Γιώργος Πετρίδης

«Άδειος» Παναθηναϊκός από δυνάμεις και επιθετικές επιλογές

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR στον τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR φεύγει πικραμένος από την Κρήτη μετά την ήττα από τον -καλύτερο- Ολυμπιακό στον τελικό Κυπέλλου (58-69), σε ένα ματς που κρίθηκε επί της ουσίας στη διαφορά των δύο ομάδων σε επίπεδο έξτρα λύσεων.

Οι «πράσινοι» εγκλωβίστηκαν στην εξοντωτική άμυνα των αντιπάλων και δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό επιθετικά, ούτε κατάφεραν να χτίσουν κάποιο σερί που θα τους έδινε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι ο Αταμάν δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, αλλά και στο γεγονός πως δεν έγινε καλή διαχείριση σε επίπεδο ροτέισον.

Δεν είναι μόνο ότι οι «παγκίτες» του Παναθηναϊκού πέτυχαν μόλις 5 πόντους έναντι 39 των Πειραιωτών στην αντίστοιχη κατηγορία. Είναι και το γεγονός ότι δεν βοήθησαν στους υπόλοιπους τομείς, ούτε έκαναν «βρώμικη» δουλειά προσφέροντας σε επίπεδο ενέργειας και αυτοθυσίας στο παρκέ, όπως συνέβη στο απέναντι στρατόπεδο, όπου ο Μπαρτζώκας έβρισκε λύσεις από όλους σε όλα.

Παναθηναϊκός: Άδειος από δυνάμεις και επιθετικές επιλογές

Συν τοις άλλοις, ο Ναν είχε ένα από τα χειρότερα βράδια του με τη φανέλα του «εξάστερου». Ο Αμερικανός γκαρντ περιορίστηκε δραστικά από τον Γουόκαπ κι έμεινε μόλις στους 10 πόντους με 4/12 εντός παιδιάς, ενόσω υπέπεσε και σε αρκετές λάθος επιλογές στην επίθεση. Όλα αυτά λοιπόν είναι που οδήγησαν το «τριφύλλι» σε τόσο χαμηλό σκορ.

Όσο κι αν πάλευε ο Μήτογλου να κρατήσει όρθια την ομάδα (σ.σ. 16 πόντοι, 7 ριμπάουντ), δεν γινόταν να νικήσει μόνος του τον Ολυμπιακό και να τα βάλει με τα… θηρία. Πολλώ δε μάλλον που έμεινε στο παρκέ για 37 λεπτά και ήταν εμφανώς εξαντλημένος χάνοντας πολλές προσωπικές μονομαχίες με τους αντίπαλους ψηλούς στο φινάλε.

Παναθηναϊκός: Άδειος από δυνάμεις και επιθετικές επιλογές

Πολύ καθοριστικές είναι και 2-3 φάσεις που απέδειξαν ότι η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ των «ερυθρολεύκων». Με το σκορ στο 32-31 και το μομέντουμ να είναι υπέρ του «εξάστερου», ο Ναν αστόχησε σε τρίποντο στο τρανζίσιον, ενώ ακολούθως το «τριφύλλι» δέχθηκε 2 σερί τρίποντα από τον Κάνααν, που άλλαξαν τελείως τη ροή και την ψυχολογία της αναμέτρησης.

Επίσης, με το σκορ στο 48-59 και 3,5 λεπτά για το φινάλε, ο Ναν είχε μια τελευταία ευκαιρία να βάλει για τα καλά στο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό, ωστόσο αστόχησε και πάλι σε τρίποντο υπό πολύ καλές συνθήκες. Προφανώς και δεν ρίχνουμε αποκλειστικά την ευθύνη στον Αμερικανό, όμως στις δύο συγκεκριμένες φάσεις μπορούσε να δώσει λύσεις βάσει της αδιαμφισβήτητης κλάσης του. Να προσθέσουμε και τα 7 τελευταία δευτερόλεπτα της 3ης περιόδου με το σκορ στο 39-45, όπου ο Λεσόρ αστοχεί σε δύο βολές και ακολούθως ο Παπανικολάου πετυχαίνει πολύ εύκολα δύο πόντους στον αιφνιδιασμό για το 39-47. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά...

Κακά τα ψέματα, με τόσο αρνητικούς τους Ναν, Γκριγκόνις και σχεδόν… άφαντους τους «παγκίτες», θα δυσκολευόταν να νικήσει ο «εξάστερος» ακόμα και μια μικρομεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Και όχι απλά τον Ολυμπιακό... Επιπροσθέτως, ήταν φανερό ότι οι παίκτες του «τριφυλλιού» εμφανίστηκαν απροετοίμαστοι πνευματικά σε αυτή τη διοργάνωση, με συνέπεια να απωλέσουν ήδη τον πρώτο στόχο τους.

Τώρα αυτό που χρειάζονται οι «πράσινοι» είναι να ανασυγκροτηθούν και να γεμίσουν τις άδειες μπαταρίες τους αφού καλούνται να στραφούν και να τα δώσουν όλα στους άλλους δύο στόχους που τους απομένουν στην τελική ευθεία της σεζόν…

Υ. Γ. Ο Παναθηναϊκός φεύγει από την Κρήτη με μόλις 17/61 τρίποντα (27,8%) και αρνητική αναλογία ασίστ/λαθών (42 έναντι 44) σε 3 αγώνες…

Υ. Γ. 2 Είναι φανερό διά γυμνού οφθαλμού ότι οι ενοχλήσεις που ταλαιπωρούν τον Σλούκα, δεν του επιτρέπουν να είναι ο κανονικός εαυτός του. Δεν πλησιάζει καν στον «γνωστό» Σλούκα κι αυτό είναι μεγάλο αγκάθι για τον Αταμάν, ειδικά όταν χρειάζεται κάποιον ηγέτη και κουμανταδόρο στο παρκέ.

Υ. Γ. 3 Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να κυνηγάει και να παλεύει για κάθε τίτλο. Οπότε από τη στιγμή που δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάσταση του τροπαίου στο Κύπελλο, τότε συνιστά αποτυχία.

Υ. Γ. 4 Κρίμα για τους φίλους του «τριφυλλιού», που φρόντισαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις στις εξέδρες του κλειστού της Νέας Αλικαρνασσού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x