότητα στο χορτάρι και μεγάλη ασίστ στο φινάλε, αλλά και την άμυνα να καθαρίζει όποτε ήθελε κάθε... υποψία προϋπόθεσης του Ατρομήτου.

*Ο στόχος επετεύχθη. Ο Παναθηναϊκός έφυγε για τους «4» του Κυπέλλου, έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας μετά τα δυο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και φυσικά ανεβάζει, όπως αναφέραμε και παραπάνω, κατά πολύ την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με τη νίκη να είναι απαραίτητη και αναγκαία για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

*Και κάτι τελευταίο για τη διαιτησία: Είναι απολύτως δικαιολογημένη η επίσημη διαμαρτυρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για διαιτησία και VAR. Στη φάση του 80' ο Τσακμάκης ανατρέπει τον Γερεμέγεφ εντός περιοχής. Ο διαιτητής Ευαγγέλου δεν είδε κάτι, αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι δεν είδε το παραμικρό και το VAR! Προσοχή: Δε μιλάμε για μια φάση υπό συζήτηση, αλλά για ξεκάθαρη παράβαση από τον αμυντικό του Ατρομήτου. Πως γίνεται, λοιπόν, σε μια τέτοια περίπτωση το VAR να μην καλεί τον ρέφερι για εξέταση της φάσης; Σηκώνεις τα χέρια ψηλά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x