Διονύσης Δεσύλλας

Καλώς τον αρχηγό!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ευχάριστη είδηση της επιστροφής του Δημήτρη Κουρμπέλη, έστω και για λίγα λεπτά στο ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

*Αρχικά, δυο λόγια για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα. Οι πράσινοι έκαναν το καθήκον τους και πήραν τη εκτός έδρας νίκη. Μια νίκη που αποτελούσε, φυσικά, υποχρέωση απέναντι σε έναν κατώτερο αντίπαλο και με την πρόκριση να είναι εξασφαλισμένη από το πρώτο παιχνίδι. Μια νίκη που θα ανεβάσει την ψυχολογία ενόψει της συνέχεια και των δύσκολων αγώνων που έρχονται. Μετά τις τρεις σερί ήττες, το ηθικό είχε πέσει και καλύτερο «φάρμακο» από τα θετικά αποτελέσματα δεν υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις…

*Ο Παλάσιος σκόραρε ξανά, αγωνιζόμενος ως αλλαγή, ενώ ο Αϊτόρ με την είσοδό του στο παιχνίδι έδωσε αέρα και ουσία στη μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας. Ο Χατζηγιοβάνης που αγωνίστηκε βασικός ήταν θετικός με καλές ενέργειες και ουσία στο παιχνίδι του. Ο Διούδης, επίσης, είχε δυο καθοριστικές επεμβάσεις και έδειξε ότι μπορεί να βάλει… δύσκολα στον προπονητή του για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Ο Γκατσίνοβιτς, που έπαιξε πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα, επιβεβαίωσε ότι χρειάζεται ακόμα λίγο χρόνο για να «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα και να αποκτήσει ρυθμό. Θα μπορούσε να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού.

*Περισσότερη κριτική για ένα τέτοιο παιχνίδι, στο οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε ορθώς να κάνει πολλές αλλαγές, δεν μπορεί να γίνει. Η νίκη ψυχολογίας ήρθε και πλέον η προσοχή στρέφεται στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, με το τρίποντο να είναι απαραίτητο. Αυτό που είναι και το σημαντικότερο όλων από τη χθεσινή αναμέτρηση είναι η επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη.

*14 μήνες μετά, ο αρχηγός είναι ξανά εδώ! Ένας ποιοτικός χαφ που έλειψε πάρα μα πάρα πολύ από το «τριφύλλι» αγωνίστηκε και για κάτι παραπάνω από 14 λεπτά. Πήρε το περιβραχιόνιο με την είσοδό του και η παρουσία του ήταν άκρως ενθαρρυντική ενόψει της συνέχειας. Είχε ποιοτικές επαφές, μυαλωμένο παιχνίδι, αγωνιζόμενος στην τριάδα με Ρούμπεν και Βιγιαφάνιες. Είχε, επίσης, τρεξίματα, έδειχνε να πατάει καλά στο γήπεδο και παραλίγο να χρηστεί σκόρερ όταν το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή απομακρύνθηκε από την άμυνα.

*Πέρασε πολλά ο «Κούρμπε». Ταλαιπωρήθηκε σωματικά και ψυχολογικά. Μαζί με τον ίδιο ταλαιπωρήθηκε και η ομάδα με την απουσία του. Ο βασικός χαφ του τριφυλλιού έλειψε για πολύ μεγάλο διάστημα, αλλά, επιτέλους, είναι εδώ και μάλιστα έδειξε ότι είναι καλά. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον καλό Κουρμπέλη και σταδιακά ο έμπειρος χαφ θα παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Εμείς θα πούμε ένα «καλώς τον κι ας άργησε» και θα ανυπομονούμε να τον ξαναδούμε πιο πολύ με όλο και μεγαλύτερη προσφορά στην ομάδα. Όπως ξέρει να κάνει ο ίδιος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x