Κώστας Νικολακόπουλος

Μόνο Ολυμπιακός (20) και Μπάρτσα (19) το κάνουν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις ομάδες με τα περισσότερα παιχνίδια στην Ευρώπη μέσα στο 2017 και τους στόχους τους…

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει αύριο Κυριακή στον αγώνα με τον Ατρόμητο οκτώ εβδομάδες στις οποίες δίνει τρία παιχνίδια την εβδομάδα: Κυριακή-Πέμπτη (ή Τετάρτη)-Κυριακή.

Δεν υπερβάλλω καθόλου. Είναι οκτώ συνεχόμενες οι εβδομάδες στις οποίες ο Ολυμπιακός όχι μόνο παίζει κάθε σαββατοκύριακο, αλλά παίζει πάντα και μεσοβδόμαδα. Αδιάκοπα. Χωρίς να υπάρχει ούτε μία φορά να μην έχει παίξει Τετάρτη ή Πέμπτη. Από τις 14 του Γενάρη και έχουμε αύριο 12 Μάρτη!

Γενικά μέσα στο 2017, ο Ολυμπιακός δίνει εναντίον του Ατρόμητου το 19ο παιχνίδι του σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη! Για να το καταλάβουμε καλύτερα: Μόνο η Μπαρτσελόνα από όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει δώσει μέσα στο 2017 τον ίδιο αριθμό αγώνων, 19 με αυτό που παίζει αύριο με την Κορούνια.

Κοινώς: Καμία ομάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν έχει δώσει μέσα στο 2017 πιο πολλά παιχνίδια από τον Ολυμπιακό! Και κυριολεκτώ σε όλη την Ευρώπη. Όχι μόνο δηλαδή από τα μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά από όλα!

Η μοναδική άλλη ομάδα με 19 παιχνίδια, με το αυριανό της, είναι η Θέλτα! Με τη διαφορά ότι η Θέλτα σε αντίθεση με την Μπάρτσα και τον Ολυμπιακό, που είναι μέσα και στους τρεις στόχους τους (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη), έχει ως μόνο ενδιαφέρον να διακριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού από το Κύπελλο αποκλείστηκε και στο πρωτάθλημα δεν μπορεί καν να φτάσει τις θέσεις της εξόδου στην Ευρώπη.

Πίσω από Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, που δίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο το 18ο παιχνίδι της.

Στην Αγγλία, κατ' εξοχήν χώρα που παίζουν συνέχεια μπάλα, ο σύλλογος με τους περισσότερους αγώνες μέσα στο 2017 είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 17, με τον αυριανό. Και η Μπενφίκα θα φτάσει τη Δευτέρα τους 17. Και η Ρεάλ Μαδρίτης θα φτάσει αύριο επίσης τους 17...

Μέσα σε αυτό το πολύ κλειστό κλαμπ των ομάδων με τόσα πολλά παιχνίδια μέσα στο 2017 είναι λοιπόν ο Ολυμπιακός, που βέβαια θα δώσει το 20ό παιχνίδι του την προσεχή Πέμπτη με την Μπεσίκτας. Και έτσι θα ξεπεράσει την Μπάρτσα, που έπαιξε και τα δύο παιχνίδια της με την Παρί.

Και από αυτές τις ομάδες με τα περισσότερα παιχνίδια, μεσοβδόμαδα θα παίξουν μόνο οι Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο και Θέλτα. Όχι οι Μπάρτσα, Ρεάλ και Μπενφίκα. Με την Μπενφίκα να έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη. Και τη Ρεάλ να έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο, όπως και η Ατλέτικο, που είναι και εκτός μάχης από το πρωτάθλημα, όπως και η Γιουνάϊτεντ.

Άρα, διεκδικούν νταμπλ και είναι και μέσα στην Ευρώπη ακόμη μόνο η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός από τις ομάδες που έχουν δώσει τα περισσότερα παιχνίδια μέσα στο 2017, με ένα πρόγραμμα εξοντωτικό. Και αν η Μπάρτσα έχει συνηθίσει να το κάνει αυτό το πράγμα σχεδόν κάθε χρόνο, που λέει ο λόγος, για τον Ολυμπιακό είναι κάτι το πρωτόγνωρο, το να παίζει συνεχώς επί ατελείωτες εβδομάδες τρία παιχνίδια την εβδομάδα.

Αν μη τι άλλο νομίζω εγώ ότι αυτή η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού, με τα όποια της προβλήματα και αδυναμίες, αλλά παλεύοντας με νύχια και με δόντια για όλους τους στόχους της, αξίζει να έχει δίπλα της τον κόσμο και όχι απέναντι. Ειδικά τώρα όπου τα πάντα και στις τρεις διοργανώσεις κρίνονται στις λεπτομέρειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x