Διονύσης Δεσύλλας

Κόουτς, άλλαξέ το…

Η εικόνα του ΠΑΟ το τελευταίο δίμηνο είναι από μέτρια έως κακή. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν παρατηρείται η παραμικρή πρόοδος στην ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Η ψύχραιμη άποψη λέει ότι ένας προπονητής που έρχεται στα μέσα της σεζόν πρέπει να κριθεί μόλις… ολοκληρωθεί η επόμενη. Κάτι που είναι και το πιο λογικό. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρεωθεί τα πάντα ένας τεχνικός, ο οποίος δεν δούλεψε με την ομάδα από την αρχή, δεν σχεδίασε αυτός το πλάνο, δεν «έχτισε», δεν έκανε προετοιμασία. Μάλιστα, όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος προχώρησε σε ένα… τσούρμο μεταγραφές τον Ιανουάριο, η παραπάνω άποψη ενισχύεται.

Δεκτά και κατανοητά όλα αυτά. Υπάρχει, όμως, και μια δεύτερη, συμπληρωματική αν θέλετε, γνώμη που λέει ότι η σταδιακή εικόνα μιας ομάδας, πιστώνεται, κατά ένα ποσοστό στον νυν τεχνικό. Στην προκειμένη περίπτωση στον Αντρέα Στραματσόνι. Κι αυτή η εικόνα είναι από μέτρια έως κακή, με πιο πρόσφατο δείγμα το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, εκεί που οι «πράσινοι» για 70 λεπτά (από το 30’ και μετά) ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ως γνωστόν, το «τριφύλλι» θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο του. Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου είναι ειλημμένη και ο Ιταλός θα σχεδιάσει, μαζί με τον νέο τεχνικό διευθυντή που θα έρθει, τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν. Προφανώς, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει στο μυαλό του τα όσα γράψαμε στην αρχή του κειμένου: Ότι, δηλαδή, δεν γίνεται να κρίνεις έναν τεχνικό μέσα σε λίγους μήνες, όταν, μάλιστα, τον απέκτησες μέσα στη χρονιά. Διότι, όλα τα υπόλοιπα, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν μια τέτοια απόφαση από τη διοίκηση.

Οι ποδοσφαιριστές δεν αποδίδουν αυτά που μπορούν, «κορμός» στην ενδεκάδα δεν υπάρχει, η έλλειψη πλάνου στα παιχνίδια είναι ολοφάνερη, η αστάθεια παραμένει σε υψηλά επίπεδα και δεν παρατηρείται η παραμικρή πρόοδος, όσο περνάει ο καιρός. Το αντίθετο. Η εικόνα γίνεται όλο και πιο κακή, με εξαίρεση κάποια… ξεσπάσματα, που είτε αφορούν ένα παιχνίδι, είτε κάποια λεπτά μέσα σε μια αναμέτρηση.

Ο Στραματσόνι μπορεί να έχει δέκα δικαιολογίες. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν γίνεται να είναι και άμοιρος ευθυνών για την εικόνα της ομάδας. Εχει κι αυτός το μερίδιο του γι αυτό που παρατηρούμε και αναμφίβολα θα πρέπει να δείξει διαφορετικά πράγματα στη συνέχεια. Και ενόψει της νέας χρονιάς, αλλά και για να μη χαθεί και ο τελευταίος στόχος που απέμεινε, που είναι η πρωτιά στα πλέι οφ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x