Διονύσης Δεσύλλας

Ο Σπόραρ εκτέλεσε, ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη (2-1) του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού και την επιστροφή του Άντραζ Σπόραρ στα γκολ!

*Η νίκη και το 2/2 με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο ήρθαν για τον Παναθηναϊκό απέναντι σε έναν αξιόμαχο Παναιτωλικό, ο οποίος έβαλε δύσκολα στο «τριφύλλι» κυρίως χάρη στη μαχητικότητά του, αλλά και την πολυπρόσωπη άμυνά του. Οι «πράσινοι» είχαν την υπομονή απέναντι σε μια ομάδα, που έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και με φουλ αμυντικό πλάνο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άντραζ Σπόραρ έφτασαν σε αυτό που ήθελαν έστω και αν το φινάλε είχε… μπόλικο θρίλερ.

*Ο Φατίχ Τερίμ έκανε 5 αλλαγές στο βασικό σχήμα, ενώ επέλεξε τον Ζέκα ως βασικό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά του 35χρονου στην ενδεκάδα, με τον έμπειρο άσο να πραγματοποιεί μια καλή εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Από δικό του κλέψιμο, άλλωστε, ξεκινάει το δεύτερο γκολ, ενώ οι περισσότερές του τοποθετήσεις ήταν σωστές. Το «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος προσπάθησε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν τα κατάφερνε. Είχε κάποιες καλές στιγμές πότε με τον Ιωαννίδη, πότε με τον Μαντσίνι, όχι, όμως, και το γκολ που θα έλυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών.

*Ο Σπόραρ, λοιπόν, που πέρασε ως αλλαγή στην επανάληψη και έπαιξε δίπλα στον Ιωαννίδη ήταν αυτός που με κεφαλιά έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 51' και άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ. Ο Σέρβος επιθετικός ήταν αυτός που σημείωσε και το 2-0 στο 89' όταν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Τζούριτσιτς -που είχε και δοκάρι στο 80ό λεπτό- και με ένα καταπληκτικό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να επιστρέψει με… θόρυβο και να δείξει ότι είναι ένας φορ που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στην ομάδα. Αυτό ήταν το 6ο τέρμα του Σλοβένου στο πρωτάθλημα και το 10ο συνολικά μέχρι τώρα τη φετινή σεζόν. Δικαιωματικά, ο τίτλος του MVP στη σημερινή αναμέτρηση πηγαίνει στον 29χρονο φορ.

*Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ όταν ο Σενγκέλια στο 92' σκόραρε με ένα ξαφνικό σουτ μέσα από την περιοχή και εκεί που όλοι περιμέναμε διαδικαστικά τα λεπτά των καθυστερήσεων, το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Μέχρι εκεί. Δεν άλλαξε το παραμικρό μέχρι το φινάλε και το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη που ήθελε για να στρέψει το βλέμμα του στα ντέρμπι που ακολουθούν αρχής γενομένης από αυτό της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας, προτού η ομάδα πάει να παίξει στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ, την Κυριακή, για το πρωτάθλημα.

*Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του. Προβλημάτισε ανά διαστήματα, κυρίως στο πρώτο μέρος, όταν δεν μπορούσε να ανοίξει την άμυνα του Παναιτωλικού, ο οποίος επέδειξε τρομερή πειθαρχία στο πλάνο του, αναχαιτίζοντας τις περισσότερες επιθέσεις των γηπεδούχων. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε και δυο πολύ καλές στιγμές τόσο με τον Χατζηθεοδωρίδη νωρίς, όσο και με τον Πέδρο στο 74', όταν ο Λοντίγκιν απομάκρυνε εντυπωσιακά την κεφαλιά του σε κόρνερ, ενώ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ζήτησαν πέναλτι με τον διαιτητή και το VAR να μη συμφωνούν. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η υπομονή και το καθαρό μυαλό των παικτών του Φατίχ Τερίμ, σε συνδυασμό με την χρυσή, όπως αποδείχθηκε, αλλαγή του Άντραζ Σπόραρ, ήταν αυτά στοιχεία που έκαναν τη διαφορά και έφεραν το πολυπόθητο τρίποντο για τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Πλέον, το μυαλό όλων στρέφεται στα σπουδαία παιχνίδια που ακολουθούν και για τα οποία θα ασχοληθούμε από αύριο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x