Κώστας Νικολακόπουλος

Η θεά μπάλα δεν έκανε… Λισγάρα τον Μάτος και απέτρεψε νέα αλλοίωση αποτελέσματος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολάζει στο sport-fm.gr το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ από διαιτητικής (και όχι μόνο) πλευράς.

• Σαν συνέχεια από τα προηγούμενα (!)…

• Πολύ…προηγούμενα: τώρα που αποθεώνουν όλοι τον Σισέ, έχει σημασία τι γράφτηκε εδώ, στο sport-fm.gr στις 14 Ιουνίου, πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία του Ολυμπιακού. Είχε κάτσει κι είχα κάνει το δικό μου σκάουτινγκ για τον Αφρικάνο και είχα καταθέσει την γνώμη μου.

• Πιο…κοντινά:

• Προχθές είχα σταθεί στην ανάγκη να εκμεταλλευθεί επιτέλους ο Ολυμπιακός το Καραϊσκάκη κι ότι θα το πετύχαινε με ένα καλό α΄ ημίχρονο, που θα του έδινε άλλη ψυχολογία, αλλά και ώθηση από τον κόσμο. Η ομάδα πράγματι από το 20’ έως το 45’ πίεσε πολύ τον ΠΑΟΚ, απέκτησε την αυτοπεποίθηση που δεν είχε στο ξεκίνημα του ματς, όπως φάνηκε ξεκάθαρα μέσα από τις πλαγιοκοπήσεις του ΠΑΟΚ, και μπήκε στο β΄ ημίχρονο με ηθικό για να κάνει το γκολ.

• Χθες, παρατηρούσα ότι ο ΠΑΟΚ εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια χάνει όλα τα ντέρμπι του μακριά από την Τούμπα, πλην εκείνων που τα έπαιξε ο Κομίνης! Και χθες μάλλον το ίδιο έργο θα βλέπαμε, αφού τουλάχιστον η ισοπαλία δεν ήταν μακριά, με τη μη αποβολή του Μάτος στο 54’ και τα πολλά φάουλ γύρω από την περιοχή του Προτό μετά το 1-0 (φήμες λένε ότι τέλειωσε το…σπρέϊ!).

• Αλλά η θεά μπάλα κάποιες φορές αποδίδει δικαιοσύνη. Γιατί δεν θα ήταν ποδοσφαιρική δικαιοσύνη να ισοφάριζε χθες ο ΠΑΟΚ! Γιατί; Γιατί και τις τρεις φορές που πήγε να σκοράρει ήταν με τον Μάτος, τον παίκτη που από το 54’ έπρεπε να είχε φύγει από το ματς με αποβολή.

• Και οι τρεις σημαντικές φάσεις που έκανε ο ΠΑΟΚ, όταν στο τέλος πίεσε για να ισοφαρίσει, ήταν με τον Μάτος! Η κεφαλιά του Μάτος ήταν που έφυγε ελάχιστα άουτ στο 71’. Από σέντρα του Μάτος πήρε την κεφαλιά ο Πρίγιοβιτς κι ο Σισέ έσωσε προ του Βαρέλα στο 88’ στη φάση ένα μέτρο προ της εστίας του Προτό. Κι ο Μάτος θα έβαζε πιθανότατα γκολ στο 94’, αν ο Κάμπος δεν του έπαιρνε την μπουκιά από το στόμα προσπαθώντας να σκοράρει αυτός σχεδόν εξ επαφής.

• Ο Κομίνης μπορεί με τις εν γένει διαιτησίες του να δείχνει, αυτός όχι τώρα, όπως άλλοι…, αλλά εδώ και χρόνια, ότι δεν συμπαθεί τον Ολυμπιακό, αλλά εγώ δεν τον θεωρώ διαιτητή-λαμόγιο. Κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό στην αξιολόγηση που του κάνω. Όμως όπως αποδείχθηκε μέσα από την εξέλιξη του αγώνα, χθες θα αλλοίωνε το αποτέλεσμα με την απόφαση του να αφήσει στο ματς τον Μάτος. Εύκολα θα μπορούσε να στερηθεί η νίκη από τον Ολυμπιακό, με το κραυγαλέο λάθος που έκανε.

