Γιώργος Πετρίδης

Πλήρωσε τα λάθη του ο Παναθηναϊκός

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αδίκησε υπερβολικά τον εαυτό του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πλήρωσε τα δικά του λάθη (18 συνολικά) για να υποστεί την ήττα (71-65) από τον αιώνιο αντίπαλο.

Οι «πράσινοι» μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι κι έχοντας θαυμαστή αμυντική προσήλωση κατάφεραν να αποκτήσουν διψήφια διαφορά περιορίζοντας τους γηπεδούχους, παρότι ήταν αρκετά άστοχοι, ακόμα και σε σουτ που έγιναν με ιδανικές προϋποθέσεις.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο… Χ (33-33), αλλά ήταν φανερό ότι η ομάδα του Αταμάν αδικούσε την προσπάθειά της, καθώς όφειλε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας τουλάχιστον διαφορά 4-5 πόντων αν αναλογιστούμε την εικόνα του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο.

Πλήρωσε τα λάθη του ο Παναθηναϊκός

Τι συνέβη στο πρώτο 20λεπτο; Απλά οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν εκμεταλλεύτηκαν όπως έπρεπε την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ (22 έναντι 11), ούτε και τα 7 επιθετικά που μάζεψαν, καθώς πήραν μόλις 5 πόντους δεύτερης ευκαιρίας και ήταν απελπιστικά άστοχοι στα δίποντα (6/16). Συν τοις άλλοις, δέχθηκαν υπερβολικά πολλούς -για ένα τόσο κλειστό ματς- πόντους (13 τον αριθμό) από τα 8 λάθη τους.

Στο πρώτο μισό του 3ου δεκαλέπτου χάθηκε τελείως η συγκέντρωση από τους «πράσινους», με συνέπεια να βρεθούν ακόμα και στο -11. Παρ’ όλα αυτά, η κλάση και η εκτελεστική δεινότητα του Ναν αρκούσε για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό, που το… μάζεψε άμεσα και πλησίασε σε ακόμα περισσότερο στην 4η περίοδο.

Πλήρωσε τα λάθη του ο Παναθηναϊκός

Στα κρίσιμα σημεία όμως έλειψε το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν από την ομάδα του Αταμάν, που έκανε φθηνά λάθη και «χάρισε» πολλές εύκολες μπάλες στους αντιπάλους τους. Επιπροσθέτως, δεν βρέθηκαν και 1-2 μεγάλα σουτ από τους παίκτες του «τριφυλλιού», οι οποίοι στάθηκαν και άτυχοι για παράδειγμα στο τρίποντο του Σλούκα στο 63-59, όπου η μπάλα μπήκε και βγήκε.

Σε επίπεδο στατιστικής τα λέει η διαφορά στους πόντους από λάθη αντιπάλου (24 του Ολυμπιακού έναντι μόλις 2 του «εξάστερου»), αλλά και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι πήραν περισσότερους πόντους δεύτερης ευκαιρίας (9 έναντι 5), παρόλο που πήραν 3 επιθετικά ριμπάουντ λιγότερα. Προσθέστε ότι οι «πράσινοι» ήταν πιο εύστοχοι στα τρίποντα (9/22) από τα δίποντα (12/32)!

Ατομικά, ο Αταμάν πήρε λίγα πράγματα από τον Ναν και τον Λεσόρ, με τον Αμερικανό γκαρντ να κάνει πάρα πολλά λάθη (7 τον αριθμό, όσα όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού) αφού δεν πάσαρε σωστά και με τον Γάλλο σέντερ να χάνει όλες σχεδόν τις μάχες από τον Ράιτ. Αρνητικός πρωταγωνιστής και ο Γκριγκόνις, ο οποίος αστόχησε σε πολλά σουτ (2/7 συνολικά) κι ενώ ήταν αμαρκάριστος.

Πλήρωσε τα λάθη του ο Παναθηναϊκός

Ο Μήτογλου ήταν εξαιρετικός σε ένα ακόμα παιχνίδι στο ΣΕΦ (11 πόντοι, 16 ριμπάουντ), όμως… έμεινε από δυνάμεις καθώς αγωνίστηκε για σχεδόν 35 λεπτά! Ίσως εδώ σηκώνει συζήτηση το «σφιχτό» ροτέισον του προπονητή του «εξάστερου», που χρησιμοποίησε 4 παίκτες του για τουλάχιστον 32 λεπτά και εμπιστεύτηκε ελάχιστα τους Χουάντσο, Μπαλτσερόφσκι.

Όπως και να ‘χει, ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του σε αυτό το ντέρμπι και υπέστη μια ήττα που ουσιαστικά του στοιχίζει την ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον αποπροσανατολίσει και να τον… εκτροχιάσει στην πορεία προς τα playoffs. Άλλωστε, έχει μπροστά του ακόμα πέντε «τελικούς» και έχει αποδείξει ότι μπορεί να νικήσει οπουδήποτε. Κακά τα ψέματα, αν θες να λες ότι έχεις υψηλές βλέψεις πρέπει να κάνεις και κάποιες υπερβάσεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x