Κώστας Νικολακόπουλος

Οι αριθμοί για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και επτά «ερυθρόλευκους»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr πολλά και διάφορα δεδομένα ενόψει του αποψινού ντέρμπι.

· Ιδιαίτερη συνθήκη του αποψινού αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό: είναι ο δεύτερος συνεχόμενος στο Καραϊσκάκη, μετά από εκείνο το 1-0 του περασμένου Μάη. Τι άραγε έχει συμβεί στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, δηλαδή σε δύο σερί ντέρμπι των δύο αιώνιων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, όταν ο Ολυμπιακός, όπως τώρα, έχει κερδίσει το πρώτο παιχνίδι;

Το 2020 ο Ολυμπιακός κέρδισε τα δύο σερί ντέρμπι 1-0 και 3-0. Και τα ίδια ήταν όμως για την ίδια σεζόν, το πρώτο στην κανονική διάρκεια (Ιανουάριο) και το δεύτερο στα πλέι οφς (Ιούνιο).

Το 2016 ο Ολυμπιακός επίσης κέρδισε τα δύο σερί ντέρμπι 3-1 το Μάρτιο και 3-0 το Νοέμβριο.

Το 2011 ο Ολυμπιακός είχε μία νίκη (2-1 Φεβρουάριο) και μία ισοπαλία (1-1 Νοέμβριο).

Το 2003 ο Ολυμπιακός (στη Ριζούπολη τότε) είχε μία νίκη (3-0 Μάιο) και μία ισοπαλία (1-1 Νοέμβριο).

Το 1987 ο Ολυμπιακός (στο ΟΑΚΑ τότε) είχε μία νίκη (2-1 Φεβρουάριο) και μία ήττα (1-4 Νοέμβριο).

Το 1984 ο Ολυμπιακός είχε μία νίκη (2-1 Μάιο στο Καραϊσκάκη) και μία ισοπαλία (0-0 Νοέμβριο στο ΟΑΚΑ).

Άρα, σε έξι τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, ο Ολυμπιακός έκανε νταμπλ στις νίκες, στις τρεις είχε νίκη-ισοπαλία και μία φορά είχε νίκη-ήττα.

· Απίστευτη είναι η ισορροπία των αποτελεσμάτων των 12 τελευταίων ντέρμπι των αιωνίων, εντός κι εκτός έδρας: έχουν από τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες!

· Μήνα Οκτώβριο λίγες φορές έχουν παίξει οι αιώνιοι με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, που έχει μία νίκη (1-0 το 2014), μία ήττα (1-2 το 1977) και δύο ισοπαλίες (0-0 το 1990 και το 2021).

Νικολακόπουλος: Οι αριθμοί για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

· Τι κάνουν οι Ισπανοί προπονητές στον Ολυμπιακό, όταν αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό ως γηπεδούχοι; Ο Βαλβέρδε είχε δύο ισοπαλίες (0-0, 1-1) και μία νίκη (2-1) κι ο Μίτσελ είχε επίσης δύο ισοπαλίες (1-1, 0-0), μία νίκη (1-0) και μία ήττα (0-3). Σύνολο δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Για τον Μαρτίνεθ είναι το πρώτο ντέρμπι κατά του ΠΑΟ. Ο Βαλβέρδε στο δικό του πρώτο είχε 0-0 αλλά ως φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ. Ο δε Μίτσελ είχε στο δικό του πρώτο επίσης ισοπαλία, 1-1, αλλά ως γηπεδούχος στο Καραϊσκάκη.

· Αήττητος είναι ο Φορτούνης τις εννιά φορές που έχει παίξει ως γηπεδούχος με τα «ερυθρόλευκα» κόντρα στον Παναθηναϊκό! Έχει έξι νίκες (υπογράφοντας τη μία, 1-0, με δικό του γκολ κι άλλες δύο, 3-0 και 3-1, με τρεις δικές του ασίστ!) και τρεις ισοπαλίες (υπογράφοντας επίσης τη μία με δικό του γκολ 1-1).

· Ο Ποντένσε έχει παίξει σε τέσσερα ντέρμπι με τον ΠΑΟ, έχοντας εντός έδρας μία νίκη και μία ισοπαλία και εκτός έδρας πάλι μία νίκη και μία ισοπαλία και δη με τα ίδια σκορ (1-0 κι 1-1)! Δεν έχει βάλει γκολ στους «πράσινους», όπως κι ο Μαντί Καμαρά-αυτός σε 12 παιχνίδια! Ο δε Μασούρας έχει σκοράρει εναντίον του ΠΑΟ μόνο σε ένα ματς, δύο φορές στο 4-1 στη Λεωφόρο το 2021.

· Ο Ρέτσος θα παίξει εναντίον του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά μετά από εφτά ολόκληρα χρόνια! Μοναδικό παιχνίδι του κατά του «τριφυλλιού» ήταν το νικηφόρο 3-0 το Νοέμβριο του 2016. Αντίθετα, ο Ντόη έχει παίξει ήδη δύο φορές εναντίον του ΠΑΟ, με ισοπαλία 1-1 στη Λεωφόρο και νίκη 1-0 στο Καραϊσκάκη.

Νικολακόπουλος: Οι αριθμοί για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

· Ο Πασχαλάκης είναι ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που μέχρι τώρα δεν έχει χάσει ούτε λεπτό από τα 13 φετινά παιχνίδια της ομάδας σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Στην καριέρα του, στους αγώνες που έχει δώσει κόντρα στους «πράσινους» ως γηπεδούχος, δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Παναθηναϊκό, παίζοντας στην έδρα της όποιας ομάδας του, είτε του ΠΑΟΚ (συνήθως), είτε του Ολυμπιακού, είτε του ΠΑΣ Γιάννινα. Για του λόγου το αληθές έχει έξι νίκες (όλες με τον ΠΑΟΚ) και τέσσερις ισοπαλίες (δύο με τον ΠΑΟΚ και δύο με ΠΑΣ κι Ολυμπιακό). Το δε συνολικό παθητικό του έμπειρου γκολκίπερ σε αυτά τα 10 παιχνίδια είναι μόλις τρία γκολ!

· Κάτι τελευταίο: ας μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι με την παραμικρή αφορμή απόψε θα κοιτάξουν να τιμωρήσουν το Καραϊσκάκη για το επόμενο παιχνίδι, που είναι ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x