Διονύσης Δεσύλλας

Στη (νέα) Λεωφόρο λέμε «ΝΑΙ»

Η επικείμενη ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαϊδης» είναι από τις σημαντικότερες ειδήσεις των τελευταίων ετών για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και τον Γιάννη Αλαφούζο. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Εχουμε γράψει κι άλλη φορά ότι η ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου είναι από τα πλέον σημαντικά ζητήματα για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Έναν ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό που έχει την τύχη να παίζει στο πιο ιστορικό γήπεδο της Ελλάδας και την… ατυχία, αυτό να είναι και το πιο απαρχαιωμένο σε επίπεδο εγκαταστάσεων εσωτερικά και εξωτερικά.

Σαφώς και δεν αρκεί συνολικά για τον Παναθηναϊκό οργανισμό μια ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαϊδης». Επειδή, όμως, στην παρούσα φάση, το να χτιστεί ένα νέο σύγχρονο, μοντέρνο και μεγάλο γήπεδο για το «τριφύλλι», δεν είναι εφικτό, το πλάνο που παρουσιάστηκε χθες για τη Λεωφόρο και που αν όλα πάνε καλά θα έχει υλοποιηθεί το καλοκαίρι του 2017, είναι ό, τι καλύτερο!

Αναμφίβολα, μιλάμε για μια από τις σπουδαιότερες ειδήσεις της τελευταίας τριετίας για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και τον Γιάννη Αλαφούζο. Ισως η σπουδαιότερη, μαζί με την αδειοδότηση όταν υπήρχαν τα γνωστά οικονομικά προβλήματα για την ΠΑΕ.
Η αύξηση της χωρητικότητας πάνω από 20.000, τα δυο σκέπαστρα, ο γενικότερος εκσυγχρονισμός του γηπέδου, οι σουίτες, οι καινούριοι λειτουργικοί χώροι, εντός και εκτός, και το εξωτερικό πλέγμα που θα ομορφύνει όσο ποτέ το… νέο Απόστολος Νικολαΐδης, είναι στοιχεία που ήταν αναγκαία.

Και που, εκτός των άλλων, θα ανεβάσουν την ψυχολογία όλων, εντός και εκτός της ομάδας. Των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ, αλλά και του κόσμου που θα πηγαίνει, επιτέλους, σε ένα σύγχρονο γήπεδο. Που θα δει το «σπίτι» του να ομορφαίνει.

Σε ό, τι έχει να κάνει, τώρα, με διάφορες απορίες του κόσμου, εν τάχει μπορούμε να τονίσουμε τα εξής:

1.Ο Γιάννης Αλαφούζος θα βάλει ένα ποσό, ενώ χρήματα για το γήπεδο θα μπουν από τις πωλήσεις στις σουίτες (14 πάνω από τις θύρες 2,3,4 και μερικές ακόμα που θα μπουν στους δύο εκ των τριών ορόφων των πύργων στις θύρες 8 και 12), αλλά και από τη συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος θα έχει και αντισταθμιστικά οφέλη.

2. Για να γίνει κάποιος χορηγός του έργου, μπορεί να το κάνει με τους εξής τρόπους: α) Μέσα από το Paomprosta.gr όπου επιλέγει την κατηγορία που τον ενδιαφέρει και μετά μεταφέρεται στο site της VIVA, β) πηγαίνοντας στα εκδοτήρια της Θύρας 3 στη Λεωφόρο (9.30-17.30 καθημερινές, 10-2 το Σάββατο), γ) μέσω των συμβεβλημένων με τη VIVA καταστημάτων (ΙΑΝΟΣ, Public κ.α.).

3. Πέραν των κατηγοριών του e-member και του basic, όποιος γίνει χορηγός του νέου «Απόστολος Νικολαϊδης» έχει πολλά προνόμια και παίρνει και διαρκείας. Επίσης, όλοι γίνονται μέλη της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

4. Οι παλαιοί κάτοχοι διαρκείας έχουν ως τις 31 Μαΐου προτεραιότητα, διαθέτοντας το ποσό για το ανάλογο χορηγικό πακέτο και για να διατηρήσουν τη θέση τους.

Εννοείται, ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώνονται και πολλά περισσότερα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την Παναθηναϊκή Συμμαχία για το νέο πρότζεκτ της Λεωφόρου. Μιας Λεωφόρου που αλλάζει, που μεγαλώνει, που γίνεται πιο… ευρωπαία. Μια Λεωφόρου, που από του χρόνου δεν θα συγκινεί μόνο, αλλά θα παρέχει και κάθε άνεση που χρειάζεται ο φίλαθλος, αλλά και ο ποδοσφαιριστής. Υπομονή για έναν ακόμη χρόνο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x