Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Καρεμπέ είπε την αλήθεια για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει πέντε πράγματα στο sport-fm.gr με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Καρεμπέ για τον Ολυμπιακό.

• Στο περιθώριο των δηλώσεων του για την κλήρωση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε, ο Κριστιάν Καρεμπέ είπε και μία μεγάλη αλήθεια καθαρά αγωνιστικά για τον Ολυμπιακό!

• «Ο προπονητής μας θέλει να παίζουμε πολύ επιθετικά. Γι΄αυτό και πρέπει να υπάρχει απ΄ όλους τους παίκτες μεγάλο focus. Διότι έχουμε δει ότι στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων, τρώμε αρκετά εύκολα γκολ. Είναι μία αδυναμία μας, την οποία δουλεύουμε για να διορθώσουμε», είπε ο Γάλλος διευθυντής του συλλόγου. Κι είχε δίκιο.

• Ο τρόπος που θέλει ο Μεντιλίμπαρ να παίζει ο Ολυμπιακός είναι όντως πολύ επιθετικός: τα μπακ συνεχώς ψηλά, πίεση από τέσσερις και πέντε παίκτες στην περιοχή του αντίπαλου κλπ. Αυτό σημαίνει ότι αν π.χ. η άλλη ομάδα είναι καλά δουλεμένη και σπάσει το πρες ψηλά του Ολυμπιακού, θα βρει πολλούς χώρους. Ακριβώς αυτό είναι το θέμα για τους «ερυθρόλευκους»-να μην αφήνουν χώρους. Όταν δεν το μπορούν, αναπόφευκτα θα βλέπουμε αποτελέσματα όπως το 1-4 από τη Μακάμπι και το 1-3 από τον Παναθηναϊκό. Η, αποτελέσματα που είχαμε δει και με τον προηγούμενο Ισπανό προπονητή που είχε ο Ολυμπιακός στην αρχή της σεζόν, τον Μαρτίνεθ (βλέπε 2-4 από τον ΠΑΟΚ και 0-5 από την Φράιμπουργκ)…

• Το θέμα είναι ότι έχει αποδειχθεί και αυτό το λίγο καιρό που βρίσκεται ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη, αλλά και σε αρκετά σημαντικά παιχνίδια που είχε παίξει η ομάδα και με τον Μαρτίνεθ, πως όταν ο Ολυμπιακός είναι συγκεντρωμένος και μπει καλά στους αγώνες του και δεν αφήσει χώρους στον αντίπαλο, είναι ικανός για τα καλύτερα αποτελέσματα: βλέπε το 6-1 με τη Μακάμπι, το 4-1 στην Τούμπα, η πρόκριση με δύο νίκες (1-0, 1-0) επί της Φέρεντσβαρος…Αλλά και η νίκη επί της Γουέστ Χαμ, η πρόκριση επί της Γκενκ (1-0, 1-1), αλλά και το πόσο ανταγωνιστικός είχε δείξει σε παιχνίδια με αντιπάλους όπως η Φράιμπουργκ (2-3), η ΑΕΚ (1-1 στη Φιλαδέλφεια) κι η Γουέστ Χαμ (0-1 στο Λονδίνο)…

Νικολακόπουλος: Ο Καρεμπέ είπε την αλήθεια για τον Ολυμπιακό

• Παρεμπιπτόντως, ο Καρεμπέ μίλησε αυτή τη φορά πολύ σωστά τόσο για την κλήρωση με τους Τούρκους, όσο και γενικότερα για τη φετινή ευρωπαϊκή προοπτική του Ολυμπιακού, αποφεύγοντας τις φανφάρες του τύπου, «πάμε για τον τελικό» κι άλλα τέτοια και σχολιάζοντας ότι η ομάδα πρέπει να πάει βήμα βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Όπως είναι και το σωστό. Δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για το τι μπορεί να γίνει σε 2,5 μήνες, όταν ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο πολύ μεγάλης δυσκολίας αγώνες εναντίον της διεκδικήτριας του φετινού τίτλου στην Τουρκία Φενέρμπαχτσε.

• Κι όταν ξέρουμε, πώς ακόμη κι αν την ξεπεράσει, θα έχει απέναντι του και την Άστον Βίλα η, τη Λιλ…

• Κατά τα άλλα…



• Κι ένα ωραίο από την Ουγγαρία, με τον προπονητή της Φέρεντσβαρος, τον Στάνκοβιτς, να κάνει και καλά μετά το 6-1 του Ολυμπιακού στη Μακάμπι τον σταυρό του, που η ομάδα του έφαγε μόνο από ένα γκολ στα παιχνίδια της μαζί του!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x