Διονύσης Δεσύλλας

Επιβάλλεται το δυνατό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά και τις φετινές… διαθέσεις των πράσινων.

Tου Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d

Μετά κόπων και βασάνων, το πρωτάθλημα αρχίζει. Εστω κι αυτό το «βουτηγμένο» στη «λάσπη» και την ανυποληψία ελληνικό πρωτάθλημα. Για το οποίο καθημερινά διαβάζεις και ακούς πολλά περισσότερα για τα εξωαγωνιστικά.

Γι’αυτό δεν ευθύνεται, όμως, ο δημοσιογραφικός κλάδος, τον οποίο κατηγορούν πολλοί ότι ασχολείται με τα γύρω – γύρω και δεν δίνει τον λόγο στους πρωταγωνιστές. Το έχουμε ξανατονίσει: Ο δημοσιογράφος μεταφέρει τις ειδήσεις. Αλλοι τις «φτιάχνουν»…

Σ’ αυτό το πρωτάθλημα, λοιπόν, που αρχίζει με καθυστέρηση και με τα βλέμματα να είναι στραμμένα αλλού, ο Παναθηναϊκός μπαίνει με μια διαφορετική οπτική απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Για την ακρίβεια, με περισσότερη αισιοδοξία και με ρεαλιστικές πιθανότητες για κάτι καλό. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα… χρόνια Αλαφούζου.

Ποτέ άλλοτε επί προεδρία του «mr ΣΚΑΪ», δεν υπήρχε αφετηρία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τους «πράσινους» να θεωρούνται άξιοι διεκδικητές του τίτλου. Ούτε πέρυσι που αρκετοί «βάφτισαν» τους πράσινους καλοκαιρινή… dream team, λόγω μεταγραφών και όταν άρχισαν οι υποχρεώσεις, τα «χαστούκια» ήταν απανωτά.

Φέτος, ο Παναθηναϊκός, έχοντας πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο της εισόδου στους ομίλους του Europa League, δείχνει ικανός να πρωταγωνιστήσει. Ικανός να διεκδικήσει με αξιώσεις τον φετινό τίτλο. Για να συμβεί, βέβαια, κάτι τέτοιο, πέραν της δεδομένης ποιότητας στο ρόστερ, χρειάζονται δυο πράγματα. Πρώτον, σωστή διαχείριση και δεύτερον σοβαρότητα και συγκέντρωση σε κάθε ματς. Επιβάλλεται, βέβαια, η καλή αρχή. Το δυνατό ξεκίνημα…

Ένα δυνατό ξεκίνημα που τα τελευταία χρόνια λείπει από τους «πράσινους». Το χτίσιμο ενός σερί στην αρχή θα είναι ό, τι καλύτερο για το «τριφύλλι», που θα πρέπει να επικεντρωθεί σε κάτι τέτοιο, προκειμένου να μην κυνηγάει εξαρχής, κάτι που συμβαίνει συχνά.

Όταν κυνηγάς, η ψυχολογία είναι διαφορετική, η γκρίνια εμφανίζεται πιο εύκολα και δεν αργεί να γίνει η στραβή. Το καλό ξεκίνημα, λοιπόν, με πρώτη… στάση την πρωτεύουσα της Βοιωτίας το βράδυ του Σαββάτου, επιβάλλεται!

Υ.Γ.: Ως γνωστόν, έπειτα από απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, απαγορεύτηκαν οι οργανωμένες μετακινήσεις στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι μεμονωμένες, όμως, όχι. Συνεπώς, οι φίλοι του Παναθηναϊκού που είχαν σκοπό να μεταβούν στη Λιβαδειά, μπορούν να το κάνουν. Κανένα πρόβλημα, αρκεί να μη γίνει οργανωμένη μετακίνηση...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x