Διονύσης Δεσύλλας

Έδειξε χαρακτήρα και «καθάρισε» τον Άρη με… ελληνικό δίδυμο!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού (2-0) επί του Άρη στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

*Το ματς κόντρα στον Άρη είχε χαρακτηριστεί ως «τελικός» για τον Παναθηναϊκό. Δικαίως. Μετά τις δυο διαδοχικές γκέλες με Λαμία και Κηφισιά, την έντονη μουρμούρα και την πολύ μεγάλη πίεση, οι «πράσινοι» δεν είχαν περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια. Έχοντας σοβαρότητα στο παιχνίδι, καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα, πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη, Μπακασέτα και μεγάλες ευκαιρίες, το «τριφύλλι» πήρε αυτό που ήθελε, επικρατώντας 2-0 των «κίτρινων» και κέρδισε, πέρα από το απαραίτητο τρίποντο, πολύτιμη ηρεμία.

*Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και το πρώτο 30λεπτο ήταν «φωτιά» για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ. Ένα γκολ πολύ νωρίς (3') με τον Μπακασέτα, μεγάλες ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα και δοκάρι με τον Ιωαννίδη στο 18'. Μέχρι το 35' οι «πράσινοι» κυριαρχούσαν στην στον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαϊδης» . Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο στο οποίο ο Άρης ισορρόπησε, χωρίς να γίνει φουλ απειλητικός αν εξαιρέσουμε την... καραμπόλα του 41' όταν ο Ζέκα απομάκρυνε πριν από τη γραμμή.

*Στην επανάληψη, μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Άρη στο 47' με την κεφαλιά του Ζαμόρα που πέρασε άουτ, ο Παναθηναϊκός βρήκε γρήγορα δεύτερο γκολ με το πέναλτι του Ιωαννίδη και από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα ματς σε σχετικά χαμηλό τέμπο.

*Οι «πράσινοι» έδωσαν την κατοχή στον Άρη, οι Θεσσαλονικείς, πέρα από δυο καλά σουτ, δεν είχαν την πολύ μεγάλη φάση και το ματς κυλούσε με τον Παναθηναϊκό να έχει το υπέρ του σκορ και να χάνει καλές φάσεις, όπως αυτές του Μλαντένοβιτς και του Αράο. Φάνηκε, ξεκάθαρα, στο δεύτερο 45λεπτο ότι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είχαν πολύ μεγάλη πίεση και άγχος για το αποτέλεσμα. Μετά τα όσα ακολούθησαν τις προηγούμενες ημέρες, η νίκη ήταν και το μοναδικό ζητούμενο.

*Η τριάδα στη μεσαία γραμμή, αποτελούμενη από Ζέκα, Τσέριν και Μπακασέτα τα πήγε καλά μέχρι να βγει η κούραση. Θετική εμφάνιση είχε και ο Μπερνάρ, όπως και ο Ιωαννίδης, ενώ οι αλλαγές των Αράο και Μαντσίνι έδωσαν «φρεσκάδα» στην ομάδα όταν την είχε ανάγκη. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Ούγκο - Ακαϊντίν παίρνει καλό βαθμό, έχοντας, όμως, κάποιες στιγμές με άτσαλες απομακρύνσεις, χωρίς να υπήρχε λόγος ή μεγάλη πίεση.

*Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σκοράρει περισσότερες φορές στο σημερινό ματς, αλλά στο τέλος της ημέρας έφτασε σε μια "καθαρή" νίκη. Είπαμε, η πίεση για αποτέλεσμα σε παιχνίδι - τελικό για το «τριφύλλι» ήταν στα ύψη και το τρίποντο ήταν το κυρίαρχο για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ. Η επιθυμητή αντίδραση για τους «πράσινους» ήρθε, η εμφάνιση κρίνεται καλή και πλέον η προσοχή στρέφεται, με περισσότερη ηρεμία, στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x