Διονύσης Δεσύλλας

Θα είναι ό, τι καλύτερο για την ομάδα ένα καταπράσινο ΟΑΚΑ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη μάχη του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και την αναγκαία δυναμική παρουσία του κόσμου.

*Ο Παναθηναϊκός των τεσσάρων σερί νικών στο πρωτάθλημα και πέντε συνολικά μαζί με το Κύπελλο, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση κάτι που είναι κοινώς αποδεκτό. Οι «πράσινοι» παρουσιάζονται βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς, η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και η αυτοπεποίθησή τους, έχει ανέβει. Το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ ακολουθεί με το «τριφύλλι» να θέλει να συνεχίσει να βαδίζει στο σωστό μονοπάτι.

*Δεν πρέπει κανείς να θεωρεί ότι επειδή οι «πράσινοι» διανύουν μια περίοδο φόρμας, αυτομάτως είναι και το φαβορί κόντρα στον δικέφαλο. Αυτά δεν υπάρχουν και μια τέτοια σκέψη μπορεί να αποδειχθεί πέρα για πέρα λανθασμένη. Ο ΠΑΟΚ παραμένει το φαβορί, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα δεν παίζει καλά και παρά τα όσα εξωαγωνιστικά συμβαίνουν αυτό τον καιρό. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν όλα όσα γίνονται έχουν επηρεάσει αρνητικά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Θεσσαλονίκης ή τους έχουν συσπειρώσει. Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς. Θα φανεί την Κυριακή.

*Με αυτό το πνεύμα και αυτή τη λογική πηγαίνει ο Παναθηναϊκός στον αγώνα του ΟΑΚΑ. Είναι το αουτσάιντερ, θέλει, όμως, να συνεχίσει να δείχνει καλά πράγματα, να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει πράγματα. Φυσικά και μπορεί η ομάδα του Γιώργου Δώνη να πάρει τη νίκη. Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει, αρχικά, η ομάδα να είναι σωστά προετοιμασμένη στο πνευματικό της κομμάτι και στη συνέχεια να βγάλει στο χορτάρι στοιχεία σαν κι αυτά που παρατηρούμε τις τελευταίες αγωνιστικές. Προσήλωση στο πλάνο, σωστή ανασταλτική λειτουργία, πρέσινγκ, εξουδετέρωση των ατού των αντιπάλων και υπομονή στο δημιουργικό κομμάτι.

*Ενας σημαντικός παράγοντας την Κυριακή θα είναι και ο κόσμος. Ολοι βλέπουμε ότι για πολλούς και διαφορετικούς λόγους- τους οποίους έχουμε αναλύσει πολλές φορές- οι φίλοι του Παναθηναϊκού δε δίνουν το «παρών» φέτος στο ΟΑΚΑ. Απ’ όσο φαίνεται, η εικόνα στις κερκίδες στο ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετική. Στις τάξεις των φιλάθλων επικρατεί μια ικανοποίηση για την αγωνιστική άνοδο και η κίνηση στη διάθεση των εισιτηρίων είναι αυξημένη σε σχέση με αυτό που έχει συμβεί στα προηγούμενα φετινά παιχνίδια.

*Η ομάδα έχει ανάγκη τη στήριξη του κόσμου της. Ο Παναθηναϊκός δίνει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, ενώ μην ξεχνάμε και τι ακολουθεί σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Θα είναι ό, τι καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να δουν την Κυριακή ένα καταπράσινο ΟΑΚΑ και οι πιο νεοφερμένοι να πάρουν μια γεύση από το ποια είναι η πραγματική δυναμική του κόσμου του συλλόγου. Υπολογίζεται ότι περίπου 25.000 κόσμου θα βρεθούν στην Καλογρέζα αν ανέβει η διάθεση των εισιτηρίων το επόμενο διήμερο (μέχρι τώρα έχουν πουληθεί περίπου 6.500 εισιτήρια). Είναι σημαντικό για όλους στον Παναθηναϊκό οργανισμό η εικόνα στην κερκίδα αυτή την Κυριακή να είναι διαφορετική απ’ όσα έχουμε συνηθίσει φέτος. Το χρειάζονται όλοι αυτό…

*Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Δώνης δοκιμάζει πράγματα και μένει να δούμε αν θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με ένα 4-2-3-1 και τον Νάγκι ως βασικό ή με ένα 4-3-3 και τον εξαιρετικό μέχρι στιγμής Ανουάρ να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα και τη μεσαία γραμμή του "τριφυλλιού". Ο τελευταίος στα μέχρι τώρα δείγματά του εντυπωσιάζει και αυτό είναι άκρως θετικό για την ομάδα ενόψει της συνέχειας. Ο Μακέντα θα επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης, όπως και ο Ινσούα στο αριστερό άκρο μετά την τιμωρία του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x