Γιώργος Ζαχαριάδης

Η πρόκριση του Ιβαν Σαββίδη στις καρδιές μας

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Ιβαν και τη συμμετοχή του σε δύσκολες στιγμές των Ελλήνων, με τελευταία τη βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων από τις φωτιές στην Αττική.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Οι θλιβερές στιγμές που ζουν οι οικογένειες των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές, είναι η προτεραιότητα για όλους εμάς που θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο ως μια απόλαυση κι όχι μια στερεότυπη οπαδική τοποθέτηση, που υπερκαλύπτει τις βασικές λειτουργίες μας ως άνθρωποι. Ως άνθρωποι που νοιαζόμαστε και που μπορούμε να το δείξουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Για αυτό και θέτω σε προτεραιότητα τη χειρονομία του Ιβαν Σαββίδη, με τις εισπράξεις του αγώνας της Τούμπας, με τη Βασιλεία, να πηγαίνουν στους ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν και έχασαν μέσα σε λίγη ώρα ένα κεραμίδι που έκαναν πολύ μεγάλες θυσίες να το εξασφαλίσουν για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Ο άνθρωπος Σαββίδης, όχι ο παράγοντας που κάνει συχνά λάθη και είτε μαθαίνει από αυτά είτε τα επαναλαμβάνει επειδή του αρέσει, έχει δείξει πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται κοντά σε ταλαιπωρημένες ανθρώπινες ψυχές. Και αυτό είναι κάτι τόσο σπουδαίο, που κανένας τίτλος δεν μπορεί να το παραμερίσει, κανένα κύπελλο ή διάκριση δεν είναι πιο μεγάλη για να καμαρώνει αυτός ο παράγοντας.

Στην ουσία, μέσα από τέτοιες ενέργειες, που άλλες δημοσιοποιούνται κι άλλες όχι, θα πρέπει να χαρακτηρίζουμε τον Σαββίδη. Κι όχι από το αν καθυστέρησε να κάνει μεταγραφές ή από το αν πληρώνει αμέσως και είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη και της Βασιλείας έκανε ένα πολύ μεγαλύτερο βήμα πρόκρισης, από αυτό που του εξασφαλίζει το 2-1 του πρώτου αγώνα. Το κάνει κάθε φορά που διαπιστώνουμε ότι νοιάζεται, δίνοντας χρήματα ή ό,τι άλλο υπάρχει ανάγκη, σε ανθρώπους που υποφέρουν. Ο Ιβαν Σαββίδης έχει πάρει ήδη την πρόκριση.

Στον δεύτερο αγώνα, την Ελβετίας, δεν υπάρχει περίπτωση, θα πάρει το μάθημά της η Βασιλεία και ο ΠΑΟΚ θα σχεδιάζει για τις κόντρες με την Σπαρτάκ Μόσχας.

Η εικόνα των δύο ομάδων είναι απόδειξη ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο σύνολο, είναι πιο αποτελεσματικός κι αν δεν δεχόταν το γκολ, τότε δεν θα είχαμε καμία αμφιβολία, ότι έχει κάνει πλέον άλμα πρόκρισης, όχι μόνο ένα απλό βήμα.

Ο ΠΑΟΚ θα πάει να κερδίσει, την ερχόμενη Τετάρτη, στη Βασιλεία και θα τελειώσει με την ομάδα που έκανε ένα σπουδαίο κύκλο και ψάχνεται για να κάτι καινούργιο, χωρίς καμία επιτυχία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x