Ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε φόρα και πέρασε από το Mediolanum Forum, όπου υπέταξε την Αρμάνι Μιλάνο (68-76). Τη δεδομένη χρονική στιγμή λοιπόν, το πράσινο τρένο μοιάζει ασταμάτητο και διαγράφει πλέον μια πορεία που όλοι ονειρεύονταν.

Αυτή τη φορά η ομάδα του Αταμάν δεν χρειάστηκε να δώσει κάποιο επιθετικό σόου ή να βάλει κάποιο buzzer beater για να φτάσει στο διπλό και να μας... ξελαρυγγιάσει. Αυτό που έκανε ήταν να παρουσιάσει θαυμαστή ωριμότητα και σκληράδα στην άμυνα όταν έπρεπε για να κάμψει την αντίσταση των Ιταλών.

Πετρίδης: «Πράσινο» τρένο και στο Μιλάνο

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» πλήρωσαν τα νεκρά διαστήματα που είχαν, τα οποία δεν τους επέτρεψαν να διατηρήσουν ή να διευρύνουν τις διαφορές που πήραν, με πιο χαρακτηριστικές τις δύο τελευταίες φάσεις στο πρώτο και στο δεύτερο δεκάλεπτο: στην πρώτη περίπτωση είχαν 3 φάουλ να δώσουν και δεν το έκαναν, με συνέπεια να δεχθούν τρίποντο από τον Σιλντς, ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου έγινε κάκιστη επαναφορά και χάθηκε η ευκαιρία για μια επίθεση 4 δευτερολέπτων. Μέσα σ' όλα, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έβαλαν για τα καλά στο παιχνίδι ακόμα και το second unit των γηπεδούχων. Κάπως έτσι, παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, όπως ο Τόνουτ και ο Μπορτολάνι δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα.

Το μεγαλύτερο ζήτημα που προέκυπτε στα... μετόπισθεν ήταν ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερνε να αναχαιτίσει τις διεισδύσεις των αντίπαλων περιφερειακών, που έβρισκαν ελεύθερους διαδρόμους καθώς δεν έβγαιναν σωστά οι βοήθειες. Συν τοις άλλοις, δεν υπήρχε η απαιτούμενη συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν, με συνέπεια να χαθούν κάποια αμυντικά ριμπάουντ και κάποιες διεκδικούμενες μπάλες, αλλά και να βρουν εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο οι Ιταλοί.

Από την άλλη, στην επίθεση η ομάδα του Αταμάν εμφάνισε -ανά διαστήματα- το καλό πρόσωπο των τελευταίων αγώνων, αφού κυκλοφορούσε με υπομονή την μπάλα και δεν έπαιρνε τραβηγμένες προσπάθειες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις διάβασε σωστά τα mismatch. Αν απέφευγε κάποια φθηνά λάθη και είχε μεγαλύτερη ευστοχία σε κάποια φαινομενικά εύκολα σουτ, πιθανότατα η δουλειά θα γινόταν πιο εύκολη.

Στα κρίσιμα σημεία όμως και δη στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» παρουσίασαν την απαιτούμενη προσήλωση -κυρίως στην άμυνα- και καθάρισαν για να φτάσουν στο 3ο διαδοχικό διπλό. Οδήγησαν τους παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο σε πολλά μακρινά σουτ, ενώ στα 5 τελευταία λεπτά δέχθηκαν μόλις 3 πόντους με το τρίποντο του Σιλντς, τον οποίο περιόρισαν δραστικά.

Ατομικά, ο Σλούκας απέδειξε πάλι πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι της ομάδας, χωρίς να κάνει τρέλες και αβίαστα λάθη. Ο αρχηγός του εξάστερου διαβάζει τέλεια το παιχνίδι, μοιράζει εξαιρετικά την μπάλα και επιπλέον βάζει δυνατά το κορμί του στην άμυνα: το box out που έκανε στον -κατά 20 πόντους ψηλότερο- Φόιγκτμαν με το σκορ στο 65-67 και ο τρόπος που κατέβασε το ριμπάουντ, λένε πολλά για την κλάση του και την αυταπάρνησή του.

Πετρίδης: «Πράσινο» τρένο και στο Μιλάνο

Από ‘κει και πέρα, ο Ναν πάλι μίλησε στα κρίσιμα βάζοντας όλα τα μεγάλα σουτ και επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά το πλούσιο επιθετικό ταλέντο του. Ο Λεσόρ κράτησε όρθια την ομάδα σε αρκετές στιγμές, ενώ ο Χουάντσο ήταν ουσιαστικότατος κι έδωσε πολλά πράγματα, κυρίως σε άμυνα και ριμπάουντ. Επίσης, ο Αντετοκούνμπο προσέφερε σε επίπεδο ενέργειας κι έδωσε κάποια ποιοτικά λεπτά στον Αταμάν.

Ολοκληρώνοντας, είναι ξεκάθαρό ότι μόλις τελείωσε μια απόλυτα επιτυχημένη «διπλή» εβδομάδα για το «τριφύλλι», που πήρε δύο μεγάλα αποτελέσματα μακριά από το ΟΑΚΑ, ρέφαρε εις διπλούν όσα αρνητικά αποτελέσματα είχε μέχρι τώρα και γέμισε με τόνους αυτοπεποίθησης. Αν συνεχίσει έτσι (και ακόμα καλύτερα), τότε μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περίσσια αισιοδοξία κάνοντας όνειρα ακόμα και για τετράδα...

Πετρίδης: «Πράσινο» τρένο και στο Μιλάνο

Υ. Γ. Τι λαός! Για μια ακόμα φορά ο κόσμος του «τριφυλλιού» έδωσε βροντερό παρών σε εκτός έδρας παιχνίδι και αποτέλεσε τον 6ο παίκτη της ομάδας.

Υ. Γ. 2 Καθοριστική και πανέξυπνη η κίνηση (στο 65-67) να εκτελέσει ο Ναν τις δύο βολές από το φάουλ που κέρδισε ο Λεσόρ (ας ελπίσουμε να μην έχει κάτι σοβαρό ο Γάλλος) και παράλληλα να περάσει στο παρκέ ο Μήτογλου αντί του Γκριγκόνις για να μην μείνει γυμνή η ομάδα στη ρακέτα.

Υ. Γ. 3 Και κάτι προσωπικό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τα παιδιά του ΑΚΤΙΝΑ Travel γιατί βοήθησαν τα μέγιστα σε ένα σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε. Βαγγέλη και Αποστόλη να είστε καλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x