• Και μην μπερδεύουμε την περίπτωση του Ανδρούτσου με του Μάτος. Ο Ανδρούτσος όντως έκανε πολύ σκληρό φάουλ στον Μάτος και ρίσκαρε. Αλλά εκείνη η φάση ήταν στο 23’. Μην κοροϊδευόμαστε, δεν δίνεις απευθείας κόκκινη σε ντέρμπι, σε τέτοια φάση, σε αυτό το λεπτό. Θα ήταν μία πολύ αυστηρή απόφαση, θα εξαντλούσε την αυστηρότητα του, φτάνοντας στα όρια της αδικίας.

• Του Μάτος, όμως, ήταν ο ορισμός της δεύτερης κίτρινης, να κάνει φάουλ τραβώντας τη φανέλα του Οτζίτζα. Και είχε προηγηθεί κι άλλη αφορμή που έδωσε, στο 40’, όπου κι εκεί θα μπορούσε να τον αποβάλλει με δεύτερη κάρτα. Όμως εκεί, καλώς, κατά την γνώμη μου, δεν το έκανε! Δεν είναι σωστό σε ένα ντέρμπι, να αφήνεις μία ομάδα με δέκα παίκτες, για «παρεμπόδιση εκτέλεσης φάουλ». Αλλά στο 54’, δεν μπορεί να μην βγει έξω ο Μάτος, γι΄ αυτό που έκανε στον Οτζίτζα.

• Εδώ μπορούσαμε να έχουμε αλλοίωση αποτελέσματος! Κι ίσως είχαμε κιόλας! Διότι, με 1-0 μπροστά στο σκορ ο Ολυμπιακός και με 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ, το πιο πιθανό ήταν να είχαμε μεγάλο πάρτι στο Καραϊσκάκη! Να έγραφε καμία ξεγυρισμένη τεσσάρα, σαν μία από αυτές που συχνά τρώει ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, και αφενός μεν να διαλύονταν ψυχολογικά ο ΠΑΟΚ, αφετέρου δε να ανέβαζε στα ουράνια την ψυχολογία του Ολυμπιακού.

• Ουσιαστικά αυτό με τον Μάτος, μηδέ της θεάς μπάλας (γιατί εκ τύχης δεν ισοφάρισε ο Μάτος), θα ήταν ό,τι με τον Λισγάρα στο Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1! Τότε που ο Καλογερόπουλος δεν τον απέβαλλε και δεν έδωσε την κόκκινη και το πέναλτι εις βάρος του στόπερ της Ξάνθης μόλις στο 10’ (απόκρουση με το χέρι, δίκην γκολκίπερ στο σουτ του Φορτούνη για γκολ) και λίγο μετά ο Λισγάρας ισοφάρισε τον Ολυμπιακό. Το ίδιο θα γινόταν και με τον Μάτος! Δεύτερη αλλοίωση αποτελέσματος κι άλλοι δύο μείον βαθμοί!

• Ήδη, ο Ολυμπιακός είναι μείον ένα πόντο από τον ΠΑΟΚ, λόγω διαιτησίας. Δύο εκείνοι οι πόντοι στην Ξάνθη κι ένας ο πόντος από το ματς με τον Ατρόμητο (0-1) και το εξόφθαλμο πέναλτι πάνω στον Σεμπά που δεν είδε ο Αρετόπουλος. Κι έτσι, αντί ο Ολυμπιακός να είναι στο +2 από τον ΠΑΟΚ, είναι στο -1.

• Διεθνής κι ο Αρετόπουλος, όπως κι ο Καλογερόπουλος, όπως κι ο Κομίνης…Όπως κι ο Σιδηρόπουλος, που στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός με το σκορ πάλι υπέρ του Ολυμπιακού (1-2), είχε βάλει με τα συνεχόμενα φάουλ τον Ολυμπιακό μέσα στην περιοχή του Καπίνο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x