Διονύσης Δεσύλλας

Πληρώνει το ντεφορμάρισμα και την έλλειψη βάθους στο ρόστερ

Ο Παναθηναϊκός είναι ντεφορμέ και ο Γιώργος Δώνης καλείται να βρει άμεσα τις λύσεις για να βελτιώσει την ομάδα του ξανά. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Σύμφωνοι, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα στη Λαμία αν αξιοποιούσε τις 4-5 κλασικές ευκαιρίες που είχε. Πότε ο Μακέντα, πότε ο Γιόχανσον και πότε ο Καμπετσής δεν κατάφεραν να βρουν στόχο και να βάλουν δύσκολα στον… κακό δαίμονα του «τριφυλλιού» (3 ήττες και μια ισοπαλία σε τέσσερα παιχνίδια). Πέρα απ’ αυτό, όμως, η γενική εικόνα της ομάδας του Γιώργου Δώνη ήταν κακή τόσο σε δημιουργικό, όσο και σε ανασταλτικό επίπεδο.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν προβλέψιμοι στην ανάπτυξή τους. Η αιτία ήταν η κακή απόδοση των Δώνη, Κάτσε στα χαφ, οι περιττές ενέργειες από τον Χατζηγιοβάνη, αλλά και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι του Μάκη Χάβου περιόρισαν τον Μπουζούκη. Αν προσθέσουμε σε αυτά την τρανταχτή απουσία των Κουρμπέλη και Ινσούα, εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είχε την παρουσία που θα ήθελε στη Λαμία.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν, φυσικά, και στο αμυντικό κομμάτι. Δίχως η Λαμία να πιέζει πολύ το «τριφύλλι», η γραμμή στα μετόπισθεν έκανε «νερά». Αβίαστα λάθη, όχι σωστές τοποθετήσεις και εύκολα «πουλήματα» της μπάλας στους αντίπαλους επιθετικούς και μέσους.

Το τρίτο σερί άσχημο αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό δείχνει και την άσχημη περίοδο στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Κάτι η αποχή, κάτι οι απουσίες, κάτι οι ιώσεις που ταλαιπώρησαν, κάτι το ντεφορμάρισμα βασικών στελεχών, κάτι οι επιστροφές τραυματιών που ακόμη δείχνουν ότι θέλουν χρόνο και δουλειά, συνθέτουν το παζλ και καταδεικνύουν την… υποτονική απόδοση της ομάδας μετά τις γιορτές.

Ο Γιώργος Δώνης καλείται να βρει τις λύσεις. Αρχικά, να ανεβάσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών ενόψει και του κρίσιμου παιχνιδιού για το Κύπελλο, την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια να δουλέψει μαζί τους προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στα γνωστά της στάνταρ. Αυτά της καλής και γρήγορης κυκλοφορίας, του ανταγωνιστικού πνεύματος και της μάχης στους αγωνιστικούς χώρους.

Η… κοιλιά που κάνει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μην έχει περισσότερη διάρκεια, διότι έρχονται δύσκολα παιχνίδια στα οποία οι νίκες είναι αναγκαίες. Μια πρόκριση κόντρα στη Λαμία (για να έρθει θα πρέπει το «τριφύλλι» να παρουσιαστεί μεταμορφωμένο προς το καλύτερο) θα είναι η καλύτερη αρχή ενόψει του «καυτού» προγράμματος που ακολουθεί με αρκετές εκτός έδρας αναμετρήσεις (μετά το εντός με την ΑΕΛ) μέχρι την τριάδα των ντέρμπι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x