Γιώργος Ζαχαριάδης

Κανείς Ολυμπιακός δεν κέρδισε. Ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Αρετόπουλο, τις ομίχλες, τα οφσάιντ, τον ΠΑΟΚ της άμυνας και της εγκληματικής αυτοσυγκράτησης.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Δεν θα ξεκινήσω με το γνωστό ρεπερτόριο: Με Αρετόπουλο, συνεχείς διακοπές (που είσαι Παππά...), με κόκκινες και κίτρινες για… χάδια και γκολ από οφ σάιντ.
Ας δούμε που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ σε όλο αυτό κι αν θα μπορούσε να είχε πάρει τους βαθμούς ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες. Και όχι για να αντιστρέψουμε τη λογική που είναι πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση και αφορά σε αποφάσεις που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα και προέρχονται από τον διαιτητή και τους βοηθούς του.

Επειδή θα επαναλάβω, αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε αθλητικό γεγονός δεν μου αρέσει καθόλου, να βρίσκω δικαιολογίες ή ακόμη και σοβαρές αιτίες σε τριτογενείς παράγοντες και να δίνω προτεραιότητα σε όλους αυτούς που μπορεί να κρίνουν τον νικητή σε ανταγωνιστικό παιχνίδι, δεν την θέλω, ξεκινώ από το εξής: Όλος ο κόσμος θέλει τον ΠΑΟΚ να πάψει να μοιάζει φοβισμένος και να είναι κυριαρχικός, όπως ακριβώς του αξίζει. Να μην εγκλωβίζεται σε αμυντικά στερεότυπα και τακτικές, όταν απέναντι σε αντίπαλο που δεν δικαιολογεί το μέγεθός του, δεν μπορεί να ακολουθήσει ούτε τον Ροντρίγκεζ, ούτε τον Κάμπος. Θέλω να μην χαραμίσει κανείς τη σβελτάδα τους, το γεγονός ότι είναι σίφουνες και στη μέρα τους μπορούν να βάλουν γκολ, να κάνουν άνω κάτω οποιονδήποτε αντίπαλο.

Δεν νοείται να μην υπάρχει η φιλοσοφία του κυριαρχικού παιχνιδιού, του αποτελεσματικού που θα φέρει γκολ και νίκες. Δεν νοείται να υπάρχει μια εικόνα της ομάδας που θέλει να βγει στην κόντρα τη στιγμή που δείχνει να είναι καλύτερη και να αδικεί τελικά τον ίδιο τον εαυτό.

Αυτή η ομάδα που παρουσιάστηκε στο Καραϊσκάκη, έχει το ISO της ομάδας που μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά, υπάρχει κάποιος που την κρατά σε χαμηλές στροφές και δεν την αφήνει να απογειωθεί.

Είναι δε απασχολημένος με τους διαιτητές και ό,τι υπάρχει περιφερειακά του αγώνα και προφανώς δεν είναι ικανός να διαχειριστεί δύσκολες και οριστικές αποφάσεις που θα φέρουν την ομάδα στην κορυφή και χωρίς να χάνει ανόητα βαθμούς. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η απειρία του είναι η καλύτερη δικαιολογία και δεν αφορά τον ίδιο όσο αυτούς που τον επέλεξαν.

Αν δε, υπήρχε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, θα το θεωρούσαμε απλούστατα πολύ φυσιολογικό, διότι αυτό είναι που θα ταίριαζε στην περίσταση με βάση αυτό που μπορεί να αποδώσει ο ΠΑΟΚ.

Φρεσκάδα στον άξονα και δουλειά στο κέντρο της άμυνας, όπου υπάρχουν μονάδες ικανές για το χειρότερο και λίγες φορές για το καλύτερο.

Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα πρωταθλητισμού και δεν απέχει πολύ από αυτό που θα τον φέρει σε άκρως ανταγωνιστική θέση έναντι του Ολυμπιακού. Εξακολουθεί να μην πείθει ο Ολυμπιακός και εξακολουθεί να υφίσταται η ευκαιρία για να… διαταραχτούν οι ισορροπίες.

Με τον Αρετόπουλο, πέρα από τις διακοπές που νομιμοποιήθηκαν οριστικά και μάλλον θα γίνουν μόδα σε πολλά γήπεδα, φαντάζομαι τον έσωσε το γεγονός ότι δεν υπήρχε νηνεμία στο Καραϊσκάκη για να φέρει από το σπίτι του ανεμιστήρα και να εξυπηρετήσει έτσι κι αλλιώς τον Ολυμπιακό.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τι λέει ο κανονισμός, αλλά, κανονισμός για τις διακοπές που δεν αφορά σε… φυσικά φαινόμενα ομίχλης, αλλά, απολύτως τεχνητά, δημιουργήθηκε χθες και είναι ευνοϊκός για τους δράστες.

Όσο για τις εκτιμήσεις των οφσάιντ, απλά δεν άλλαξε τίποτε από εκείνες τις ένδοξες μέρες των συστημικών ή των φίλων και των γνωστών που εξυπηρετούν τον ισχυρό.

Η νίκη στο Καραϊσκάκη θα ήταν για τον ΠΑΟΚ το πρώτο από τα λίγα βήματα που θα ακολουθούσαν για να φτάσει ακόμη και στο πρωτάθλημα. Ίσως να άλλαζε οριστικά τακτική και να σοβαρεύονταν όλοι τους, με σκοπό να αποκτήσουν ρυθμό και ουσία και να κόψουν τα ροτέισον και άλλες ανοησίες που στοιχίζουν βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x