Γιώργος Ζαχαριάδης

Ενας… χοντρός, ένας με… τατουάζ και ένας ΠΑΟΚ πιο ψηλά

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον… χοντρούλη Ολλανδό, Μπίσεσβαρ, που δίνει λύσεις, για τον Αθανασιάδη, που έχει κέφια και τον ΠΑΟΚ που επιβεβαιώνει την ανοδική του πορεία.

Πιο σημαντικό στη λογική του Ίβιτς δεν είναι ούτε ο σχηματισμός, ούτε καν οι κομπίνες και η τακτική. Θα είναι οι επιλογές των ποδοσφαιριστών που θα ταιριάξουν στη φιλοσοφία του και ενδεχομένως από Κυριακή σε Κυριακή, απέναντι σε διαφορετικό αντίπαλο, θα αλλάζει. Θα επιλέγει τους καταλληλότερους ποδοσφαιριστές για να εισπράξει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Μου φαίνεται λοιπόν, ότι δεν είναι τυχαίο που επέλεξε τον Μπίσεσβαρ και όχι τον Σακχοφ, σε ένα σχήμα που πίεσε ψηλά και είναι πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή τον Αθανασιάδη κι όχι τον πρώτο, τον Ολλανδό. Μεγάλη υπόθεση να γίνεσαι απόλυτα χρήσιμος ενώ δεν σκοράρεις, όπως επιβάλλει η θέση σου και κυρίως τα χαρακτηριστικά του και οι απαιτήσεις ολόκληρης της ομάδας. Πολύ μεγάλη και αυτό έλεγα πριν από μερικές μέρες, ότι είναι χρονιά- στοίχημα και αν δεν καταφέρει να δείξει πράγματα, δεν θα του το συγχωρήσει κανείς.

Για να μην ξεχνιόμαστε, αυτό που συμβαίνει φέτος με τον ΠΑΟΚ, δεν ήταν μόνο στον αγώνα με τον Παναιτωλικό… Αντιλαμβάνεστε…

Δεν τελειώνει το παιχνίδι, υπάρχουν μοιραίοι ποδοσφαιριστές, όχι επειδή κάνουν λάθη, όπως ο Βαρέλα, αλλά, επειδή χάνουν τις σπουδαίες ευκαιρίες, που θα έκαναν γκολ ακόμη και στην Κ11.

Πολλά γκολ χάθηκαν στο 2-0 και ο Παναιτωλικός, αν ήταν τυχερός, με τις ελάχιστες φάσεις του, ακόμη και μετά το 2-1, στις καθυστερήσεις, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Ή τουλάχιστο θα ξεκινούσαμε από διαφορετική αφετηρία οποιαδήποτε συζήτηση.

Προφανώς, υπάρχει ένα μεγάλο θέμα και όποιος εφησυχάζει με την πλούσια παραγωγή των ευκαιριών, τότε δεν βλέπει καθόλου καλά. Δεν θέλει να διακρίνει το πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, που είναι πιο σημαντικό από ολόκληρο το παιχνίδι. Όταν δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα ανάλογη της ανάπτυξης και της αγωνιστικής λογικής, που είναι κατά βάση σωστή και οδηγεί σε επιτυχία, τότε ποιος είναι ο σκοπός που μπαίνεις στο γήπεδο;

Το θέμα είναι λοιπόν η αποτελεσματικότητα, από όπου κι αν παίρνεις πράγματα, αλλά, ίσως αυτό έρχεται σε συνδυασμό με τη διάρκεια στην απόδοση και την πίεση στον αντίπαλο, που επιτυγχάνεται κυρίως από την επιθετική και μεσαία γραμμή.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ, σε μια γενικότερη εκτίμηση, πέρα από τις επιμέρους λεπτομέρειες (σε κάθε περίπτωση, σημαντικές) ήταν ανάλογη με αυτή των υπολοίπων διεκδικητών των πρώτων θέσεων και αυτό καταδεικνύει πόσο ανταγωνιστικά μπορεί να κυλήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Μπίσεσβαρ είναι άνθρωπος που μπορεί να μην διαθέτει την σβελτάδα του Μπόλτ, είναι όμως πιο γρήγορος στη σκέψη του, στη μεταβίβαση του και κι όταν φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα φυσικής κατάστασης, o ΠΑΟΚ θα έχει ποδοσφαιριστή που δεν είχε πολλά χρόνια τώρα. Ακόμη κι αν δεν πάψει να είναι «χοντρός», με τη δική του διατροφική λογική, είναι απαραίτητος για όσα μπορεί να προσφέρει. Είναι έξυπνος και βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο, έχει πολλά έντονα χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστή που θα εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες και θα τον εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x