Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Η νοοτροπία νικητή, η δουλειά στη δημιουργία και το δίδυμο που ανεβαίνει

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για όλα όσα είδαμε από τον Παναθηναϊκό στη 10ήμερη προετοιμασία επί κυπριακού εδάφους.

*Έπειτα από 10 ημέρες στην Κύπρο, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη βάση του και πλέον θα μπει στην τελική ευθεία για τις επίσημες υποχρεώσεις, πρώτα στο Κύπελλο κόντρα στον Βόλο και στη συνέχεια στο πρωτάθλημα με την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό. Μια προετοιμασία διαφορετική από τις άλλες, μεσούσης της σεζόν, έλαβε τέλος με τους «πράσινους» να δουλεύουν σκληρά προκειμένου να παρουσιαστούν όπως πρέπει στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν και φυσικά στον «καυτό» Γενάρη που θα έρθει.

*Ένα στοιχείο το οποίο έμεινε… ίδιο και απαράλλαχτο για το «τριφύλλι» είναι η νοοτροπία νικητή που έδειξε στα φιλικά. Με απολογισμό δυο νίκες και μια ισοπαλία, οι «πράσινοι» συνέχισαν να… αρνούνται την ήττα ακόμη και στα φιλικά! Πέτυχαν μια ανατροπή, αυτή κόντρα στην Μπερ Σεβά, «γύρισαν» το ματς με την Πάφο για το τελικό 2-2 από το εις βάρος τους 2-0 στην όχι καλή εμφάνιση που έκαναν στο συγκεκριμένο ματς και ολοκλήρωσαν με το 1-0 επί της Νέας Σαλαμίνας στην καλύτερή τους απόδοση στη Μεγαλόνησο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου έγινε μια πρόβα ενδεκάδας Κυπέλλου από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Ναι, τα αποτελέσματα στα φιλικά ματς έχουν τη μικρότερη σημασία. Όταν, όμως, μια ομάδα έχει ένα εντυπωσιακό σερί δίχως ήττα από τα επίσημα και έχει γνωρίσει εδώ και πολλούς μήνες μόλις μια ήττα (αυτή από τον ΠΑΟΚ στα περσινά πλέι οφ σε ένα αδιάφορο ματς), τότε ξεκάθαρα μπορούμε να μιλάμε για μια νοοτροπία νικητή που έχει περάσει για τα καλά μέσα στο σύνολο των παικτών του Σέρβου προπονητή. Κι αυτό είναι άκρως θετικό όταν κάνεις πρωταθλητισμό όπως ο φετινός Παναθηναϊκός.

*Ένα ακόμη ευχάριστο γεγονός από την προετοιμασία στην Κύπρο είναι το γεγονός ότι είδαμε ανεβασμένους τους Βέρμπιτς και Μπερνάρ, δυο παίκτες – κλειδιά για την πορεία της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος δεν ήταν καλός στο ματς με την Πάφο, όπως βέβαια και η υπόλοιπη ομάδα. Είχε, όμως, μια πάρα πολύ καλή απόδοση στο τελευταίο φιλικό και στις προπονήσεις δούλεψε σκληρά. Από τον Μπερνάρ η ομάδα περιμένει πολλά στη συνέχεια. Είναι ο ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά που δεν έχουν άλλοι στο ρόστερ και θα κληθεί να αγωνιστεί πλην της θέσης του κεντρικού χαφ και ως αριστερό εξτρέμ κάποιες φορές. Οσο για τον Σλοβένο, τα πήγε εξαιρετικά στις προπονήσεις, αλλά και στα ματς. Φαίνεται ότι αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του και κυρίως να προσαρμόζεται στο παιχνίδι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ελλείψει Αϊτόρ, ο Βέρμπιτς θα είναι ο βασικός παίκτης στο αριστερό άκρο της επίθεσης και η βελτίωσή του είναι αναγκαία για τον Παναθηναϊκό.

*Στα θετικά της προετοιμασίας ήταν η παρουσία των Νέων. Ο Σιδεράς έδειξε ξανά καλά στοιχεία, σκοράροντας και έχοντας μια ασίστ στο ματς με την Μπερ Σεβά. Ο Κρυπαράκος σημείωσε κι αυτός γκολ, στο φιλικό με την Πάφο, ενώ οι πρωτάρηδες Συμεωνίδης και Κυριόπουλος τα πήγαν περίφημα! Πρόκειται για δυο παιδιά από την Κ19 που κλήθηκαν στην προετοιμασία και έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Είχαν ποδοσφαιρικό θράσος και ταπεινότητα ταυτόχρονα και έδειξαν ότι μελλοντικά μπορεί να πάρουν την ευκαιρία τους.

*Πλέον, η δουλειά θα συνεχιστεί στο Κορωπί. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε όλα όσα ήθελε στην Κύπρο και σκοπεύει να παρουσιάσει μια ομάδα σε επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, αλλά και ακόμη καλύτερη στο κομμάτι της δημιουργίας. Γι αυτό, άλλωστε, και δούλεψε πολύ με τους ποδοσφαιριστές του στην ανάπτυξη στο επιθετικό τρίτο και στη μεσοεπιθετική λειτουργία. Αυτό, βέβαια, δε θα έρθει μόνο μέσω της δουλειάς, αλλά και μέσω των μεταγραφών που περιμένουμε. Είναι δεδομένο ότι η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον δυο έτοιμες λύσεις παικτών για τις θέσεις των χαφ και εξτρέμ. Φάνηκε αυτό και στις προπονήσεις και στα φιλικά. Το επόμενο διάστημα θα περάσουμε στη φάση της ενίσχυσης, μετά την προεργασία και το… ψάξιμο που έχει γίνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x