Γιώργος Πετρίδης

Να έχει την ίδια αποφασιστικότητα ο Παναθηναϊκός και στον τελικό

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Άρη στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν μάσησε στο… ξύλο του Άρη κι έχοντας την απαραίτητη αποφασιστικότητα, ξεπέρασε το εμπόδιο των «κιτρίνων» (76-65) και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου έκλεισε ραντεβού με τον αιώνιο αντίπαλο.

Για μια ακόμα φορά οι «πράσινοι» πήραν ενέργεια και ώθηση από την άμυνα τους και κατάφεραν να κάμψουν τη σθεναρή αντίσταση της ομάδας του Καστρίτη, η οποία τους έβαλε δύσκολα κυρίως μέσω του σκληρού παιχνιδιού της, που ώρες-ώρες έφτανε στα όρια του αντιαθλητικού.

Στο πρώτο ημίχρονο το «τριφύλλι» εκτέθηκε μόνο από τον Τολιόπουλο, ενώ κατάφερε να έχει πλουραλισμό στο σκοράρισμα, με τον Ναν να είναι ο κύριος εκφραστής και δημιουργός των προσπαθειών του «εξάστερου», που ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό, αλλά πήγε με (μόλις) +11 στα αποδυτήρια, αφού δέχθηκε 5-0 σερί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο φινάλε του ημιχρόνου.

Παναθηναϊκός: Με την ίδια αποφασιστικότητα και στον τελικό

Η αποβολή του Λεσόρ στη 2η περίοδο δημιούργησε μια… πρωτόγνωρη συνθήκη για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η ομάδα του Αταμάν κατάφερε να ανταπεξέλθει (και με το παραπάνω), κυρίως διότι πήρε πράγματα από όλους τους «αντικαταστάτες» του Γάλλου σέντερ. Ο Μήτογλου έδωσε λύσεις στο 3ο δεκάλεπτο, ενώ οι Αντετοκούνμπο και Μπαλτσερόφσκι κατέθεσαν τρομερή ενέργεια στην άμυνα και όταν χρειάστηκε, τελείωσαν τις μπάλες που πήραν στην επίθεση.

Να σταθούμε ιδιαιτέρως στον Πολωνό σέντερ, ο οποίος δεν υπολογιζόταν από τον προπονητή του (ελλείψει και αγωνιστικού ρυθμού), όμως έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει, ειδικά αν τροφοδοτηθεί σωστά, κοντά στη ρακέτα. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για όλη την ομάδα, που «κέρδισε» έναν ακόμα παίκτη.

Παναθηναϊκός: Με την ίδια αποφασιστικότητα και στον τελικό

Κατά τα λοιπά, οι «πράσινοι» είχαν ακόμα ένα κακό βράδυ έξω από τα 6,75μ., καθώς ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 5/20 τρίποντα. Κι αυτό είναι κάτι που χρήζει βελτίωσης ενόψει του απαιτητικού τελικού, κυρίως από παίκτες που δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια αστοχία: Γκριγκόνις, Γκραντ, Σλούκας και Μήτογλου είχαν συνολικά 1/12 σουτ έξω από τα 6,75μ.!

Κλείνοντας, η ουσία είναι ότι ο «εξάστερος» έκανε το… καθήκον του στον ημιτελικό Κυπέλλου και πήρε μια άτυπη ρεβάνς από τον Άρη για την προ δεκαημέρου ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επιπροσθέτως, έδειξε τη δέουσα αποφασιστικότητα και κατάφερε να προφυλάξει αρκετά από τα βασικά στελέχη του μέσα από τη διαχείριση που έκανε ο Αταμάν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο οι Γκραντ και Ναν αγωνίστηκαν για περισσότερα από 22 λεπτά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x