Γιώργος Ζαχαριάδης

Η χρονιά που κρίνεται ο Αθανασιάδης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κλάους Αθανασιάδη, την κρισιμότητα της φετινής περιόδου και το μέλλον του.

Πέρα από τις ιδιομορφίες της φετινής σεζόν για το ελληνικό πρωτάθλημα, υπάρχουν επιμέρους σημαντικά ζητήματα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Και ένα από αυτά είναι η περίπτωση του Στέφανου Αθανασιάδη.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ίσως θα πρέπει να συζητούμε για μια περίοδο που θα πρέπει να αποδείξει οριστικά ότι είναι ο άνθρωπος που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ κι όχι επειδή είναι ΠΑΟΚτσής, αλλά, επειδή οι επιδόσεις του είναι ικανοποιητικές. Και κυρίως, μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του –στο βαθμό που του αναλογεί- σε μια διάκριση.

Είναι μια χρονιά που θα πρέπει να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και για τον ΠΑΟΚ και για τον Αθανασιάδη. Να τελειώσει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κι όχι επειδή έχει υποχωρήσει ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι καλύτερος από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ. Αλλά, επειδή ο ΠΑΟΚ θα έχει ανέβει επίπεδο, εισπράττοντας από ποδοσφαιριστές σαν τον Αθανασιάδη ό,τι ακριβώς είναι απαραίτητο για να συνδέσει επιτέλους το όνομά του με μια μεγάλη επιτυχία.

Είναι χρονιά που ο Κλάους θα πρέπει να αποδείξει καλώς μέχρι σήμερα δεν τον έχουν ακουμπήσει και δεν τον μετακινούν από την κορυφή της ενδεκάδας, επειδή έχει να προσφέρει πολλά και δεν έχει φτάσει στο σημείο κορεσμού, σε εκείνο το σημείο που όλοι αντιλαμβάνονται ότι με αυτόν τον ποδοσγαιριστή ως αιχμή της επιθετικής λογικής, δεν μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ που-θε-νά.

Αυτή η χρονιά ίσως θα κρίνει το μέλλον του Κλάους Αθανασιάδη στον ΠΑΟΚ, από κάθε άλλη προηγούμενη. Είναι η χρονιά που ο φορ για τον οποίο, ενώ υπήρχε και πρωτύτερα έντονη αμφισβήτηση, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλων, και της διοίκησης και του προπονητή. Κι όλοι αυτοί, περιμένουν από τον Αθανασιάδη να τους δικαιώσει, να τους αποδείξει ότι δεν έκαναν λάθος και αυτή η χρονιά είναι πλέον το χρονικό σημείο στην καριέρα του που θα εκτοξευθεί μαζί με την ομάδα του.

Μπορεί ο τίτλος να φαίνεται υπερβολικός. Με τη λογική ότι ο ποδοσφαιριστής κρίνεται σε κάθε παιχνίδι. Είμαι βέβαιος, ωστόσο, ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι φτάνει μια στιγμή που αυξάνονται οι πιθανότητες για να φτάσεις στην κορυφή και δεν πρέπει κανείς να υποχωρήσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x